7 februari 2021 door Miranda in TipsTips

Ben jij op zoek naar het ideale skigebied voor beginners in Oostenrijk? Lees dan snel verder! Wanneer je voor het eerst op skivakantie gaat, zijn er een aantal dingen erg belangrijk: een goede skischool, een fijne oefenhelling en een skigebied met veel blauwe pistes. Als beginner zul je namelijk je eerste week vooral doorbrengen op de oefenhelling en de blauwe afdalingen, want die zijn het makkelijkst. Ook heb je tijdens je eerste skivakantie geen honderden kilometers aan pistes nodig. In dit artikel zetten we de beste skigebieden voor beginners in Oostenrijk voor je op een rijtje.

Wat zijn de beste skigebieden in Oostenrijk voor beginners?

Ben jij van plan om komende winter voor het eerst op skivakantie te gaan, dan is het moeilijk kiezen uit alle verschillende bestemmingen die er in de Alpen zijn. Veel mensen gaan naar Oostenrijk, omdat de skischolen hier vaak Nederlandssprekende leraren in dienst hebben, er geweldige skigebieden voor beginners zijn en de sfeer er gemoedelijk is. Voor beginners is het vooral belangrijk dat de afdalingen niet al te moeilijk zijn. Brede relatief vlakke afdalingen zijn perfect voor de eerste bochten op de ski’s of het snowboard.

beginners skiën in oostenrijk
Beginners leren skiën op glooiende hellingen

#1. Tiroler Zugspitz Arena: ideaal voor de eerste bochten op de ski’s

De Tiroler Zugspitz Arena ligt net over de Oostenrijkse grens en kent meerdere skigebieden die zeer geschikt zijn voor beginners. Vooral Ehrwald, Berwang en Biberwier hebben veel blauwe afdalingen die perfect zijn voor een allereerste skivakantie. Het leuke is dat de dalafdaling in Ehrwald behoorlijk lang en blauw is. Na een paar dagen skiles kun je hier al zonder problemen naar beneden skiën.

#2. Almenwelt Lofer: gemoedelijk en rustig skigebied op de alm

Als beginner heb je geen honderden kilometers piste nodig, de 50 km afdalingen die Almenwelt Lofer telt zijn meer dan genoeg voor de eerste skivakantie. Boven op de glooiende alm ligt maar liefst 32 km aan blauwe pistes. Een ander voordeel van dit gemoedelijke skigebied is dat het er vaak een stuk rustiger is dan bij de populaire grotere skigebieden in de buurt. Bovendien is het dorpje Lofer ook nog eens heel knus.

#3. SkiWelt Wilder Kaiser Brixental: groot skigebied met veel blauwe afdalingen

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is één van de grootste skigebieden van Oostenrijk, maar desondanks ook zeer geschikt voor beginners. Van de 288 pistekilometers die het skigebied telt, is maar liefst 126 km blauw. In de dorpen Westendorf en Ellmau liggen de oefenhellingen direct in het dal bij het dorpscentrum. Heb je eenmaal de beginselen onder de knie, dan kun je al snel de vele blauwe pistes in het skigebied verkennen.

Oefenweide voor beginners
Het kinderland en de oefenweide in Ellmau

#4. Wildkogel Arena: overzichtelijk skigebied voor beginners

De afdalingen van de Wildkogel Arena komen grotendeels samen in een enorm kom. Dit maakt dat je eigenlijk niet kunt verdwalen in dit skigebied. In totaal telt de Wildkogel Arena 75 km aan pistes, waarvan 35 km blauw is. Zelfs de dalafdaling naar Neukirchen am Großvenediger is blauw, waardoor je als beginner al vrij snel helemaal terug kunt skiën naar het dal.

#5. Turracher Höhe: rustig skiën tussen de dennenbomen

Turracher Höhe ligt op de grens tussen Karinthië en Steiermark en is een bijzonder mooi skigebied. Je skiet hier veelal tussen de prachtige dennenbossen over glooiende afdalingen. Van de bijna 43 km pistes die het skigebied telt, is zo’n 15 km blauw. Kinderen en beginners leren skiën direct in het dal en bovendien liggen veel accommodaties hier direct aan de pistes, ideaal!

Beginnershelling in Turracher Höhe
In Turracher Höhe liggen de accommodaties veelal aan de piste

Ook deze skigebieden in Oostenrijk zijn geschikt voor beginners

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen