Skip to navigation Skip to main content
53765 - Gurgl start skiseizoen al op 13 en 14 november: met perfecte én rustige pistes (2)
© Ötztal Tourismus, Rudi Wyhlidal

Nog heel eventjes geduld en dan is het eindelijk weer mogelijk om te skiën op de pistes van Obergurgl en Hochgurgl. 13 en 14 november zijn de datums dat Gurgl als een van de eerste niet-gletsjerskigebieden haar skiseizoen start. Het gebied ligt erg hoog, tussen de 1930 en 3082 meter, en daarom kun je hier ieder seizoen genieten van de pistes van november tot eind april. Heb jij nog een paar vakantiedagen over en ben je op zoek naar een fijne bestemming? Ga alvast een paar dagen skiën in Gurgl!

Pre-Opening op 13 & 14 november

Er is veel sneeuw gevallen vorige week en daarom heeft Gurgl besloten alvast de eerste liften en pistes te openen dit weekend. Eerder dan gepland, al op 13 en 14 november, kun je hier skiën op de pistes van Hochgurgl. Wie dus niet kan wachten tot de 18e, kan dan al een kijkje nemen in het skigebied. De Kirchenkarbahn I, de Top Schermerbahn, de Top Wurmkogl I & II en de Hochgurglbahn I & II zijn op die dagen geopend voor wintersporters, evenals het Top Mountain Star restaurant, de Top Schermer Schirm en het Top Mountain Crosspoint.

Skiën in een sneeuwzeker gebied tot eind april

De dorpen aan het eind van het Öztal Obergurgl en Hochgurgl bieden wintersporters toegang tot de 112 km aan pistes in het skigebied van Gurgl. Gurgl is zoals gezegd een niet-gletsjergebied, maar ondanks dat toch zeer sneeuwzeker. Het gebied ligt namelijk erg hoog en ook op een noordhelling, hierdoor is het dus mogelijk om te genieten van een lang en sneeuwzeker skiseizoen. Het seizoen duurt hier doorgaans van november tot eind april. Als de weergoden een klein beetje goed gezind zijn, is in november al een groot gedeelte van de pistes open. De pistes van Gurgl liggen bijna allemaal boven de boomgrens. Het grootste gedeelte van deze afdalingen is blauw en ook nog eens heerlijk breed. Ook zijn er een aantal pittige rode en zwarte afdalingen te vinden. In Gurgl, de Diamant van de Alpen, geniet je van een veelzijdige skivakantie met perfecte pistes, top accommodaties, ski-in ski-out en nog heel veel meer!

53765 -  (6)
© Ötztal-Tourismus, Alexander Lohmann

Geniet in alle rust van de pistes

Ondanks het feit dat het Öztal een populair wintersportdal is, kun je hier nog in alle rust genieten van de afdalingen. En dat ook nog eens in het hoogseizoen! Daarnaast zijn de pistes perfecte geprepareerd, zodat alle wintersporters de lekkerste afdalingen kunnen maken. En als je na al die blauwe pistes op zoek bent naar wat meer uitdaging, dan kun je een van de skiroutes of leuke funslopes uitproberen. Ook is er een ontzettend gaaf funpark in Gurgl, en een leuk weetje van dit funpark is dat het door alleen vrouwen wordt onderhouden. Kinderen en gezinnen kunnen perfect terecht in het Family park bij de Bruggenbodenlift.

Bespaar door je skipas online te boeken

Voor dit gebied geldt dat het loont om je skipas online te kopen, want hoe eerder je boekt, hoe hoger de korting op kan lopen. Deze kan oplopen tot wel 20%! Zo bespaar je niet alleen tijd bij de kassa's die je kunt gebruiken om heerlijk te gaan skiën, maar ook nog eens veel geld. Het is mogelijk een online skipas te kopen tot vijf dagen voor de eerste skidag. Als je daarna een boeking doet gelden de normale prijzen, en dit geldt ook voor het bij de kassa kopen van een skipas. De prijs die de skipas online kost, is altijd de goedkoopste.

