Skip to navigation Skip to main content

Momenten waar iedere wintersporter blij van wordt

54039 - Momenten waar iedere wintersporter blij van wordt (6)

We kunnen er lang en kort over praten, maar wintersport is echt de allermooiste vakantie van het jaar. Maandenlang leven we er naartoe en als de dag van vertrek ein-de-lijk is aangebroken, kunnen we niet meer wachten om die kant op te gaan. Op naar de besneeuwde bergen en knusse wintersportdorpen, lekker een week lang genieten van alles wat de skivakantie zo mooi maakt. Van het eerste biertje tot de mooiste uitzichten: dit zijn 15 momenten waar iedere wintersporter blij van wordt!

#1. Het eerste biertje

Elk biertje smaakt lekker op wintersport. Maar de allereerste van de reis... Die is het lekkerst van allemaal!

54039 -  (90)

#2. De eerste hap Apfelstrudel met vanillesaus

Zelf thuis een Apfelstrudel maken is heerlijk, maar nergens smaakt dit appelgebakje lekkerder dan op wintersport. Het is het ideale tussendoortje, maar ook als toetje smaakt 'ie goed. Ik kan niet wachten op m'n eerste hap van 2022, jij ook?

54039 -  (91)

#3. Als je eindelijk weer in de bergen rijdt

Na honderden kilometers rijden op de saaie Duitse Autobahn rijd je eindelijk weer in de bergen. Kronkelende wegen, scherpe haarspeldbochten en schitterende uitzichten op de diepe dalen en witte bergwereld. Wat is het toch heerlijk om weer in de bergen te rijden!

15 mooie en herkenbare momenten tijdens de heenreis ›

54039 -  (92)

#4. Een rustige en brede blauwe piste

Een brede blauwe afdaling, zonder al te veel mensen voor je... Zo'n piste maakt echt gelukkig! Ze zijn een feest om je skitechniek op te oefenen, maar ook om even lekker op te carven. Jezelf even helemaal laten gaan, zonder dat je op 40 andere wintersporters moet letten. Heerlijk!

54039 -  (93)

#5. Als het heel hard sneeuwt

Waarschijnlijk is dit een punt waar niet iedere wintersporter van kan genieten, maar persoonlijk word ik echt enorm blij als het sneeuwt tijdens de wintersport. Dikke vlokken die naar beneden dwarrelen en de omgeving in een mum van tijd bedekken onder een witte deken. Lekker afdalen door een vers laagje en tussendoor opwarmen met warme choco en gloeiwangen in een knusse berghut.

54039 -  (94)

#6. Wakker worden met een dik pak sneeuw

Als je op wintersport de gordijnen opendoet en ziet dat er een dik pak sneeuw gevallen is, dan weet je dat de dag perfect gaat worden. Helemaal als de hemel strakblauw is en de zon langzaam boven de bergen uitkomt. Kaiserwetter!

54039 -  (95)

#7. Skiën met een strakblauwe hemel en een stralend zonnetje

Een flinke sneeuwbui is leuk, maar skiën met een strakblauwe hemel en stralend zonnetje is helemaal fantastisch. Het zicht is goed en iedereen is blij. Op en top van de pistes genieten, lunchen met de zon op je gezicht en heel veel foto's maken om deze fijne dag voor altijd vast te leggen.

54039 -  (96)

#8. Lunchen in het zonnetje bij een gezellige berghut

En als de zon dan schijnt, dan kun je heerlijk lunchen op het terras van een gezellige berghut. Lekker even bijkomen en op krachten komen met je favoriete wintersportgerecht. Wordt het vandaag een pannetje Kaiserschmarrn of ga je vandaag toch voor Käsespätzle?

54039 -  (97)

#9. Wintersportfoto’s maken en bekijken

We worden niet alleen blij van foto’s maken, maar ook van foto’s kijken. Fantastische herinneringen aan een geweldige wintersportweek. Een perfecte foto voor op de kerstkaart van volgend jaar, een albumpje op Insta of een foto van een unieke skicrash. Allemaal leuk om nog jaren daarna van te genieten.

54039 -  (98)

#10. Urenlang spelletjes spelen na afloop van de skidag

Een wintersport is niet compleet zonder urenlang spelletjes spelen na afloop van de skidag. 30 Seconds, Beverbende... Er zijn ontzettend veel spellen waar je het tegen elkaar op kunt nemen. Borreltje erbij en al snel is iedereen bloedfanatiek.

7 leuke spellen die makkelijk mee te nemen zijn op wintersport ›

54039 -  (99)

#11. Ribbeltjespistes

Er gaat niks boven een strak geprepareerde piste. Lekker even genieten zonder sporen van andere wintersporters of hoge sneeuwheuvels. Ribbeltjespistes, wie wordt daar nu niet blij van?

54039 -  (100)

#12. Kijken naar kleine kinderen die leren skiën

Kun jij er ook geen genoeg van krijgen? Van die kleine smurfen, dik ingepakt op de pistes? Stuntelend met hun skileraar en apetrots als ze zonder vallen weer beneden komen.

54039 -  (101)

#13. Genieten van de lekkerste wintersportgerechten

Je kunt thuis alle recepten namaken, maar een bord Tiroler Gröstl, Tartiflette of Rösti smaakt toch het lekkerst in een traditionele berghut op wintersport. Welk gerecht het ook is, we worden er allemaal blij van!

54039 -  (102)

#14. Pauzeren met warme choco

Na de eerste fanatieke uurtjes ben je wel toe aan een pauze. Even neerploffen in een knusse berghut en bijtanken met warme choco. Dot suikerloze slagroom erop, shotje rum erbij en Apfelstrudel om te delen. Wintersport is ook vakantie, ontspannen maar!

54039 -  (103)

#15. Even stilstaan bij een prachtig bergpanorama

Thuis hebben we helaas geen bergen en daarom moet je er tijdens je wintersport voor de volle 100% van genieten. Race dus niet alleen maar naar beneden, maar sta soms ook even stil om van al dat moois te genieten. Voor je het weet ben je weer in ons platte kikkerlandje!

54039 -  (104)

uitzicht image widget

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.