Skip to navigation Skip to main content
54020 - Rustige skigebieden in Frankrijk: de top 10 (6)

Als je op skivakantie in vive la France gaat kun je in gigantische skioorden met honderden pistekilometers terecht. Gelukkig zijn er ook een aantal heerlijk rustige skigebieden in Frankrijk. En elk van deze gebieden zijn pareltjes die bij nog weinig mensen bekend zijn. Fijne brede pistes, leuke faciliteiten voor de kids en een lekker zuidelijk zonnetje! En dat zijn nog lang niet alle positieve kanten van een skivakantie in Frankrijk genoemd, want ook de prijzen zijn een stuk vriendelijker. Heb jij geen zin in al die drukte op de piste en ski je liever in een intiem, onbekender en/of minder druk skigebied? Bekijk deze 10 rustige skigebieden in Frankrijk eens!

Op skivakantie in een rustig skigebied in Frankrijk

Een skivakantie in Frankrijk staat bekend om de grote skigebieden met ontzettend veel kilometers aan piste. Als je daar nog eens de vele zonuren en de grote sneeuwzekerheid bij optelt, snap je wel dat de skigebieden drukbezocht en populair zijn. Overigens zijn dat niet de enige redenen dat een skivakantie in Frankrijk zo populair is. Ook is een skivakantie dus net even wat betaalbaarder in dit mooie Alpenland; wel zo fijn als je met de hele familie op pad gaat. Geen zin in al die drukte bij de liften, het massatoerisme, overvolle pistes en het racen om een tafeltje te bemachtigen? Er zijn een aantal onbekende pareltjes in Frankrijk waar een skivakantie erg fijn is. In deze 10 rustige skioorden in Frankrijk bijvoorbeeld!

#1. Isère - Alpe du Grand Serre

Waar veel skiërs doorgaan naar grote en bekende skigebieden als Les 2 Alpes en Alpe d’Huez gaan, vind je in dezelfde omgeving een minstens zo mooi skigebied, maar veel rustiger: Alpe du Grand Serre. Net als nabijgelegen bestemmingen die populair zijn voor een skivakantie geniet je hier ook van de natuur van de Oisans en nationaal park Les Écrins. Daarbij bestaat het skigebied uit zo’n 55 km aan pistes, die variëren qua niveau. Het skigebied en het belangrijkste dorp La Morte zijn gemoedelijk en intiem, en staan voornamelijk op de radar van lokale toeristen.

#2. Savoie - Arêches-Beaufort

Arêches-Beaufort is het antwoord op de vraag wat een rustig en onbekend skigebied in Frankrijk is. In dit kleine, prachtige skigebied vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagde skivakantie. De sneeuwzekerheid, het schitterende landschap en het feit dat het erg rustig is maken Arêches-Beaufort zeer geliefd. Het gebied bestaat uit ongeveer 50 km aan pistes, onderverdeeld in twee delen. Grand-Mont en Planay, die met de gondel ‘Le Bois’ te bereiken is. Je kunt er niet alleen heerlijk skiën, maar ook stunten in twee snowparks en op een Big Air Bag. Dat wordt genieten!

#3. Hautes-Alpes - Queyras

Lijkt het jou geweldig om in een rustig skigebied in Frankrijk te skiën met een groot aantal pistes waar je van kunt genieten? Schrijf Queyras dan alvast maar op je lijstje. Het is een klein dal en ook een natuurgebied, Parc Naturel Régional du Queyras. In de winter liggen hier maar liefst 140 km aan pistes voor je klaar. Het gebied kenmerkt zich door het fraaie landschap, de grote hoogte (tot 3305 m) en de vele zonuren. Daarnaast is het gebied ideaal om met de hele familie naartoe te gaan, en zijn de dorpjes in het dal stuk voor stuk knus. Geen moderne gebouwen, maar sfeervolle plaatsjes die bol staan van historie, zoals Abriès,Arvieux enSaint-Veran.

54020 -  (6)

#4. Haute Maurienne Vanoise - Val Cenis

Een ander fijn skigebied waar het vaak niet al te druk is, is Val Cenis. Dit skioord ligt net over de grens met Italië, en aan de poort van nationaal park de Vanoise. In dit skigebied dat uit ongeveer 125 km aan pistes bestaat, is de natuur prachtig en valt er voor ieder type wintersporter veel te beleven. Het gebied is continu aan het ontwikkelen met nieuwe liften, waardoor van wachtrijen geen sprake meer is. Het Franse skigebied reikt ook nog eens tot een hoogte van van 2800 meter. Fijn toch?