Boek je skipas voor Gurgl online
53765 -  (7)
© Ötztal-Tourismus, Alexander Lohmann

Nieuw vanaf 18 november

Gurgl staat bekend om de vele moderne liften, hierdoor is vaak geen sprake van lange wachtrijen. Daarom worden er regelmatig investeringen gedaan om dit zo te houden. Zo kun je bijvoorbeeld ook aankomende winter een gloednieuwe lift vinden in Gurgl. De ruim 20 jaar oude Rosskarbahn stoeltjeslift is de afgelopen maanden vervangen door een nieuwe en moderne 10-persoons gondel. Door deze verandering sta je in minder dan zes minuten vanaf het centrum van Obergurgl bij de Festkogl Alm op een hoogte van 2668 meter. Ook is hierdoor de overstap op de Festkoglbahn een stuk makkelijker geworden. Afgelopen januari werd het Top Mountain Motorcycle Museum door een grote brand compleet verwoest. Hiermee gingen meer dan 280 historische motoren verloren. Inmiddels is het verwoeste museum herbouwd en opnieuw ingericht. Het museum opent de deuren op 18 november en een bezoekje is 100% de moeite waard.

Tips voor je skivakantie in Gurgl

Ga jij dit seizoen op skivakantie naar Gurgl en ben je nog op zoek naar aanraders en tips? Zet de volgende tips dan maar alvast op je lijstje want die mag je echt niet missen tijdens je skivakantie in Gurgl.

  • First line: wil jij graag een keertje als eerste skiën op de net geprepareerde pistes en daarna genieten van een heerlijk ontbijtje in de Hohe Mut Alm? Schrijf je dan snel in voor First Line. Meer weten over het First line >
  • Het Top Mountain restaurant: toe aan een pauze en trek in koffie of een warme choco? Dan is het Top Mountain Star Restaurant restaurant op 3082 meter hoog een echte aanrader. Hier sla je niet twee, maar drie vliegen in één klap: genieten van heerlijk eten en drinken, het hoogste punt van het skigebied bezoeken én genieten van het spectaculaire uitzicht.
  • Rodelen: om een skivakantie geslaagd te maken kan de activiteit rodelen bijna niet ontbreken. In Gurgl ligt een hele leuke rodelbaan. Deze rodelbaan is 3km lang en heeft 25 spannende bochten. Op elke donderdag is het ook mogelijk om hier in de avond te rodelen. Als je zelf geen slee hebt is dat geen probleem, want er zijn genoeg locaties waar je er eentje kunt huren, bijvoorbeeld bij de Scheiber Sport.
  • Ontspannen in de wellness: skivakantie is over het algemeen een erg actieve vakantie. Maar aangezien vakantie ook ontspannen hoort te zijn, zijn hier ook genoeg mogelijkheden voor. Wat dacht je bijvoorbeeld van de wellnessfaciliteiten in de hotels of in het nabijgelegen Dome in Längenfeld?
  • Winter- en/of sneeuwschoenwandelen: het landschap van Gurgl is werkelijk prachtig en vraagt er bijna om om ontdekt te worden. Dit kan je doen op ski’s, maar te voet is ook een hele goede optie. Hier vind je namelijk zo’n 12 km aan volledig geprepareerde winterwandelpaden. Deze nemen je mee langs de Gurgler Ache of door de dennenbossen. Enkele aanraders zijn bijvoorbeeld de 1,5 uur durende wandeling naar de Schönwieshütte of de 1 uur durende route door het Zirbenwald. Daarnaast zijn er in dit gebied genoeg mogelijkheden voor sneeuwschoenwandelen, dit kan je ook doen met een gids.
  • Overnachten in luxe: over het algemeen vind je naar verhouding veel 4- en 5 sterrenhotels in Gurgl. Deze liggen vaak ook nog eens aan de piste, waardoor het mogelijk is om naar je appartement toe te skiën. Bekijk hier het volledige aanbod aan accommodaties in Gurgl >
53765 -  (8)
© Ötztal-Tourismus, Alexander Lohmann

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Gurgl.

3236 - Winter - Bob

Over Bob

Bob staat al sinds zijn derde op de ski’s en pakte op die leeftijd al een eerste skiprijs. Vroeger gezellig met z'n ouders op skivakantie maar inmiddels kunnen ze hem niet meer bijhouden. Vele jaren en vele pistekilometers later is hij er nog steeds even dol op.