Skip to navigation Skip to main content

Dualskiën maakt het voor mensen met een lichamelijke beperking mogelijk wintersport ook te beleven. In Bellwald wordt er extra aandacht besteed aan deze groep wintersporters. Alle voorwaarden zijn getroffen om dualskiërs optimale wintersportmogelijkheden te bieden. Er worden gratis speciale ski’s uitgeleend en er zijn skileraren in het gebied die cursussen hebben gevolgd zodat ze weten hoe ze om moeten gaan met een dualskiër. In Bellwald kan men kiezen uit drie soorten ski’s: dualski, dualski met piloot en tandemski.

Wat is dualski?

Zittend het échte wintersportgevoel beleven. De dualski is een systeem uit Frankrijk waarbij je boven twee ski’s zit en jezelf ondersteunt met twee kortere ski’s. De zithouding wordt aangepast aan de grootte van de skiër en het kost geen enkele moeite om ermee in een stoeltjes- of sleeplift te gaan. Het systeem is zeer gevoelig voor bewegingen van de berijder. Met twee ‘krukkenski’s’ maak je de ‘hoog-laag beweging’ om de dualski een bocht te laten draaien. De dualski is geschikt voor alle soorten pistes en sneeuw. Het geeft mensen met een handicap de mogelijkheid om het echte carve gevoel te beleven.

Dualski met piloot

Ben je nog niet zeker van jezelf dan kun je je ook door de sneeuw laten loodsen met een skiër achter de dualski. Dan ben je niet zelf actief aan het skiën maar krijg je toch het echte wintersportgevoel. Achter de dualski hangt een beugel waar de ski-instructeur zich aan vast houdt en de richting aan kan geven. Door het meebewegen in de bochten kan de dualskiër de balans en het gevoel van richting bevorderen. In Bellwald heb je de mogelijkheid om een dergelijke constructie te lenen of om op pad te gaan met speciaal opgeleide instructeurs.

Tandemski

Eenvoudig kennismaken met wintersport! De tandemski staat op twee ski’s met daarboven een zitconstructie en een handgreep voor de bestuurder. Bij een tandemski staan de bestuurder en de gastskiër op dezelfde ski’s. Met het kantelmechanisme van de tandemski valt er razendsnel te reageren wat het voor ervaren piloten makkelijk te hanteren maakt. Ook met een tandemski zijn de stoeltjes- en sleeplift gewoon toegankelijk. Met de tandemski kunnen mensen met een zware handicap of personen die niet zelf willen skiën genieten van wintersport.

Klik hier voor meer informatie over dualski in Bellwald >>

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.