4 december 2021 door Bob in Lijstje

Iedere groep die op skivakantie gaat heeft altijd wel die ene onhandige persoon. Die soms de skipas nog in een andere broek heeft zitten, zijn of haar handschoenen vergeet of die na een avondje après-ski thuiskomt met de verkeerde ski’s. Elke keer weer is het met zijn allen lachen om de foutjes van die ene onhandige persoon. Of misschien heb je er wel meerdere mee op reis! Maar wat als het jou gebeurt… Hieronder lees je 10 foutjes die iedereen kent die wel eens op skivakantie is geweest. Heb jij een van deze foutjes al eens gemaakt?

#1. Handschoenen of skistokken in de bus laten liggen

Voordat je de pistes gaat trotseren, heb je al zeker 20 keer gecheckt of je al je spullen wel bij je hebt. Helaas vergeten veel mensen dit na een ritje in de skibus. Komt het omdat je zo snel mogelijk weer op de piste wilt staan, omdat je er niet aan denkt of door de adrenaline? In elk geval is het niet superhandig, want skistokken en handschoenen zijn wel essentiële items voor je skivakantie. Dan moet je dus snel nog naar de skishop om nieuwe spullen te gaan halen.

#2. Je mobiel uit de stoeltjeslift laten vallen

Omdat een ritje in de stoeltjeslift meestal best lang duurt, is het verleidelijk om toch even de iets te doen in de lift. Zo heb je tijd om de pistekaart te bekijken, je lippen in te smeren met Labello, een slokje drinken te nemen of om even een paar prachtige kiekjes te schieten van de bergwereld. En als je dat gedaan hebt nog snel even een selfie maken. En ja hoor, daar gaat ie… 

8 dingen die je wel eens uit de skilift hebt laten vallen >

telefoon gevallen
Oeps, daar gaat je telefoon...

#3. Te weinig of te veel kleding aan

Het weer in de bergen is ontzettend lastig te voorspellen. Waar het in de ochtend flink koud kan zijn kan een paar uur later ineens het zonnetje doorbreken. En als je je dan veel te warm hebt aangekleed kan dat erg vervelend zijn. Tip: Neem een rugzak mee met extra sjaal en trui en trek kleren aan die je gemakkelijk uit kunt trekken.

#4. Naar huis skiën met de verkeerde ski’s

Wanneer je niet over je eigen ski’s beschikt moet je je materiaal huren bij een sportshop. Helaas hebben ze daar allemaal dezelfde ski’s waardoor je ze moeilijk uit elkaar kunt houden. Zo kun je na de lunch gemakkelijk in de war raken waar je je ski’s ook alweer neergezet had, en dan denk je ze te zien en dan klikken ze toch niet zo makkelijk aan als gedacht. Of na de après-ski ga je vrolijk met andermans ski’s op pad.

Skirek
Alles lijkt op elkaar!

#5. Achter de verkeerde persoon aan skiën

Tijdens het skiën herken je mensen uit de groep meestal aan de jas- en broekkleuren. Daarom kan het makkelijk voorkomen dat je per ongeluk de verkeerde persoon aanziet voor die ene vriend. En als je dan achter die persoon aan skiet, ga je de verkeerde kant op. Zo sta jij ineens helemaal aan de andere kant van het skigebied dan je vrienden. En hoe los je dat dan weer op?

#6. De laatste lift gemist

Sommige skigebieden hebben geen dalafdaling, dan heb je dus een lift nodig om weer beneden te komen. Let daarom altijd goed op de tijd, en de tijd dat de laatste lift gaat. Want straks kom je net aan als de lift laatste lift net vertrokken is. Dat is vervelend, want dan moet je via een heel lastig bospad naar beneden, of met de taxi als dat kan. Dit kan gevaarlijk zijn, en de taxi is zonde van het geld. Voor die paar euro kan je beter een biertje in de après-ski kopen!

#7. Je broek vol met sneeuw

Vallen... Het overkomt de beste skiërs! Beetje jammer dat je broek daarna vaak vol zit met sneeuw. Nat pak de hele dag!

Daar lig je dan...

#8. Problemen in de skilift

Als je geen foutjes maakt en alles soepel verloopt, sta je (meestal) zo de lift in en kost het je niet te lang om boven te komen. Maar als je bijvoorbeeld nog snel door het poortje glipt of net iets te ver door skiet, kan je een botsing veroorzaken. Maar ook het uitstappen van de lift kan voor problemen zorgen. Als je buurman niet oplet, of je zelf niet oplet lig je zo onderuit. Met als gevolg dat de lift stil hangt en de andere mensen in een deuk liggen van het lachen.

#9. De verkeerde skischoenen om jouw voeten

Wat voor de ski’s geldt die je huurt, geldt ook voor skischoenen. Als je met je vrienden een skivakantie boekt en je huurt allemaal je materiaal bij hetzelfde bedrijf, dan is de kans heel groot dat jullie skischoenen op elkaar lijken of er helemaal hetzelfde uitzien. Dat maakt de kans best groot om de verkeerde skischoenen aan te trekken. Helemaal als ze allemaal op een rijtje naast elkaar hangen is het lastig onthouden van wie welke skischoenen waren. Want waarschijnlijk heb je niet het nummertje op de streepjescode onthouden.

#10. Net een biertje teveel

Na een heerlijke skiochtend beginnen jullie honger te krijgen en wordt het tijd voor de lunch. Je bestelt iets lekkers te eten en natuurlijk, een biertje kan niet ontbreken. Het zonnetje schijnt en het is gezellig buiten met de groep, dan gaat het bier er snel doorheen. Na dat ene biertje bestel je er nog een en je hebt eigenlijk daarna wel trek in nog een biertje. Na de lunch gaat het skiën een stuk lastiger, je hebt puddingbenen, je bent de controle volledig kwijt en je gaat onderuit. Misschien morgen toch een biertje minder tijdens de lunch…

Bob staat al sinds zijn derde op de ski’s en pakte op die leeftijd al een eerste skiprijs. Vroeger gezellig met z'n ouders op skivakantie maar inmiddels kunnen ze hem niet meer bijhouden. Vele jaren en vele pistekilometers later is hij er nog steeds even dol op.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen