Skip to navigation Skip to main content

Ook buiten de pistes valt er in Silvretta Montafon genoeg te beleven. Iedere dag worden er diverse activiteiten georganiseerd die je wintersport net dat beetje extra geven. Je kunt je verheugen op een programma vol afwisseling voor plezier zonder op de ski's te staan. De voordelen: je kunt het perfect aan het skiën koppelen. Na zonsondergang worden de ski's ingeruild voor fakkels en sleeën, in de vroege ochtend voor bergschoenen en 's middags voor het grootste en sterkste voertuig op de berg: de pistenbully. In het Montafon hoef je je geen moment te vervelen.

Dag en nacht sleepret

Sleeën is een van de meest geliefde wintersportactiviteiten. Geen wonder, want tijdens het sleeën voelen we ons weer kind en er wordt veel gelachen. Op Garfrescha vinden sleefans de langste verlichte nachtsleebaan van Vorarlberg: de baan is 5,5 kilometer lang en de afdeling voor sleeërs neemt tussen 15 en 20 minuten in beslag. Elke dinsdag, donderdag en zaterdag tussen 18.00 en 21.30 u. zijn bezoekers welkom op de sleebaan van Garfrescha – maar ook in de hut. Wat zou een sleenacht immers zijn zonder gezellige pauze? Sleeërs hoeven zich hoegenaamd niet te bekommeren om het transport van de sleeën: Als je een slee leent, kun je deze in het bergstation ophalen en na de afdaling in het dal afgeven. Sleeërs moeten wel tot zonsondergang wachten om de berg af te suizen: De natuursleebaan Kapell is dagelijks geopend tijdens de openingstijden van de Hochjoch-baan.

Een nacht vol verrassende belevenissen

Na het skiën begint de pret in Silvretta Montafon pas. De Montafon-berg vormt bijvoorbeeld elke donderdag tussen 23 januari en 13 maart een schouwtoneel. De gasten brengen onvergetelijke uren door op de sneeuw tijdens de nachtelijke belevenissen. Vanaf 20.30 u. stellen de skischolen van Silvretta Montafon 45 minuten lang een veelzijdig programma voor – inclusief pistenbully-parade en vuurwerk. Vanaf 18 u. brengt de Garfrescha-baan de gasten op de berg. Een partijtje sleeën op de langste sleebaan van Vorarlberg is een perfecte afsluiter. Gasten die iets speciaals willen, kunnen in deze belevenisvolle nacht een echt cowboygevoel krijgen. De deelnemers worden met een shuttle van Garfrescha naar de Valisera-baan gebracht. Eenmaal boven wacht hen een aperitief, livemuziek, een kampvuur en een cowboysteak op de grill. Nadien kun je kiezen tussen een fakkelwandeling naar de skishow in Garfrescha of het transport met de pistenbully.

Fakkelwandeling: Nachtelijk licht en avontuur

Elke dinsdag beleef je de duisternis op fascinerende wijze: Silvretta Montafon brengt 's nachts licht en avontuur. Tijdens de fakkeltocht van Valisera naar Garfrescha wandelen kinderen en volwassenen door het besneeuwde bos en bewonderen ze het nu eens vermakelijke en dan weer spookachtige schimmenspel. De wandeling begint sfeervol met een bergtocht op de Valisera-baan (samenkomst om 16.20 u. in het dalstation) in de avondschemering. Aansluitend geniet je in restaurant Gäßbarga van een regionale specialiteit: Käsknöpfle (aardappelpasta met boerenkaas en gebakken uien). Daarna start de fakkelwandeling die je desgewenst nog kunt laten volgen door een nachtelijke afdaling op de Garfrescha-baan of beëindigt met een geweldig potje sleeën.

Meerijden met een pistenbully

Zoveel power heeft niemand anders op de berg: De pistenbully's rijden moeiteloos op bijna verticale pistes naar boven en drukken kubieke meters sneeuw helemaal plat. Vakantiegangers in Silvretta Montafon hoeven deze imponerende machine niet van veraf te bewonderen – je kunt bijzonder dicht in de buurt komen: ofwel als duopassagier, ofwel zelf aan het stuur van deze PK-reus (alleen meerderjarigen mogen zelf rijden). Ongeacht waarvoor u kiest: Rijden met een pistenbully in Silvretta Montafon geeft een kick. Het avontuur begint om 15.15 u. met de rit op de Valisera-baan in St. Gallenkirch en de samenkomst met de pistenbully-bestuurders in Valisera Hüsli. Als aandenken aan deze buitengewone middag krijgt elke deelnemer een pistenbully-rijbewijs van Silvretta Montafon en een passend T-shirt.

Wintersportplezier op de ski's

Uiteraard komen de wintersportfans met ski's in Silvretta Montafon ook aan hun trekken. In het meest sportieve skigebied wacht 140 kilometer piste, waaronder de angstaanjagende Black Scorpions en de langste dalafdaling van Vorarlberg. Bovendien heeft Silvretta Montafon

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.