Bekijk aanbiedingen voor een wintersport in Val Cenis Vanoise

#5. Pyrénées - Grand Tourmalet Barèges La Mongie

Met ruim 100 km aan pistes is Grand Tourmalet Barèges La Mongie het grootste skigebied van de Franse Pyreneeën. De afdalingen zijn vrij gelijkmatig verdeeld over groen, blauw, rood en zwart, waardoor iedereen zich volop kan vermaken. Hoewel het skigebied van formaat groot is, is het gebied toch vrij rustig. Je verblijft in de dorpjes Barèges enLa Mongie. Barèges kenmerkt zich als een authentieke plaats, die omgeven wordt door bossen, terwijl La Mongie veel meer uit bebouwing bestaat. Als je hier naartoe gaat op skivakantie, houd er rekening mee dat er voornamelijk sleepliften zijn. Maar ook dit skigebied in in ontwikkeling, dus in de loop der tijd zal dit beter worden.

#6. Savoie - Galibier Thabor

Galibier Thabor behoort met de 160 km aan pistes tot de grotere bestemmingen van Frankrijk, maar is toch vrij rustig. Het gebied is verdeeld over drie bergen, en voelt daarom als veel groter dan 160 km. Van de afdalingen ligt 70% boven de 2800 meter. Hierdoor is goede sneeuw een garantie. In het gebied kun je dus fantastisch skiën, ook als je op skivakantie gaat met de hele familie. In het gebied vind je meerdere oefenweides waar de kids spelenderwijs het skiën onder de knie kunnen krijgen. Overnachten doe je in Valloire, waar gezinnen met kinderen perfect terecht kunnen. Valmeinier is ook een optie, hier kun je bijna tot de voordeur skiën!

Zoek de leukste chalets in Galibier-Thabor

#7. Isère/Savoie - La Chartreuse

Opzoek naar een wat kleiner en nog rustiger gebied in Frankrijk? La Charteuse is dan een echte aanrader. In dit Franse bergmassief vind je meerdere skistations die elk over hun eigen karakter beschikken. Entremont-le-Vieux, Le Sappey-en-Chartreuse, Plateau-des-Petites-Roches, Saint-Pierre-de-Chartreuse, en Sarcenas. Samen kun je op ruim 50 km aan pistes skiën. De plek is fijn voor gezinnen met kinderen aangezien er veel goede faciliteiten zijn zoals leuke skilessen, en het gebied zo kleinschalig is.

#8. Alpes-de-Haute-Provence - Pra-Loup & La Foux-d'Allos

Het ruime en rustige skigebied L'Espace Lumière wordt gevormd door Pra-Loup & La Foux-d'Allos. Hier vind je naast de vele zonuren ook geweldige condities, aangezien het gebied reikt tot wel 2600 meter. Er ligt voor zeker 180 km aan pistes, dus ook voor de fanatieke wintersporters vallen er genoeg kilometers te maken. Echter kenmerkt het gebied zich vooral als kindvriendelijk. Met het label 'Famille Plus Montagne', weet je zeker dat je hier als gezin aan het juiste adres bent. De vele kinderlanden en glooiende afdalingen zorgen ervoor dat jong en oud het hier ontzettend naar hun zin heeft.

#9. Savoie - La Norma

La Norma kan het best omschreven worden als klein maar fijn. Het staat bekend als een van de rustigste skigebieden in Frankrijk, wat het nog net iets aantrekkelijker maakt. Ook dit gebied is bij families populair, en niet voor niets natuurlijk. Het pisteaanbod van 65 km is niet al te lastig, dus kunnen families hier perfect terecht voor een fijne skivakantie. Daarnaast vind je een fijn kinderland in het dorp, met funpiste en snowtubing baan. Overnachten doe je in het gelijknamige dorp, dat autovrij is. Ook fijn om te weten is dat de meeste accommodaties bij de piste liggen. Een leuke bijkomstigheid is dat je vanuit La Norma gratis met de skibus naar Valfréjus kunt, waar nog eens 70 km aan pistes liggen.

Deals voor een skivakantie in La Norma-Valfréjus

#10. Haute-Savoie - Bernex Dent d'Oche

De laatste in dit lijstje van de top 10 rustige skigebieden in Frankrijk is zeker niet de minste, namelijk Bernex Dent d'Oche. Dit skigebied bestaat uit niet meer dan 50 km aan pistes, maar toch groeit het steeds verder uit tot een groot resort waar je met één skipas in drie verschillende gebieden kunt skiën. Ook heb je middels de gratis skibus de mogelijkheid om van zo’n 100 km aan pistes te genieten in Thollon les Mémises enAbondance. Daarnaast kun je genieten van geweldige natuur, pittoreske dorpjes en gezellige restaurants waar je heerlijk kunt eten.

3236 - Winter - Bob

Over Bob

Bob staat al sinds zijn derde op de ski’s en pakte op die leeftijd al een eerste skiprijs. Vroeger gezellig met z'n ouders op skivakantie maar inmiddels kunnen ze hem niet meer bijhouden. Vele jaren en vele pistekilometers later is hij er nog steeds even dol op.