Skip to navigation Skip to main content
53892 - 5 mooie blauwe pistes in Ski Juwel voor de hele familie (6)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Van plan om op skivakantie te gaan met kinderen? Dan is het Oostenrijkse skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau een echte aanrader. Dankzij de verschillende mooie glooiende afdalingen is het piste-aanbod ideaal voor families die op skivakantie gaan. Er zijn ontzettend veel fijne blauwe pistes waar het hele gezin terecht kan. Saai is het allerminst, want er valt ook voor de ervaren wintersporters een hoop te beleven. Naast brede afdalingen telt het skigebied genoeg pistes voor gevorderde skiërs. Ieder niveau kan hier dus perfect terecht, ideaal voor als je gaat skiën met de hele familie! In dit blog lees je meer over de mooiste blauwe afdalingen is Ski Juwel, waar je je met het hele gezin optimaal kunt vermaken.

Fijn Oostenrijks skigebied voor families

Een skivakantie in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau biedt ontzettend veel afwisseling en puur plezier op de vele afdalingen voor iedereen in de familie. Het totale piste-aanbod bestaat uit 113 km, die verdeeld zijn over 30 km aan blauwe pistes, 54 km aan rode afdalingen, 13 zwartgekleurde hellingen en nog eens 16 km aan skiroutes. Voor iedereen genoeg te doen dus! Maar buiten het veelzijdige aanbod blinkt het gebied vooral uit in familievriendelijkheid. Dit uit zich in de fijne brede pistes waar de hele familie volop kan genieten, de rustige, gemoedelijke dorpjes in Tirol, de ontzettend leuke en uitgebreide kinderlanden en de brede keuze uit skischolen. In dit blog vertellen we je alles over de mooiste blauwe pistes in Ski Juwel, die voor iedereen leuk zijn.

Alles over een familiewintersport in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau
53892 -  (21)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Piste nr. 46

Piste nummer 46 is een fantastische afdaling voor families. De piste is lekker lang, heerlijk breed en goed te doen voor het hele gezin. De piste ligt in Alpbachtal, en bereik je door de Wiedersbergerhornbahn I en II naar het bergstation te nemen. Daarna kan de pret met de hele familie beginnen. De piste splitst zich in 46a en 46b. Als je voor 46a kiest vervolg je de brede blauwe piste, en als je voor 46b kiest volg je een leuk en gemakkelijk pad. Dit pad ligt ook direct aan de Kids Run. Dit is een piste voor de kinderen die vol staat met obstakels, figuren, hobbels en scherpe bochten die extra leuk zijn voor de kids.

Bekijk het complete piste-aanbod in Ski Juwel

De afdalingen bij het middenstation van de Schatzberg

De Schatzberg is de zogenoemde huisberg aan de kant van Wildschönau. De afdalingen die je hier kunt vinden staan bekend als de klassieke in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. De afdaling begint bij het middenstation van Schatzbergbahn, de lift die je neemt vanuit Auffach. Als je hier uitstapt, vind je een prachtige oefenpiste voor beginners met een oefenlift. Maar er liggen nog veel meer mooie brede afdalingen hier. De Koglmoos bijvoorbeeld, een ontzettend leuke afdaling waar iedereen van kan genieten en die je gerust vaker dan één keertje kunt nemen.

53892 -  (22)

Roggenboden

Aan de kant van Wildschönau ligt nog een prachtig gebied, genaamd Roggenboden. Hier is het heerlijk skiën voor kinderen, op de glooiende hellingen die er prachtig bij liggen. Heb je aan het einde van de dag nog niet genoeg gehad van het skiën? Dan kun je hier ook in de avond nog een paar pistes pakken. Toch even genoeg gehad van het skiën? Dan kun je genieten op de leuke rodelbaan, die ook in de avonduren open is.

Wiedersbergerhorn

Een ander gebied met perfecte omstandigheden voor de allereerste bochten is het gebied rondom de Wiedersbergerhorn. Hier kun je ook heerlijk afdalen met de hele familie. De skiroute die naar de Kohlgrubenlift (W7) loopt is een echte aanrader. Deze begin je vanaf het bergstation van de Wiedersberghornbahn. De run die je vanaf hier begint is er één speciaal voor kinderen. Vanaf dit punt kunnen ze ook de top op een gemakkelijke manier weer bereiken. Een andere aanrader is de brede blauwe piste die je via de Muldenlift (W10) bereikt. Ook dit is een erg mooie run voor de hele familie. En als er familieleden zijn die toch op zoek zijn naar iets meer uitdaging, kunnen zij terecht op de piste die naar de Hornbodenlift (W8) loopt.

Perfecte familiepistes in Ski Juwel op een rij
53892 -  (23)

Afdalen op de Markbachjoch

Het grootste dorp van Wildschönau is Niederau. Deze plaats beschikt bovendien over een eigen skigebied. In het skigebied liggen een paar leuke blauwe pistes. Ook vind je er fijne kinderweides waar de allerkleinsten volop kunnen spelen en oefenen. Maar ook de ervaren skiër vindt hier een paar uitdagende afdalingen. De blauwe piste nummer 21, de Kropfraderabfahrt is een echte aanrader in dit gebied. Via de Markbachjochbahn bereik je de Markbachjoch, en vanaf hier kun je tot aan het dal genieten van de afdaling. Voor een pauze kun je bij de Kropfradeealm terecht. Na één keer nog niet genoeg van deze piste? Via een andere leuke blauwe trail kom je terug bij de lift en kun je de afdaling nog een keer doen. Of je kunt natuurlijk een wat uitdagendere piste kiezen!

53892 -  (24)


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau.

3236 - Winter - Bob

Over Bob

Bob staat al sinds zijn derde op de ski’s en pakte op die leeftijd al een eerste skiprijs. Vroeger gezellig met z'n ouders op skivakantie maar inmiddels kunnen ze hem niet meer bijhouden. Vele jaren en vele pistekilometers later is hij er nog steeds even dol op.