Skip to navigation Skip to main content

Waarom je wilt skiën in Ischgl dit seizoen: 6 redenen

53696 - Waarom je wilt skiën in Ischgl dit seizoen: 6 redenen (2)
© TVB Paznaun-Ischgl

Het skiseizoen is in aantocht en binnenkort mogen we eindelijk weer op de latten staan! Alsof dat heugelijke feit niet al genoeg is om de winterkriebels weer te laten opbloeien, is dat voor het Oostenrijkse Ischgl nog meer het geval. Na bijna twee jaar niet open te zijn geweest, kan ook hier over een paar weken eindelijk weer geskied worden. Deze tijd heeft het skigebied goed gebruikt om te zorgen dat alles tot in perfectie verzorgd is voor een knallende start van skiseizoen 2021/2022. Zo liggen de pistes er straks meesterlijk geprepareerd bij, zijn de accommodaties klaargemaakt voor ontvangst van het toerisme en zorgt het personeel in de bars en restaurants voor een eersteklas service. Allemaal details om het vakantiegevoel net even wat te vergroten en nog meer te genieten dan anders van skivakantie in Ischgl. Waarom je wilt skiën in Ischgl dit seizoen? Dit zijn 6 redenen!

Bijna 2 jaar geleden sinds de laatste sneeuwpret in Ischgl

Het skigebied was afgelopen winter gesloten, ook voor locals, waardoor skiën in Ischgl onmogelijk was. Tot nu! Het is nog even aftellen tot de start van het nieuwe skiseizoen, maar na een stop van bijna twee jaar gaat het eindelijk weer gebeuren. In de tijd dat het gebied niet open was heeft Ischgl ervoor gezorgd dat de situatie voor wintersporters zo ideaal mogelijk is als ze deze weer kunnen verwelkomen. Waarom je als fervente skiër of snowboarder zou willen skiën in Ischgl aankomende winter? Actievelingen vinden genoeg uitdaging in het skigebied, maar ook genieters van culinair eten, fijne accommodaties en een bruisende sfeer kunnen hier uitstekend terecht. Nog meer redenen waarom Ischgl een heerlijk plek is? Hieronder lees je er nog een paar!

Skiseizoen 2021/2022 in Ischgl

1. Groot aanbod aan perfect geprepareerde pistes

Er is zowel voor de beginnende als voor de ervaren skiër genoeg te beleven in het skigebied, dankzij de 239 km aan pistes. De hele dag kun je genieten van verschillende afdalingen op je favoriete moeilijkheidsgraad, die er overigens perfect bij liggen. Op zoek naar pittige pistes die je op de proef stellen? Of juist naar glooiende, brede afdalingen om je bochten te perfectioneren? Ieder type skiër kan naar hartenlust skiën in Ischgl. Bovendien kun je gemakkelijk het benodigde materiaal huren en zijn er genoeg skischolen waar je terecht kunt.

2. Culinaire hoogstandjes voor de echte fijnproevers

Ischgl staat bekend om de vele barretjes en gezellige eettentjes. Daarnaast zijn er ook genoeg gezellige berghutten om te genieten van een heerlijke pauze. Het maakt werkelijk niet uit waar je trek in hebt, dankzij de uiteenlopende mogelijkheden is er voor iedere fijnproever wel een goede plek. Het heeft de status van 'culinair walhalla' natuurlijk niet voor niks. Enkele tips voor je wintersport in Ischgl zijn een van de restaurants die dit jaar Gault & Millau punten heeft gekregen, zoals restaurant Stüva in het hotel Yscla. Een andere tip is Skihaus Alp Trida voor de mensen die van de pure traditie houden en ook Bistro Bar Kiwi is een fijne plek, waar je heerlijk aan de open haard kunt zitten onder het genot van een drankje.

Bekijk alle culinaire tips in Ischgl
53696 -  (6)
© TVB Paznaun-Ischgl

3. Sneeuwzeker skigebied

Onthoud de datum van 25 november 2021 maar alvast goed, want dan opent het seizoen in Ischgl weer. Het gebied is zeer sneeuwzeker omdat 90% van het totale aanbod aan pistes boven de 2000 meter ligt. Vanwege de ligging die tot een hoogte van 2872 meter reikt, kun je doorgaans in Ischgl skiën van november tot mei. Daarom is Ischgl ook de perfecte bestemming voor de mensen die de drukke periodes willen vermijden en liever vroeg of juist laat in het seizoen op skivakantie willen.

53696 -  (7)
© TVB Paznaun-Ischgl

4. Veel verschillende fijne accommodaties

Overnacht je met je familie, vriendengroep of partner het liefst in een knus hotel of pension? Of juist liever in een groot hotel met een gezellige bar? In Ischgl kan iedereen terecht in zijn/haar droomaccommodatie dankzij het grote aanbod aan heerlijk logeeradressen. De accommodaties zijn allemaal opgemaakt en helemaal klaar om eindelijk weer gasten te mogen verwelkomen. Het personeel heeft er zin in en is ontzettend enthousiast. Ga jij deze winter skiën in Ischgl en ben je nog op zoek naar een specifieke accommodatie? Kijk dan alvast naar de beschikbaarheid voor je verblijf in een van de hotels, pensions of chalets die het beste bij jou past.

Bekijk de aanbiedingen voor accommodaties in Ischgl

5. Je tricks laten zien in een van de grootste freestyle-parken van Europa

Het snowpark in Ischgl is een van de grootste van Europa en een echte trekpleister voor freestyle-skiërs en -snowboarders. Hier kun je geweldig stunten en je tricks laten zien op de vele obstakels, halfpipes en kickers. Enkele jaren geleden heeft het park een volledig nieuwe look gekregen door Jeep. Beginners en pro’s kunnen hier urenlang terecht en genieten van de vele mogelijkheden. Eindelijk mag ook dit park de deuren weer openen aankomende winter!

Lees meer over het funpark
53696 -  (8)
© TVB Paznaun-Ischgl

6. Veel winteractiviteiten buiten de piste

Iedereen kijkt er vooral naar uit om weer te mogen skiën in Ischgl, maar dat is niet het enige wat je hier kunt doen. Er is namelijk ook een groot aanbod aan winteractiviteiten buiten de piste! Bijvoorbeeld de Ischgl SkyFly. Tijdens een ritje met deze zipline haal je snelheden van wel 85 km/u en raas je door de bergen heen. Voor de perfecte romantische beleving met je partner kun je een ritje maken in de paardenslee of een winterwandelen in de prachtige omgeving op een van de vele winterwandelpaden. Ook van al deze activiteiten kun je deze winter eindelijk weer genieten!

Winteractiviteiten in Ischgl

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Ischgl.

3236 - Winter - Bob

Over Bob

Bob staat al sinds zijn derde op de ski’s en pakte op die leeftijd al een eerste skiprijs. Vroeger gezellig met z'n ouders op skivakantie maar inmiddels kunnen ze hem niet meer bijhouden. Vele jaren en vele pistekilometers later is hij er nog steeds even dol op.