Skip to navigation Skip to main content

KAT Walk Winter: een prachtige 4-daagse winterwandeling

53917 - KAT Walk Winter: een prachtige 4-daagse winterwandeling (2)
© Erwin Haiden

Goed nieuws voor wandelliefhebbers! Er is een nieuwe lange-afstandswandeling in de Kitzbüheler Alpen: de KAT Walk Winter. Het is een schitterende tocht en een echte aanrader voor liefhebbers van het winterse landschap. Een zomerse variant was er al een tijdje, maar nu is er dus ook een winterse editie. Ondanks het feit dat je fantastisch kunt skiën in de Kitzbüheler Alpen, is wandelen door het winterse landschap ook zeker het ontdekken waard. Met de KAT Walk Winter wandel je van Hopfgarten in Brixental naar St. Ulrich am Pillersee. De tocht is in zijn totaliteit 63 km lang. In dit artikel lees je meer over de KAT Walk Winter wandeling.

KAT Walk Winter: 4 dagen wandelen in de Kitzbüheler Alpen

Vandaag is het eindelijk zo ver. De KAT Walk Winter wordt dan officieel geopend. Vanaf dan kun je deze wandeling proberen, die je in vier dagen tijd langs de mooiste plekjes van de Kitzbüheler Alpen in Tirol voert. De route is verdeeld in vier etappes, met een totale lengte van 63 km. Van deze dagen is de dag waarin je 23,2 km loopt de langste en 10,4 km de kortste. De gemiddelde wandelduur bedraagt tussen de 3:30 en 6:30 uur per dag. De KAT Walk Winter is ook geschikt voor de wat minder beoefende wandelaar, omdat er geen steile stukken in voorkomen. In de vier dagen stijg je 1100 hoogtemeters en daal je er 880. De route staat vol met cultuur, traditie, culinaire hoogstandjes en prachtige uitzichten. Deze winterse ervaring zal je je nog wel even kunnen herinneren!

KAT Walk winter

Duur 4 dagen, 4 etappes (tussen de 3,5 en 6,5 uur)
Hoogtemeters 1100 meter klimmen, 880 meter dalen
Afstand 63 km
Niveau Eenvoudig
Conditie
Techniek
Uitzichten

Beoordeling op basis van 5 sterren in totaal. Afhankelijk van de sneeuwcondities wandel je over een geprepareerd winterwandelpad, asfalt en grind.

53917 -  (6)
Onderweg even pauzeren en genieten van al het moois om je heen (© Kitzbüheler Alpen, Erwin Haiden)

4 etappes, 63 km in totaal

De KAT Walk Winter bestaat uit vier verschillende etappes, met een totaal van 63 km. Hieronder lees je wat je per etappe kunt verwachten.

Etappe 1 'de magie van de stilte': de eerste etappe is een wandeling van 10,4 km lang. De route begint bij Hopfgarten en na 380 meter klimmen, 200 meter dalen en 3:30 uur wandelen bereik je Westendorf. De tocht kent ook enkele hoogtepunten, zoals het wandelen langs de Elsbethenkirchlein. Een aanrader is om genoeg eten en drinken mee te nemen, want pas zodra je Westendorf bereikt heb vind je een eetgelegenheid. Meer informatie over etappe 1 >

Etappe 2 'Tiroolse gastvrijheid': nadat je op dag één Westendorf bereikt hebt, vervolg je op dag twee de weg naar Reith bei Kitzbühel. Deze wandeling kost je ongeveer 5 uur en is 16,5 km lang (240 meter klimmen, 250 meter dalen). Tijdens de route kom je meerdere plekken tegen waar je kunt genieten van een pauze en ook passeer je de dorpjes Brixen im Thale en Kirchberg. Geniet van koffie met gebak bij een gezellige konditorei en strijk daarna neer bij een gezellig restaurant om heerlijk te lunchen. Meer informatie over etappe 2 >

Etappe 3 'tussen glamour en traditie': dag drie start bij Schloss Münichau en neemt je vanaf daar mee naar St. Johann in Tirol (130 meter klimmen, 240 meter dalen en 3:45 uur onderweg). Tijdens deze 13 km lange wandeling kom je langs historische boerderijen en een oeroud pad waar zelfs de Romeinen al overheen liepen. Onderweg kun je uiteraard ook genieten van prachtige uitzichten, op bijvoorbeeld de Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser. Meer informatie over etappe 3 >

