Skip to navigation Skip to main content

Skiplezier in het Skicircus: dit wil je niet missen

53996 - Skiplezier in het Skicircus: dit wil je niet missen (6)
© saalbach, Sebastian Marko

De cijfers van het Oostenrijkse skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn liegen er niet om. 270 km aan pistes, met de mogelijkheid op 138 extra pistekilometers extra, omsloten door 70 moderne liften. Meer dan genoeg mogelijkheden om een fijne en afwisselende skivakantie te beleven dus! Maar welke van deze vele pistes wil je nou echt niet missen? En welke hoogtepunten je ook echt niet kunt missen tijdens je skivakantie in het Skicircus? Van de vele mogelijkheden, hebben we voor je opgesomd welke je absoluut niet over mag slaan!

Funpiste Zwölfer

Voor ieder gezinslid is funpiste Zwölfer een aanrader. Zo daal je met de hele familie af van de piste die vol is met hoge hobbels, scherpe bochten, tunnels, obstakels en zelfs loopings. Kinderen kunnen hun freestyle-carrière op spectaculaire wijze starten op de verschillende schansen in het park. Je kunt 'm zo vaak skiën als je wilt zonder dat het saai wordt. Ga je met de hele familie op pad, dan maakt gegarandeerd iedereen plezier op deze spannende funpiste.

Bekijk de funslopes in het Skicircus
53996 -  (18)
© Saalbach.com, Patrick Steiner

Learn-to-Ride Park

Is freestylen niet alleen iets voor de pro’s? Misschien wel, maar in elk geval niet in het Learn-to-Ride Park! Dit funpark in het Skicircus is speciaal gemaakt voor beginners die graag de beginselen van het freestylen onder de knie krijgen. De vriendelijke schansen, kleine kickers en boxen bieden beginnende freestylers de kans om hun eerste sprongen op fijne wijze te voltooien. Hier kun je je eerste tricks eindeloos oefenen, om daarna voor het echte werk door te gaan naar het Nitro Snowpark. Hier kun je kijken naar de pro’s, of zelf een spong wagen. Het Learn-to-Ride Park vind je bij het onderste deel van de G2 Bernkogel lift in Saalbach.

Snowparks in het Skicircus

Voor vroege vogels

Tijdens je skivakantie is er bijna niets beters dan het gevoel van de verse ribbels en geprepareerde pistes. Dat maakt het fantastisch om als eerste de pistes te kunnen betreden. Speciaal voor de vroege vogels en liefhebbers van zonsopgang en vers geprepareerde pistes is er de First Line, waarbij er een aantal liften en afdalingen al om 7.30 uur openen. Aankomend seizoen kun je iedere woensdag vanaf dit tijdstip de pistes van Fieberbrunn op met een kleine groep, onder begeleiding van een local. Daarnaast openen deze winter verschillende liften al om 08.00 uur en kun je als een van de eersten de pistes op. Hiervoor neem je de Asitzbahn, Steinbergbahn, Unterschwarzachbahn, 12er KOGEL, 12er Express, Hochalmbahn, Hochalm 6er,Reiterkogelbahn, Hasenauer 8er, Streubödenbahn en Kohlmaisbahn. Sta jij als eerste op de piste?

First Line Fieberbrunn
53996 -  (19)
© Saalbach.com, Mirja Geh

Skiline

In het Skicircus zijn een aantal pistes onderdeel van Skiline. Deze pistes bestaan uit speedchecks en skimovies, en dus erg leuk om te doen met de hele familie, of om je vrienden te verslaan. Tijdens deze afdalingen moet je extra goed je best doen, want je kunsten worden op camera vastgelegd en je snelheden worden ook gemeten. Wie is de snelste en wie heeft de beste afdaling neergezet? Aan het begin van de piste wordt je skipas geregistreerd, en vervolgens krijg je een link van de video en deze kun je gemakkelijk downloaden. Skiline pistes vind je onder andere bij de Unterschwarzach lift in Hinterglemm en L8 Alm in Leogang.

THE CHALLENGE

Zin in wat uitdaging of krijg je gewoon geen genoeg van de vele mooie pistes in het Skicircus? Dan is THE CHALLENGE zeker wat voor jou. Dit is een hele pittige skitocht, bestaande uit 65 km en 12.400 te overbruggen hoogtemeters. Als je deze langste skitocht van de Alpen wilt doen, kun je zonder pauzes een uurtje of zeven uittrekken om hem te voltooien. Dat voel je waarschijnlijk wel even in je benen, maar het is wel de allerleukste manier om het hele Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn op een skiënde manier te ontdekken! Ben jij van plan THE CHALLENGE te gaan doen?

Meer over THE CHALLENGE
53996 -  (20)
© Saalbach.com, Sebastian Marko

Nitro Snowpark

Houd je van actie, dan mag een bezoek aan het Nitro Snowpark zeker niet ontbreken. Springen, stunten en freestylen: het komt hier allemaal voorbij. Er is een Easy Park waar je op toegankelijke wijze een begin kunt geven aan je freestyle carrière, maar met de Kicker Line en de Pro Line kunnen de echte freestylers hier ook hun ding doen. Ben je zelf niet zo van het schansen, dan is het alleen al de moeite waard om ernaartoe te gaan om de pro's in hun element te kunnen bewonderen. Het Nitro Snowpark ligt direct naast de stoeltjeslift Asitzmuldenbahn.

Meer over het Nitro Snowpark

Skivakantie in het Skicircus

Beginners, gevorderden, experts, families en niet-skiërs zullen het Oostenrijkse Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn een fantastische plek vinden. In totaal is er 408 km aan pistes beschikbaar, dankzij de aansluiting met Zell am See-Kaprun. Het gebied is ontzettend veelzijdig met de vele funpistes, familieparken, snowparks en de vele mooie glooiende afdalingen zorgen ervoor dat de kids het gebied ook fantastisch vinden.

Op skivakantie in het Skicircus

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

3236 - Winter - Bob

Over Bob

Bob staat al sinds zijn derde op de ski’s en pakte op die leeftijd al een eerste skiprijs. Vroeger gezellig met z'n ouders op skivakantie maar inmiddels kunnen ze hem niet meer bijhouden. Vele jaren en vele pistekilometers later is hij er nog steeds even dol op.