Skip to navigation Skip to main content

Een skivakantie in het Skicircus wordt met deze activiteiten nog leuker

53994 - Een skivakantie in het Skicircus wordt met deze activiteiten nog leuker (6)
© Saalbach.com, Patrick Steiner

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een fantastische bestemming om met de kinderen naartoe te gaan. Dat blijkt niet alleen uit de leuke skischolen, kinderlanden en glooiende afdalingen. Zowel op als buiten de pistes blinkt het skigebied uit in de vele mogelijkheden voor de kids. Waarom? Met de activiteiten die vol staan van avontuur, de diverse uitdagingen en andere coole uitstapjes wordt een skivakantie hier nét even wat leuker dan je gewend bent. Daarom vind je in dit blog de leukste activiteiten voor een skivakantie met kinderen in het Skicircus, op de piste én buiten de piste.

Actie op Timoks Alpine Coaster

Zin in wat sensatie en actie? Dan is een ritje in Timoks Alpine Coaster een absolute aanrader. In deze avontuurlijke achtbaan raas je met hoge snelheden door het berglandschap. De 1160 meter lange coaster is een echte belevenis waar jong en oud plezier aan beleeft, dankzij de scherpe bochten en spannende passages. Kinderen van 8 of ouder hebben zelf de leiding en kunnen hun eigen snelheden bepalen. Timoks Alpine Coaster vind je bij het middenstation van F1 Streuböden in Fieberbrunn. En het mooiste is dat je met een geldige skipas gratis toegang hebt tot de rodelbaan!

Golden Gate Bridge van de Alpen en boomtoppenpad

Een ander ontzettend bijzonder hoogtepunt in Saalbach Hinterglemm is de Golden Gate Bridge. Uiteraard niet dezelfde als in San Francisco, maar wel de Alpenversie van de brug. Deze brug is onderdeel van de boomtoppenwandeling, en leid je over een van Europa’s hoogstgelegen wandelpaden. De boomtoppenwandeling is het tegenovergestelde van saai, en een echte aanrader voor de hele familie. De uitzichten vanaf de brug en het pad zijn spectaculair en je vindt ook nog eens allerlei leuke elementen tijdens de wandeling. De brug is zo’n 200 meter lang en hangt 42 meter hoog boven de vallei. Laat je hoogtevrees dus maar even thuis… Het pad dat na de brug volgt is 30 meter hoog, en loopt tussen de bomen langs schitterende punten. Pak je camera er maar vast bij!

53994 -  (18)
© Saalbach.com, Mirja Geh

Langlaufen met een spannende raadseltocht

In het Skicircus is langlaufen voor kinderen allesbehalve saai. Dankzij de gloednieuwe Nordische Rätselrallye wordt deze sport een stuk spectaculairder. In het Nordic park in Saalfelden maken de kids kennis met de sport op een leuke manier, middels een spannende raadseltocht. Kinderen krijgen vragen en raadsels gesteld die ze op moeten lossen, terwijl ze zich skatend of op de classic manier door de besneeuwde bergwereld bewegen. Tijdens de start krijgen ze een raadselkaart, en dan gaan ze samen met mascotte Leo op weg. Ondergweg passeer je de mooiste stukjes natuur en dien je zeven verschillende opdrachten op te lossen. Heb je alles voltooid en weet je ook het laatste raadsel op te lossen? Dan ligt er bij de VVV een mooie prijs op je te wachten! Kinderen vanaf zes jaar kunnen meedoen aan de tocht die geschikt is voor alle langlaufniveaus.

Rodelen op de leuke verlichte rodelbanen

Rodelen is een activiteit die ervoor zorgt dat de skivakantie met kinderen een nog groter feest wordt. Gelukkig zijn er in het Skicircus meer dan genoeg mogelijkheden voor. Buiten Timoks Alpine Coaster zijn er meerdere natuurrodelbanen, die niet alleen overdag geopend zijn, maar ook ’s avonds. De Reiterkogel bijvoorbeeld, een prachtige rodelbaan die in de avond volledig verlicht is. Een andere tip is de natuurlijke rodelbaan Biberg-Saalfelden, welke start bij het dalstation van de Bockareit Stubn. Je kunt 'm met een bus bereiken, maar ook combineren met een prachtige wandeling. De Almbahn is ook een leuke baan om met de slee vanaf te gaan. In Leogang ligt nog een andere leuke rodelbaan, namelijk de Asitzbahn. Deze is ook ’s avonds verlicht. Voordeel is dat de baan gratis is als je in bezit bent van de skipas. Dat wordt een ongekend rodelfeest dus!

Bekijk de rodelbanen in het Skicircus
53994 -  (19)
© Saalbach.com, Daniel Roos

Tip: Kids Winter Challenge

De Winter Challenge is sinds dit seizoen nieuw in het Skicircus. Families die op pad zijn met jonge skiërs kunnen samen de uitdaging aangaan en de hoogtepunten van een skivakantie in het Skicircus ontdekken om zo een fantastische tijd in de bergen te beleven. De hoogtepunten zijn toffe en sportieve activiteiten, zowel op als buiten de piste. Om deel te nemen aan de Kids Winter Challenge is een kaart nodig, waar alle zes de activiteiten op staan. Uiteraard kan de Kids Winter Challenge niet bestaan zonder bijbehorende beloning. Bij voltooiing van drie activiteiten verdien je een bronzen medaille, bij vier activiteiten hoort een zilveren medaille en goud verdien je vanaf voltooiing van vijf van de zes activiteiten. Als je de activiteit gedaan hebt kun je een gaatje in de kaart maken, zodat je je prijs kunt claimen bij de VVV in Saalbach. De volgende activiteiten zijn onderdeel van de Kids Winter Challenge:

  • Rodelen op de verlichte banen - Het maakt niet zoveel uit of je op de Reiterkogel of op de Spielberghaus op de slee stapt, want beide banen zijn even leuk.
  • Bereik een bergtop - Om deze uitdaging te voltooien ga je met de gondel naar de top van de Zwölferkogel, Westgipfel of Wildenkarkogel.
  • Het boomtoppenpad bewandelen - Hoog boven het Glemmtal vind je een van Europa’s hoogstgelegen boomtoppenpaden. Als je de uitdagende tocht volbracht hebt betekent dat dat je weer een challenge gedaan hebt!
  • Het sprookjesbos bezoeken - Een echte must voor families met kinderen in het Skicircus! Het sprookjesbos ligt bij Hinterglemm.
  • Skiën op (een van de) funpistes - Op de funpistes is plezier gegarandeerd! En het mooiste is, in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn vind je er heel veel!

Meer over The Kids Winter Challenge
53994 -  (20)
© Saalbach.com, Patrick Steiner

Skivakantie in het Skicircus

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een paradijs voor kids. Er zijn ontzettend veel faciliteiten voor kinderen, waardoor ze extra kunnen genieten tijdens een skivakantie in het Skicircus. Zo zijn onder andere de fijne kinderlanden, spannende funpistes, leuke snowparks, goede skischolen en avontuurlijke activiteiten buiten de piste. Skiën doe je in het Skicircus op ruim 270 km aan pistes. Heb je hier niet genoeg aan? Dan kun je de Ski ALPIN CARD aanschaffen, waarmee je toegang hebt tot de pistes van de Schmittenhöhe in Zell am See en de Kitzsteinhorn in Kaprun. Hiermee kun je genieten van 408 km aan pistes met één skipas. De oversteek maak je gemakkelijk met de zellamseeXpress.

Familiewintersport in het Skicircus

Tip: met de gratis miniAlpini Card of de junior XPLORE CARD skiën kinderen voor aantrekkelijke prijzen.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

3236 - Winter - Bob

Over Bob

Bob staat al sinds zijn derde op de ski’s en pakte op die leeftijd al een eerste skiprijs. Vroeger gezellig met z'n ouders op skivakantie maar inmiddels kunnen ze hem niet meer bijhouden. Vele jaren en vele pistekilometers later is hij er nog steeds even dol op.