Skip to navigation Skip to main content
53754 - Ski Juwel: een echte aanrader voor families (7)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Iedereen die nog op zoek is naar een kindvriendelijke skibestemming in Oostenrijk, kan Ski Juwel op z’n lijstje zetten. Veel gezinnen keren jaarlijks terug naar het typische familieskigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, en dat is niet voor niets uiteraard. De skileraren spreken meestal Nederlands, de twee dalen zijn zo schilderachtig dat ze hiermee aan de top staan van de mooiste Oostenrijkse valleien, op de uitgebreide kinderlanden kunnen kinderen heel goed leren skiën en de pistes zijn veelal glooiend. Maar niet alleen het skiën is leuk in dit gebied, ook daarna valt er een hele hoop te beleven. Waarom Ski Juwel voor families een hele goede tip is? We lichten in dit blog het skigebied voor je uit.

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, geweldig familiegebied

Verspreid over de dalen Alpbachtal en Wildschönau vind je dit Tiroolse skigebied. Omdat het bekend staat om de gastvrijheid, gemoedelijkheid, rust en de prachtige landschappen, komen gezinnen met kinderen hier graag. Als je er dan nog de oneindige faciliteiten voor kinderen bij optelt, kom je uit op een mooie skibestemming voor het hele gezin. Het gebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau telt 109 km aan pistes. Op deze pistes vind je genoeg brede blauwe afdalingen, maar ook zal de gevorderde skiër hier genoeg uitdaging vinden. Het is overigens eenvoudig om heen en weer te skiën tussen de twee dalen.

Aanbiedingen voor een skivakantie met de familie in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau
53754 -  (28)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Plezier in de parken en op de pistes

Uiteraard vind je in een skigebied voor families ook een aantal funparken en -pistes waar jong en oud zich perfect kan vermaken. Zo ligt er bijvoorbeeld op de Wiedersberger Horn in Alpbachtal een ontzettend groot snowpark waar je te gekke tricks kunt oefenen en perfectioneren. Op de kickers, jumps en grints vinden zowel kinderen als vergevorderde skiërs genoeg uitdaging. Ook kunnen de kleine skiërs in het Family Snowpark Wildschönau een aantal leuke uitdagingen vinden. Een aanrader is ook de snelheidscheck in het Alpbachtal. Hier kun je bijvoorbeeld een competitie doen met de hele familie, wie is het snelste van allemaal? Deze speedcheck vind je op de Kohlgruben piste bij de Wiedersberger Horn.

Fijne kinderlanden en goede skischolen

In Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau vind je in totaal tien skischolen. Deze skischolen liggen in beide dalen, dus je hebt keuze genoeg. Tijdens de schoolvakanties zijn hier vooral veel Nederlandse leraren, zo kunnen de kids in een taal die zij begrijpen het skiën onder de knie krijgen. In de verschillende fijne kinderlanden en uitgebreide oefenweides met lopende banden is er meer dan genoeg tijd om ook even lekker in de sneeuw te spelen. Zo kunnen de allerkleinsten zich uren vermaken in de omvangrijke sneeuwspeeltuin Kinderland Juppi Do. Kinderen kunnen op de oefenhelling veilig hun eerste bochtjes draaien. Dit kinderland is gloednieuw en biedt de kids veel obstakels, toestellen en andere faciliteiten waar ze lekker samen met de andere kids kunnen spelen. Met als absoluut hoogtepunt de magische route door het Zauberwald. Ook op de Schatzberg bij het middelstation ligt een fijn kinderland. Een ander fijn kinderland is de Schatzberg bij het middenstation. Hier is bovendien de start van de rodelbaan te vinden. Ook is het kinderland zeer goed bereikbaar, want het ligt zowat naast de gondellift.

53754 -  (29)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Kinderopvang voor de allerjongste kids

Ga je op skivakantie met kleintjes die nog te jong zijn voor skiles? Dan kun je in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau je kids naar diverse plekken voor de kinderopvang brengen. Zo kun je je kinderen naar skischolen brengen of naar een aparte kids club. En je hoeft niet bang te zijn om ze weg te brengen, want ze zijn in hele goede handen. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, van spelen in de sneeuw tot speurtochten en de enorme mascottes ontmoeten, zodat je kids zich in elk geval niet zullen vervelen.

Rustige en charmante dorpjes waar je fijn kunt verblijven

Ook kun je heerlijk rustig overnachten in de charmante dorpjes van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, nog een reden waarom dit zo’n fantastisch gebied is voor families. In beide valleien vind je idyllische, gemoedelijke en rustige plaatsjes wat er voor zorgt dat het voor families met kinderen een fijne plek is om te verblijven. Hier kun je heerlijk even tot jezelf komen en ontsnappen aan de dagelijkse hectiek. De plaatsjes Alpbach en Reith imAlpbachtal, of Auffach, Oberau en Thierbach inWildschönau hebben, ondanks het feit dat het geliefde bestemmingen zijn voor families, hun charmes weten te behouden en kunnen zelfs de meest schilderachtige plaatsjes van Oostenrijk genoemd worden.

53754 -  (30)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Genoeg hutten voor Tiroolse specialiteiten

Een pauze tussen het skiën door is niet altijd wat je wilt, maar toch is het wel belangrijk. In het Ski Juwel gebied vind je in totaal 25 gezellige berghutten waar je van een fijne pauze kunt genieten. Uiteraard onder het genot van een Heiße Schoko mit Sahne en Apfelstrudel met vanillesaus, bijvoorbeeld. Als je zin hebt om met een typische Tiroolse specialiteit te lunchen is er keuze genoeg en kun je elke dag in een andere berghut terecht. Als je kids bij de skischool zijn, dan kunnen ze met leeftijdsgenoten genieten van de lekkerste kindermenu’s in de bergrestaurants.

53754 -  (31)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau.

3236 - Winter - Bob

Over Bob

Bob staat al sinds zijn derde op de ski’s en pakte op die leeftijd al een eerste skiprijs. Vroeger gezellig met z'n ouders op skivakantie maar inmiddels kunnen ze hem niet meer bijhouden. Vele jaren en vele pistekilometers later is hij er nog steeds even dol op.