Skip to navigation Skip to main content

Les Portes du Soleil is met 650 kilometer aan pistes een van de grootste skigebieden ter wereld. Snowplaza bracht de afgelopen dagen door op de pistes van het Franse Les Gets, Morzine en Châtel. Door de verse sneeuw lagen de pistes er prachtig bij. Het weer was zeer wisselvallig. Zo hebben we zelfs te maken gehad met regen maar liet de zon zich af en toe ook zien. Tijdens onze trip hebben wij iedere nacht in een ander dorp doorgebracht waardoor wij de diverse bestemmingen goed konden vergelijken. Les Gets is de familiebestemming, in Morzine is ook na het skiën genoeg te beleven en Châtel biedt een mooie mix van waar wintersporters naar verlangen.

Waanzinnig skigebied

Les Portes du Soleil heeft ieder type skiër iets te bieden. Het skigebied is van een reusachtige omvang en je kunt er urenlange tochten maken. Beginners hoeven zich hier echter niet door af te laten schrikken. Er zijn ook tal van pistes die geschikt zijn om de eerste meters op de ski's te maken. Bij Les Gets zijn de pistes van een vriendelijk karakter en dit is ook een uitstekende bestemming voor families. Is jouw wintersportdag na het skiën nog lang niet afgelopen kies dan voor Morzine. Hier hangt een levendige sfeer en er zijn diverse bars, restaurants en cafés. Châtel biedt een mooie mix hiertussen en is niet voor niks zo populair. Een veelzijdig pisteaanbod, een gezellig centrum maar toch ook de rust en sfeer waar je tijdens je wintersport naar verlangt.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.