Skip to navigation Skip to main content
52932 - Zo ziet de perfecte wintersportdag in Ski Juwel eruit (2)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Met 109 kilometer aan pistes en 45 skiliften behoort Ski Juwel Albachtal Wildschönau tot de grootste skigebieden van Tirol. Wintersportliefhebbers van alle leeftijden en niveaus kunnen hier genieten van een fantastische skivakantie. Ben je nog niet zo goed in skiën? Dat is niet erg, want Ski Juwel beschikt over 10 skischolen die jou kunnen helpen bij de ontwikkeling van je techniek. Ook naast de piste is er veel te doen. Wil jij weten hoe een perfecte wintersportvakantiedag eruitziet in Ski Juwel? Lees dan het artikel hieronder.

07:00: wakker worden!

Thuis wil je je het liefst nog een keer omdraaien zodra de wekker gaat, maar in de bergen zal je zien dat je van opwinding vroeger wakker wordt! Snel je thermokleding aandoen en op naar de bakker. Niemand zal je raar aankijken, omdat iedereen in skikleding rondloopt. Na het ontbijt is het de tijd om de laatste spullen te pakken en je voor te bereiden op de mooie dag die komen gaat. Tip: vergeet niet je bril, helm of handschoenen mee te nemen.

52932 -  (8)
(Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)

09:00: skiles voor de kinderen

Het mooie aan Ski Juwel is dat het één van de meest kindvriendelijke skigebieden is in de Alpen. Die naam hebben ze niet voor niets. Naast dat er tal van activiteiten voor kinderen zijn zoals de Alpbachtal Lauser-Sauser en het nieuwe Drachental Family Park, zijn er ook diverse skischolen. Er zijn 10 skischolen, waarvan 5 speciaal voor kinderen. Superhandig natuurlijk! De kinderen kunnen zich helemaal laten gaan in het kinderland van de skischool. Oudere kinderen gaan op avontuur op de blauwe pistes van Ski Juwel. Groot voordeel is dat er skileraren zijn die de eigen taal spreken.

09:30: ski’s vastklikken en verkennen maar

Nadat je de kinderen hebt ondergebracht bij één van de vele skischolen is het nu jouw beurt. Eindelijk kan je genieten van de pists van Ski Juwel. Er liggen 109 pistekilometers voor je klaar om te ontdekken. Ook de uitzichten zijn spectaculair en een lust voor het oog. Ben je het skiën even zat? Zoek dan een van de vele terrassen op die het wintersportgebied heeft. Na een dik verdiend kopje koffie met Apfelstrudel kan jij er weer vol tegenaan!

52932 -  (9)
(Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)

13:00: lunchtijd!

Na een lekkere ochtend op de piste zal je wel trek hebben gekregen. Nadat je de kinderen van skiles hebt opgehaald is het tijd voor lunch. Je hebt keuze uit meer dan 25 verschillende berghutten waar je aan kunt schuiven voor de lunch. Ga je voor de klassieke Wiener Schnitzel of kies je voor een lekker pannetje Kaiserschmarrn. Er zijn talloze gerechten die je geprobeerd moet hebben!

16:00: tijd voor een romantische winterwandeling

Winterwandelen wordt steeds populairder. Even helemaal tot rust komen na intensief geskied te hebben is zó fijn. De magische witte wereld om je heen helpt daar goed bij. Ski juwel kent meerdere winterwandelroutes. Zo kun je kiezen voor een rondwandeling bij het bergstation Reitherkogelbahn. Deze is 2,5 kilometer lang en komt langs verschillende speelstations in het Juppi Zauberwald. Naast deze routes zijn er nog veel meer wandelparcours te vinden. Zo kun je ook bij het bergstation van de Markbachjoch in Niederau wandelen en bevindt er zich bij het middenstation van de Schatzberg een populaire wandelroute.

52932 -  (10)
(Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)

17:00: spectaculair rodelen

De dag zit er nog lang niet op. Na het skien en het wandelen mag een avondje rodelen niet ontbreken. In Ski Juwel kan je op verschillende locaties rodelen. Neem de Lanerköpfbahn om vervolgens over de rodelbaan via de almen naar beneden te slingeren. Ook op de Schatzberg kun je rodelen. De sleetjes zijn te huur bij het dalstation van de Schatzbergbahn. Een andere bijzondere activiteit is het nachtrodelen op de Roggenboden in Oberau. Een sleeplift breng je naar het begin van de rodelbaan.

18:00: etenstijd

Na een lange dag kun je even tot rust komen in één van de vele horecagelegenheden waar de regio rijk aan is. Als je te moe bent om naar een restaurant te gaan, kun je in je appartement ook zelf je eigen maaltijd klaarmaken. Wel zo makkelijk en gezellig! Hoe dan ook, het is tijd voor ontspanning na een intensieve dag!

19:30: Nachtskiën en Heiße Schoko mit Sahne

Krijg je na het diner toch nog kriebels en wil je toch nog even skiën? Dan kan dat! Tijd om te nachtskiën. Van vrijdag tot zaterdag zijn verschillende pistes op de Reither Kogel (71, 72 en 74) van 19:30 tot 20:15 geopend. Voordat de pistes worden geopend in de avonduren, worden ze eerst geprepareerd. Een betere manier om de avond af te sluiten dan met Heiße Schoko mit Sahne is er eigenlijk niet. Dat mag ook wel na zo’n geweldige dag in Ski Juwel!

52932 -  (11)
(Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)

22:00: moe, maar voldaan

Voldaan en moe kom je na het nachskiën terug in je appartement of hotelkamer. De ski’s en schoenen worden uitgedaan en kunnen eindelijk gaan drogen voor de volgende dag. Tijde om naar bed te gaan en lekker onder de wol te kruipen. Wat was het een geweldige dag in Ski Juwel! Bekijk hier tips voor meer perfecte dagen >

Over Maurits

Bij Maurits is de passie voor de bergen en wintersport al op jonge leeftijd ontstaan. Hij komt van jongs af aan regelmatig in de Pyreneeën en hij kent de skigebieden hier inmiddels op z'n duimpje.