Skip to navigation Skip to main content

Een overzicht van alle skitochten in het Skicircus

53932 - Een overzicht van alle skitochten in het Skicircus (6)
© Saalbach.com, Sebastian Marko

Dankzij de honderden kilometers aan pistes, is er in skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn absoluut geen gebrek aan skiplezier. Uiteraard is het ontzettend tof om tijdens je skivakantie dan ook zoveel mogelijk van die kilometers te ontdekken. Als je bijvoorbeeld veel verschillende afdalingen wilt maken, zijn de skitochten die je in het Skicircus kunt maken perfect voor jou. De skitochten zijn veelzijdig, uitdagend en nemen je mee langs de meest prachtige plekjes die het Skicircus te bieden heeft. Maar ze laten je vooral gewoon lekker skiën. In dit blog hebben we de mooiste skitochten door het Skicircus in één overzicht voor je gezet. Welke skitocht ben jij van plan als eerste te doen?

Saalbach-Runde

De Saalbach-Runde is ontzettend spannend, en ook geleidelijk. De skitocht is 19 km lang en ski je in ongeveer 2 uurtjes. Dat betekent dat de tocht qua pistekilometers niet al te veel van je vraagt, maar dankzij de piste uit het wereldbekercircuit kan het toch uitdagend worden. De Ski World Cup piste van 1991 in Kohlmais is namelijk onderdeel van de Saalbach-Runde. Is deze piste voor jou net zo goed te doen als voor de pro’s? Ondanks deze afdaling, is de skitocht over het algemeen goed te doen voor elk type skiër. Je hoeft niet ontzettend ervaren te zijn, want de pistes van de ronde zijn namelijk blauwgekleurd. Mocht je het jezelf makkelijk willen maken, dan kun je de slalom ook gewoon ontwijken. De Saalbach-Runde start bij de Schattberg X-press, om vervolgens vanaf het bergstation naar piste nr. 4 te skiën.

Meer over de skitochten in het Skicircus

Feiten & cijfers Saalbach-Runde

Waar:Saalbach Hoogtemeters: 3600 m
Lengte:19 km Aantal liften:8
Tijdsduur:2 uur zonder pauze Niveau:Makkelijk

53932 -  (15)
© saalbach, Klaus Listl

Hinterglemm-Runde

Zoals de naam al een beetje verraadt, vindt deze tocht in het Skicircus in Hinterglemm plaats. De tocht is met zijn 30 km wat langer dan de Saalbach-Runde. In 3,5 uur kun je de skitocht voltooien, als je geen pauzes neemt tussendoor. Tijdens de tocht maak je lange afdalingen en overbrug je veel hoogtemeters. Perfect dus voor de gevorderde skiër die het fantastisch vindt om veel meters achter elkaar te maken. Enkele andere hoogtepunten van de ronde zijn de speedcheck en de Ski Movie track. Even aanzetten dus!

Feiten & cijfers Hinterglemm-Runde

Waar:Hinterglemm Hoogtemeters: 6500 m
Lengte:30 km Aantal liften:18
Tijdsduur:3,5 uur zonder pauze Niveau:Gemiddeld

53932 -  (16)
© saalbach, Sebastian Marko

Leogang-Runde

Tijdens de Leogang-Runde kun je genieten van prachtige panorama-uitzichten. Deze skitocht in het Skicircus neemt je mee over mooie brede pistes langs de mooiste stukjes van het plaatsje Leogang. In totaal is de skitocht 26 km lang, en omdat de hele skitocht blauw is kun je deze perfect met de hele familie doen. Wil je de tocht toch liever wat uitgebreider maken? Neem dan de vierpersoonslift L8 Almbahn, deze brengt je naar de SkiMovie. Zo kun je je snelheid meten en je eigen skills daarna terugkijken op een gepersonaliseerde video. De Leogang-Runde begint bij L1+L2 Asitz lift.

Feiten & cijfers Leogang-Runde

Waar:Leogang Hoogtemeters: 4300 m
Lengte:26 km Aantal liften:11
Tijdsduur:2,5 uur zonder pauze Niveau:Makkelijk

53932 -  (17)
© saalbach, Lukas Pilz

Tirol-Runde

Bij deze skironde kun je spreken van grensoverschrijdend skiën. Tijdens de Tirol-Runde word je namelijk meegenomen door twee deelstaten, zowel het Salzburgerland als Tirol. Deze uitdagende ronde is in totaal 22 km lang en gaat voornamelijk over rode pistes. Denk bijvoorbeeld aan verrassende pistes over heuvelachtige alpenweides en een rustiek berglandschap. Want één ding is zeker: saai wordt het zeker niet. De Tirol-Runde brengt je van Fieberbrunn naar Saalbach en terug. Hier staan heerlijk geprepareerde stukken piste op je te wachten. De skitocht start je met de F1 Streuböden en F2 Lärchfilzkogel.

Feiten & cijfers Tirol-Runde

Waar:Van Fieberbrunn naar Saalbach en terug Hoogtemeters: 4300 m
Lengte:22 km Aantal liften:14
Tijdsduur:2,5 uur zonder pauze Niveau:Gemiddeld (28% blauw, 72% rood)

53932 -  (18)
© saalbach, Mirja Geh

THE CHALLENGE

Voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van skitochten in het Skicircus is THE CHALLENGE een echte aanrader. Deze skitocht is ontzettend spannend, pittig en tof, en overtreft daarmee de andere skitochten. THE CHALLENGE bestaat namelijk uit 65 km en je overbrugt 12.400 hoogtemeters. Hiermee is het ook nog eens de langste skitocht van de Alpen. En stiekem ook de leukste! Om THE CHALLENGE te voltooien moet je 32 ritjes in de lift maken. Kies je ervoor om deze tocht zonder pauzes te doen, dan kost de tocht je in totaal 7 uur. Een flinke uitdaging dus, maar wel een ontzettend leuke uitdaging. En, de beste manier om het hele gebied van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn te ontdekken. Tijdens deze uitdagende skitocht door het Skicircus kun je meedoen met in de Skiline competitie. In deze competitie strijd je met andere mensen die op skivakantie zijn om de snelste tijdens en de meeste hoogtemeters te overbruggen. Durf jij de uitdaging aan?

Bekijk THE CHALLENGE in het Skicircus

Feiten & cijfers THE CHALLENGE

Waar:Skicircus Hoogtemeters: 12400 m
Lengte:65 km Aantal liften:32
Tijdsduur:7 uur zonder pauze Niveau:Moeilijk (60% blauw, 35% rood, 5% zwart)

53932 -  (19)
© saalbach, Sebastian Marko


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

3236 - Winter - Bob

Over Bob

Bob staat al sinds zijn derde op de ski’s en pakte op die leeftijd al een eerste skiprijs. Vroeger gezellig met z'n ouders op skivakantie maar inmiddels kunnen ze hem niet meer bijhouden. Vele jaren en vele pistekilometers later is hij er nog steeds even dol op.