14 januari 2022 door Bob in Skigebieden onder de loep

Aan het einde van de Öztal vind je Gurgl, ofwel 'Diamant van de Alpen'. De naam verklapt het al een beetje, want Gurgl is prachtig. De ligging is uniek, het gebied is ontzettend sneeuwzeker en het piste-aanbod is erg uitgebreid. Dit zijn slechts een paar kenmerken die Gurgl extra bijzonder maken. Gurgl ligt ontzettend hoog, en is daardoor ieder winterseizoen als een van de eerste niet-gletsjerskigebieden weer open. In dit weblog hebben we 5 tips op een rijtje gezet voor een skivakantie naar Gurgl.

Gurgl, een unieke bestemming

Iedereen die op skivakantie naar Gurgl gaat voelt zich daar huis. Gurgl onderscheidt zich ten opzichte van andere bestemmingen door de veelzijdigheid en de rust. Jong en oud kan zich dagen vermaken in deze unieke winterbestemming. Zo kun je prima met de hele familie op skivakantie naar Gurgl. Obergurgl heeft een gezellig centrum met internationale uitstraling, en is een sfeervol skidorp. Hochgurgl ligt aan de andere kant van het skigebied, en is een wat rustiger dorp met hotels en accommodaties aan de piste. Zo kun je dus je ski’s bij de voordeur uitklikken! De ligging van Gurgl midden in het berglandschap is schitterend, en wanneer je dit ziet snap je de naam 'Diamant van de Alpen' wel.

Meer informatie over een wintersport in Gurgl

Skien in Gurgl
De pistes van Gurgl zijn sneeuwzeker en spreken iedere skiër aan (© Ötztal Tourismus, Rudi Wyhlidal )

1. Maak gebruik van de nieuwe Rosskarbahn

Het skigebied van Gurgl wordt constant ontwikkelt. Afgelopen zomer werd bijvoorbeeld volop aan de nieuwe Rosskarbahn gewerkt. Zo stap je niet meer in een 4-persoons stoeltjeslift, maar brengt een gloednieuwe 10-persoons gondellift je nu naar boven. De nieuwe lift bestaat uit twee secties, die apart van elkaar kunnen draaien. Handig als het bijvoorbeeld op de top van de berg te hard waait, want dan kan het onderste gedeelte gewoon blijven draaien. Een ander voordeel voor de mensen die niet skiën is dat zij nu gemakkelijk de Festkogel Alm kunnen bereiken. 

2. Plezier maken op de Funmountain Obergurgl

Op skivakantie met de hele familie is sowieso al een feest, maar op de Funmountain Gurgl is skiplezier helemaal gegarandeerd. Niet alleen gevorderde skiërs hebben het hier ontzettend naar hun zin, ook kinderen en onervaren skiërs komen naar beneden met een lach op het gezicht. Op de Funmountain in Gurgl vind je de Funslope Hochgurgl, Familypark Obergurgl, Funcross Obergurgl en de Audi Quattro Funslope Obergurgl. Op ieder onderdeel moet je een keer geweest zijn. Wist jij trouwens al dat elk onderdeel van de Funmountain door uitsluitend vrouwen geshaped wordt?

3. Bezoek het Top Mountain Motorcycle Museum

Begin 2021 was het even schrikken: het Top Mountain Motorcycle Museum werd compleet verwoest door een verschrikkelijke brand. Inmiddels is het museum uit zijn as herrezen, en bestaat het uit een nieuw concept. Er is meer ruimte (2000 m2) en er zijn leuke, nieuwe extra’ s. Gelukkig zijn de bijzondere oldtimers nog altijd te bewonderen in de tentoonstellingsruimte van 4500 m2. Daarnaast kun je een bezoekje brengen aan de 4D bioscoop en kun je op diverse motoren zitten. Een bezoekje aan het Top Mountain Motorcycle Museum zul je niet zo snel vergeten!

Het Top Mountain Motorcycle Museum is inmiddels compleet herbouwd (© Ötztal Tourismus, Alexander Lohmann)

4. Doe mee aan het First Line Event

Vind jij het fantastisch om elke ochtend vroeg de deur uit te gaan om als eerste op de piste te staan? Dan is het First Line Event zeker wat voor jou. Vanaf februari kun je met een gids als eerste op de piste staan. Dat wordt sowieso de fijnste afdaling van de hele dag! Je skiet onder andere naar de de Festkogel en Hohe Mut. Als je trek krijgt en het branden van de kuiten is begonnen, kun je uitgebreid ontbijten bij de Hohe Mut Alm.

5. Ga schaatsen, rodelen of ontspannen

Het is helemaal niet erg om in Gurgl de ski’s een middagje aan de kant te zetten. Want er is zo veel te doen. Voor de ontspanning kun je voor wellness bij een van de vele hotels terecht. Ook kun je heerlijk zwemmen in het warme water of genieten van een heerlijke massage. Daarna nog energie over? Dan kun je gaan rodelen of schaatsen! Er start een 3 km lange rodelbaan vanaf het bergstation van de Hochgurglbahn. De schaatsbaan in Obergurgl is ook in de avonduren verlicht. Ook leuk is het om een bezoekje aan het Naturpark Infopoint Hohe Mut te brengen. Overige winteractiviteiten in Gurgl >

Liefhebbers van wellness zitten in Gurgl helemaal goed (© Ötztal Tourismus, Rudi Wyhlidal )

Accommodaties aan de piste

Het skigebied van Gurgl bestaat uit 112 km aan pistes, en is zoals gezegd een van de eerste niet-gletsjerskigebieden waar weer geskied kan worden na de zomer. Daar zorgt de hoge ligging wel voor, want de pistes liggen tussen de 1800 en 3080 meter hoog. Daarom is het skiseizoen hier zo lang. Er zijn 25 liften, waar vrijwel geen wachtrijen te vinden zijn. Wat erg fijn is aan veel accommodaties in Gurgl is dat ze veelal direct aan de piste liggen. Het is een ontzettend welkome luxe om direct naar je hotel toe te kunnen skiën. Hochgurgl en Obergurgl beschikken over een groot aantal fijne 4- en 5 sterrenhotels, en het voorzieningsniveau ligt erg hoog. Zo hoef je niet lang te zoeken voor een fijne locatie aan de piste!

Boek hier je verblijf in Gurgl

Top Mountain Star Restaurant in Gurgl
Extra tip: bezoek de Top Mountain Star hoog boven Hochgurgl. ( © Ötztal Tourismus, Alexander Lohmann )

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Gurgl.

Bob staat al sinds zijn derde op de ski’s en pakte op die leeftijd al een eerste skiprijs. Vroeger gezellig met z'n ouders op skivakantie maar inmiddels kunnen ze hem niet meer bijhouden. Vele jaren en vele pistekilometers later is hij er nog steeds even dol op.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen