Skip to navigation Skip to main content
53784 - 8 redenen waarom Serfaus-Fiss-Ladis zo kindvriendelijk is (11)
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner

Serfaus-Fiss-Ladis staat al enige tijd bekend als een echte familiebestemming onder het motto 'We are family!'. En dat is uiteraard niet voor niets. Dit grote skigebied is een hele fijne bestemming voor de kleine skivakantiegangers. Zodra ze aankomen staan de mascottes al te wachten. Ook zijn er veel familieaccommodaties en zijn de kinderlanden zo uitgebreid dat ze zelfs het hele gezin aanspreken. En dat zijn nog maar een paar redenen waarom deze Oostenrijkse regio zo ontzettend kindvriendelijk is. Waarom 'kindvriendelijkheid’ ook wel de tweede naam is van dit gebied? Om deze 8 redenen onder andere!

Een skivakantie in Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis ligt in Tirol en is met ruim 214 km aan perfect geprepareerde pistes een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat het gebied uit de drie bergdorpen Serfaus, Fiss en Ladis, die alle drie sfeervol en karakteristiek zijn te noemen. Er zijn veel brede pistes, maar ook uitdagingen voor gevorderde skiërs. Het gebied beschikt over 68 moderne liften, waarvan de meeste over een speciale kinderbeugel beschikken. Dit gebied is daarom aantrekkelijk voor veel mensen, maar spreekt nog het allermeeste families met kinderen aan. En dat is logisch, want het gebied staat bekend als een van de meest kindvriendelijke bestemmingen in de Alpen. Waarom? Bijvoorbeeld om deze 8 dingen!

Lees meer over Serfaus-Fiss-Ladis

1. 125.000 m2 speciaal voor kinderen

Zoveel? Ja, je leest het echt goed. 125.000 m2 is in totaal bedoeld voor de kleine skiërs om het perfectioneren van de bochtjes volledig spelenderwijs te laten verlopen. In verschillende gebieden in speciaal ingerichte kinderlanden, maar ook in het dorp. Zo vind je bijvoorbeeld deKinderschneealm op de berg en het Murmlipark in het dorp in Serfaus, en heeft Fiss-LadisBerta's Kinderland. Hier liggen niet alleen oefenweides, maar ook veel oefenliften en attributen om zo het skiën en snowboarden onder de knie te krijgen. Maar ook zijn er talrijke andere toestellen en speelgelegenheden. Zo zijn er onder andere glijbanen, iglo’s, een carrousel en nog veel meer om op te spelen. In Berta’s Kindervilla in Fiss-Ladis vind je zelfs een gebouw dat uit drie verdiepingen bestaat en volledig gemaakt is voor de kids. Er is een sneeuwavonturenruimte, animatieruimte, kinderskidepot en een podium voor de kinderen. Deze kinderruimtes in Serfaus-Fiss-Ladis zijn zo ontzettend groot, dat ze tot de grootste van de Alpen behoren.

53784 -  (34)
Onbeperkt sneeuwplezier voor kinderen in Serfaus-Fiss-Ladis. (© Tirol Werbung, Robert Pupeter)

2. Mascottes Murmli en Berta staan altijd klaar voor de kids

Kinderen kunnen het skiën in zulke mooie kinderlanden natuurlijk niet doen zonder aangemoedigd te worden door levensgrote bijbehorende mascottes. En toevallig zijn de mascottes van Serfaus en Fiss-Ladis ontzettend leuk! Marmot Murmli zorgt voor de kinderen in Serfaus, in Fiss-Ladis doet Berta de koe dat. Soms staan ze de kids bij aankomst al op te wachten, andere keren zie je ze op de piste verschijnen als ze de kids supporten bij het perfectioneren van een pizzapunt. De mascottes staan altijd klaar voor de kinderen en deze levensgrote mascottes horen ook zeker thuis in het rijtje van de leukste.

Bekijk alles over Murmli & Berta en alle kinderlanden
53784 -  (35)
Kids zijn dol op de mascottes Murmli en Berta. (© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner)

3. De keuze aan themapistes is enorm

In totaal ligt er dus meer dan 200 km aan pistes en de meeste hiervan zijn lekker breed en ideaal voor families, maar voor kinderen is de place to be toch echt op de themapistes. Skiën en snowboarden wordt gegarandeerd een groot avontuur als je bijvoorbeeld afdaalt op de Murmliweg, Bärenpiste of door de Grottenwereld Höhlenwelt skiet. En óf er hier wat te beleven valt! Je skiet namelijk door een grote berenkop, je komt allerlei figuren tegen (die ook zomaar ineens kunnen gaan praten) en er zijn grotten die ontdekt kunnen worden. Met zo’n keuze aan themapistes kan het dus bijna niet saai worden in Serfaus-Fiss-Ladis.

4. Veel enthousiaste skileraren in de bekroonde skischolen

Dankzij de goede service en kwaliteit van de skischolen van Serfaus-Fiss-Ladis zijn deze meerdere malen uitgeroepen tot de beste in de Alpen. Skischule Serfaus en Skischule Fiss-Ladis hebben veel enthousiaste en hoogopgeleide skileraren in dienst, die uitstekende lessen verzorgen. Veel van deze leraren spreken Nederlands, want het is natuurlijk wel zo fijn als de kids het ook begrijpen. En niet alleen de allerkleinsten kunnen op les in Serfaus-Fiss-Ladis, die waarschijnlijk aan een week skiën nog niet genoeg hebben om alle mega kinderlanden te ontdekken. Volwassenen, beginners en gevorderden zullen het ook naar hun zin hebben als ze hun techniek tot in perfectie bijspijkeren tijdens de lessen.

53784 -  (36)
Skiën en plezier maken gaan samen bij de skischolen in Serfaus-Fiss-Ladis. (© Skischule Fiss-Ladis, christianwaldegger.com)

5. Leuke en speciale kinderrestaurants

Lunchen is nergens zo leuk voor kinderen als in Serfaus-Fiss-Ladis, want zelfs de restaurants onderstrepen de term familievriendelijkheid. In alle hutten en bergrestaurants kunnen de kinderen de lekkerste speciale kindermenu’s bestellen, maar er zijn drie restaurants die echt helemaal voor kinderen ingericht zijn. Tussen de lessen door kunnen ze in Serfaus heerlijk pauzeren bij Murmlirest of Starrest, en in Fiss-Ladis is een lunchpauze bij Berta’s Kinderplanet helemaal het einde voor de kids. Hier staat niet alleen een heerlijke kindermaaltijd op het menu, maar ook op en top vermaak met bijvoorbeeld een poppenshow of een dansprogramma.

6. Oneindige actie voor jong en oud na het skiën

Ook na het skiën is er een wereld aan beleving voor kids in Serfaus-Fiss-Ladis. Er is een groot aanbod aan activiteiten buiten de pistes die absoluut zorgen voor actie en de bijbehorende adrenaline-rush bij jong en oud. Aanrader is bijvoorbeeld de gezinscoaster Schneisenfeger, waarin je wel met 40 km/u door het winterlandschap kunt razen. Nog niet voldoende actie? Ook een ritje met de Serfauser Sauser is een tip. Deze hoge zipline laat je eveneens met hoge snelheden door de natuur vliegen. In de Fisser Flieger voel je je net als een adelaar terwijl je de bergwereld in een vogelvlucht ontdekt en ook de Skyswing is een must voor avontuurlijke families. Genoeg spanning na het skiën!

53784 -  (37)
De Skyswing zorgt gegarandeerd voor een verhoogde hartslag. (© Fisser Bergbahnen, Andreas Kirschner)

7. Het flexibele skipasprijssyteem voor de hele familie

In Serfaus-Fiss-Ladis weten ze dat wintersport geen goedkope hobby is, en al helemaal als je met het hele gezin gaat. Daarom wordt er gewerkt met een flexibel skipasprijssysteem. Dit betekent dat er allerlei kortingen en speciale prijsacties zijn speciaal voor families. Hiermee skiën de allerkleinsten vaak helemaal gratis, en is er een systeem waarbij oudere kinderen voor gereduceerde tarieven kunnen skiën en snowboarden. Deze tarieven hangen af van hun leeftijd. Ook als opa en oma meegaan op skivakantie kunnen zij met hoge korting een skipas krijgen. Daarnaast kunnen ouders met kinderen onder de drie jaar een familieticket krijgen, dit is een gezamenlijke skipas voor een lagere prijs.

8. Bijna nergens anders vind je zoveel familieaccommodaties

Nog op zoek naar een fantastische familieaccommodatie? In Serfaus-Fiss-Ladis zijn er meer dan genoeg. 'Kinderhotel' is hier een waar begrip, want er zijn veel hotels op gezinnen en families ingericht. Zo kun je verblijven in familiekamers, maar ook zijn er speciale kinderbuffets, zwembaden en ruimtes om in te spelen met animatie.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Serfaus-Fiss-Ladis.

3236 - Winter - Bob

Over Bob

Bob staat al sinds zijn derde op de ski’s en pakte op die leeftijd al een eerste skiprijs. Vroeger gezellig met z'n ouders op skivakantie maar inmiddels kunnen ze hem niet meer bijhouden. Vele jaren en vele pistekilometers later is hij er nog steeds even dol op.