Etappe 4 'de vallei met betoverende uitzichten': en dan is helaas alweer de vierde en laatste dag van de KAT Walk Winter aangebroken. Tijdens deze wandeling leg je een 23,2 km lange route af richting St. Ullrich am Pillersee. Tijdens de tocht klim je 280 hoogtemeters, en daal je er 190. Je bent in totaal 6:30 uur onderweg en je wandelt onder andere door het Pillerseetal en langs de Pillensee. Via een korte omweg langs Fieberbrunn kun je ook nog het Jakobskruez bereiken. Meer informatie over etappe 4 >

Alle informatie over de KAT Walk Winter
53917 -  (7)
Wandelen door de witte wonderwereld (© Kitzbüheler Alpen, Erwin Haiden)

Geen gesleep met bagage tijdens de KAT WALK Winter

Iedereen die de KAT Walk Winter wil gaan wandelen, kan een speciaal arrangement boeken. De overnachtingen in de knusse pensions en exclusieve 4-sterrenhotels zijn dan volledig voor je geregeld en uitgezocht. De accommodaties zijn geboekt op basis van halfpension, wat 's ochtends een heerlijk ontbijt betekent en 's avonds een heerlijk diner. Extra fijn is dat je niet zelf met je spullen hoeft te sjouwen. Bagagevervoer (1 stuk bagage, maximaal 15 kilo) zit namelijk inbegrepen bij de prijs. Ook word je van het benodigde informatiemateriaal voorzien, zodat je niet de weg kwijt kunt raken. En hoe kom je dan weer terug bij het startpunt, vraag je je misschien af? Nou dat is simpel, met het openbaar vervoer. Dit is gratis in de Kitzbüheler Alpen als je de gastenkaart hebt. Deze ontvang je kosteloos tijdens je verblijf!

Boek je arrangement voor de KAT Walk Winter hier
53917 -  (8)
Wandelen in de Kitzbüheler Alpen tijdens de KAT Walk Winter (© Kitzbüheler Alpen, Erwin Haiden)

Wintervakantie in de Kitzbüheler Alpen

Een adembenemend landschap, 20 dorpjes in Tirol, meer dan 900 km aan pistes en een uitgebreid netwerk aan winterwandelroutes. Dit zijn slechts een paar kenmerken die ervoor zorgen dat de Kitzbüheler Alpen zo’n leuke bestemming is in Tirol. Je vindt hier alle ingrediënten voor een ontzettend veelzijdige skivakantie. Het maakt niet uit of je komt om te skiën, wandelen of langlaufen. Het gebied bestaat uit de vier regio’s Hohe Salve, Brixental, St. Johann in Tirol en het PillerseeTal. Ieder gebied beschikt over een uniek karakter en unieke kenmerken. Je kunt skiën in negen verschillende skigebieden en als je deze graag allemaal op ski's wilt ontdekken, is de skisafari door de Kitzbüheler Alpen een aanrader. Met één skipas kun je in alle gebieden skiën en met de gratis skibus kun je gemakkelijk heen en weer pendelen.

Veilig op vakantie

Veiligheid van gasten, inwoners en medewerkers is de belangrijkste prioriteit in de Kitzbüheler Alpen. Ondanks corona kun je hier genieten van een zorgeloze skivakantie. Wel zijn er uiteraard een aantal maatregelen waar je rekening mee moet houden. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om in alle openbare binnenruimtes een FFP2-mondkapje te dragen. Daarnaast moet je voldoen aan de 2-G regel (gevaccineerd of genezen) om toegang te krijgen tot accommodaties, restaurants en andere vrijetijdsvoorzieningen. In de meeste accommodaties worden soepele annuleringsvoorwaarden gehanteerd, zodat jij geen financieel risico loopt.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met de Kitzbüheler Alpen.

3236 - Winter - Bob

Over Bob

Bob staat al sinds zijn derde op de ski’s en pakte op die leeftijd al een eerste skiprijs. Vroeger gezellig met z'n ouders op skivakantie maar inmiddels kunnen ze hem niet meer bijhouden. Vele jaren en vele pistekilometers later is hij er nog steeds even dol op.