Skip to navigation Skip to main content

De 8 leukste activiteiten buiten de pistes van Skicircus

52927 - De 8 leukste activiteiten buiten de pistes van Skicircus (2)
© saalbach.com, Mirja Geh

Denk je aan wintersport, dan denk je aan witte bergen, lekker eten en dagen lang skiën of snowboarden. Maar wintersport is zoveel meer dan dat! Veel skigebieden hebben tegenwoordig een uitgebreid aanbod activiteiten buiten de pistes, zodat je ook van de witte wereld kunt genieten als je niet skiet of snowboardt. Eén van die skigebieden is Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Dit skigebied telt 270 km aan pistes en met de Ski ALPIN CARD heb je zelfs toegang tot 408 km aan pistes. Behalve oneindig skiplezier heeft dit gebied nog veel meer te bieden. Daarom zetten we in dit blog de leukste activiteiten buiten de pistes van Skicircus voor je op een rijtje.

#1. Winter- en sneeuwschoenwandelen

Een activiteit die steeds populairder wordt onder de wintersporters, is winterwandelen. Je kunt natuurlijk een hele dag op pad gaan, maar even een uurtje wandelen na het skiën is ook heerlijk. In de regio heb je toegang tot 140 km aan winterwandelpaden om zelf te ontdekken. Wil je wel een dag wandelend doorbrengen, dan kun je er ook voor kiezen om een sneeuwschoenwandeling te maken. In Skicircus kun je elke woensdag onder begeleiding van een gids een sneeuwschoenwandeling maken. Je bent ongeveer vier uur onderweg en onderweg lunch je bij de Lindlingalm.

52927 -  (6)
Tip voor fanatieke wandelaars: ga een dagje sneeuwschoenwandelen! (Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

#2. Een tocht in een arrenslee

Een tip voor stellen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn: maak een romantische tocht in een arrenslee. Samen met je partner onder een dikke deken genieten van de mooie winterwereld om jullie heen. Dit is natuurlijk leuk voor stellen, maar ook voor families met kinderen! Zo heb je pas echt even quality time met het hele gezin. Het leuke aan deze activiteit voor kinderen is dat ze onderweg al hun vragen kunnen stellen aan de koetsier. Zo leren ze ook nog wat tijdens de rit.

#3. Timoks Alpine Coaster

De Timoks Alpine Coaster tovert gegarandeerd een glimlach op ieders gezicht. Even tussen het wandelen door een ritje in deze alpinecoaster maken is een tip voor iedereen die in deze regio op vakantie is. Jong of oud, het is hoe dan ook een leuke activiteit voor het hele gezin. De Timoks Alpine Coaster bij het middelstation van de F1 Streuböden in Fieberbrunn en is, als het weer het toelaat, elke dag van 12.00 tot 15:45 geopend. Voor volwassenen zonder geldige skipas kost een ritje € 6,- en kinderen kunnen voor € 4,- een ritje maken.

Bekijk onze tips voor een wintersport in Skicircus in deze video >

#4.Golden Gate Bridge & Baumzipfelweg

Ga je met je kinderen een rondje wandelen in Skicircus? Dan zijn de Golden Gate Bridge der Alpen en de Baumzipfelweg absolute aanraders. Deze wandelroute loopt tussen de boomtoppen en heeft 's winters iets magisch. De wandeling eindigt bij de 200 m lange Golden Gate Bridge der Alpen, een 42 m hoge brug over het dal. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over het winterse landschap! Onderweg kom je verschillende stations tegen waar kinderen even kunnen spelen.

#5. Boogschieten bij het Glemmerhof

Een unieke activiteit in Skicircus is toch wel Boogschieten. Bij het Glemmerhof in Viehhofen vind je een compleet parcours om je innerlijke Robin Hood te ontdekken. Er zijn hier mogelijkheden voor zowel profi's als beginners, dus iedereen kan hier terecht. Langs een route van 2,5 km kom je verschillende doelwitten tegen. Kun jij ze allemaal raken?

#6. Rodelen en snowtuben

Als er één activiteit is die niet mag ontbreken tijdens je wintersport, is het wel rodelen. Jong of oud, met vrienden of familie, rodelen is voor iedereen leuk. In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn vind je verschillende (verlichte) rodelbanen waar je je een middag of avondje kunt vermaken. Op de Reiterkogel in Hinterglemm ligt met een lengte van 3,2 km de langste rodelbaan van het gebied. Deze is dagelijks geopend en op maandag tot en met zaterdag kun je hier 's avonds tot 21.30 uur rodelen op de verlichte baan. Verder vind je nog rodelbanen bij het Spielberghaus en bij de Asitzbahn (ook 's avonds geopend).

52927 -  (7)
Rodelen is een absolute must do voor iedere wintersportliefhebber! (Foto: © saalbach.com, Daniel Roos)

#7. Schaatsen

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar ook schaatsen is een 'wintersport'. Dus waar kun je dat beter doen dan in een prachtige witte bergwereld? In het sportcentrum van Saalbach Hinterglemm ligt een ijsbaan die elke dag van 10.00 uur tot 22.00 uur geopend is. Zo kun je overdag of 's avonds nog heerlijk een paar rondjes schaatsen. Je kunt je eigen schaatsen meenemen, maar het is ook geen probleem als de auto of koffers voor het vliegtuig al vol zitten. Dan kun je gewoon schaatsen tegen betaling huren bij de ijsbaan.

#8. Langlaufen

Heb je er ooit aan gedacht om de skischoenen een dagje te laten staan en de langlaufloipes te ontdekken? De meeste wintersporters zullen hierop 'nee' antwoorden. Toch is dat zonde, want langlaufen is een ontzettend leuk alternatief voor het skiën en snowboarden. Je ziet weer eens wat anders van de omgeving en, omdat het op de loipes meestal rustiger is dan op de pistes, geniet in alle rust van de prachtige natuur. Een tip in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn: de Talschluss-Höhenloipe. Deze loopt langs de Saalach naar de Lindlingalm door het magische landschap.

52927 -  (8)
Ontdek nieuwe plekken van de regio tijdens het langlaufen! (Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)
215 - Winter - Jahna

Over Jahna

Jahna staat al vanaf jongs af aan op de ski's en daarvan heeft ze bijna 10 jaar wedstrijden geskied. Ze is verslaafd aan wintersport en in de wintermaanden is ze bijna alleen maar in de sneeuw te vinden. Niet alleen om te skiën, maar ook om te assisteren bij verschillende wintersportevenementen.