Skip to navigation Skip to main content
52370 - Ski Safari Zwitserland: 5 tips voor Aletsch Arena (2)

De laatste bestemming tijdens onze Ski Safari door Zwitserland is de Aletsch Arena. Dit skigebied dankt haar naam aan de grootste gletsjer van de Alpen die je vanaf meerdere bergtoppen in het skigebied kunt bewonderen. De pistes liggen op een zonnig plateau en aan de andere kant van het dal is het bergpanorama ook waanzinnig mooi. Kortom, alleen voor de uitzichten is de Aletsch Arena al een bezoekje waard. Ook vonden we de diverse (autovrije) dorpen erg sfeervol en familievriendelijk. In dit artikel kun je de video van onze reis bekijken en geven we je 5 tips voor jouw skivakantie in de Aletsch Arena.

Aletsch Arena: overzichtelijk en toegankelijk skigebied met waanzinnig mooie uitzichten

Met ruim 100 km aan pistes die voornamelijk rood en blauw zijn, is de Aletsch Arena een perfect skigebied voor de gemiddelde skiër of snowboarder die niet op zoek is naar hele uitdagende of super moeilijke pistes. De afdalingen zijn over het algemeen heerlijk breed met daartussen smallere verbindingspaden. Hierdoor verplaats je je gemakkelijk en snel door het hele skigebied. Opvallend en bijzonder mooi zijn de uitzichten waarvan je kunt genieten vanaf de pistes en vanuit de verschillende dorpen. Aan de overkant van het zonnige plateau waarop het skigebied ligt, heb je uitzicht op machtige bergen zoals de Matterhorn, de Dom en de Weisshorn. Wanneer je naar de vier uitzichtpunten in het skigebied gaat, heb je uitzicht op de enorme Aletsch Gletscher die als het ware 'achter' het skigebied ligt. De autovrije ski in - ski out dorpen Bettmeralp, Fiescheralp en Riederalp liggen in het skigebied en zijn bereikbaar middels een gondellift. De auto blijft achter in het dal en met speciale bagagekarren kun je de bagage mee omhoog vervoeren. In het dal liggen de dorpen Mörel, Betten en Fiesch, waarvandaan de liften naar het skigebied vertrekken. Een verblijf in het dal is veelal voordeliger.

Tip 1: Ski de 'Gletscher Panorama Tour' en bekijk de Aletsch Gletscher vanaf alle uitzichtpunten

De Aletsch Gletscher heeft een lengte van ruim 22 km en is daarmee de langste gletsjer van de Alpen. In het skigebied zijn vier bergtoppen die bereikbaar zijn met de skiliften en waar je een mooi uitzicht hebt op de gletsjer. Er is zelfs een speciale dagtocht uitgezet langs alle bergtoppen: de 'Gletscher Panorama Tour'. Je legt in totaal bijna 29 km af (9,8 km blauw, 14,8 km rood en 4 km over zwarte pistes) en komt langs de mooiste highlights: Moosfluh, Hohfluh, Bettmerhorn en Eggishorn. Op al deze bergtoppen kun je de enorme gletsjer bewonderen.

Tip 2: Lunch bij Bättmer Hitta

In de Aletsch Arena zijn meerdere leuke berghutten voor een koffiepauze of heerlijke lunch. Wij vonden de Bättmer Hitta, die naast piste 47a ligt, een bijzonder leuk adres. Op dagen wanneer het minder goed weer is, raden we je aan om de trap achter de hut omhoog te nemen naar de tweede verdieping. Hier ligt een knusse stube met grote open haard. Je kunt er heerlijk eten of genieten van een warm drankje bij het knapperende haardvuur. Aanrader is de Eringer worst met saffraanrisotto, maar ook de specialiteit 'Cholera', een soort hartige taart, smaakt erg goed.

52370 -  (4)
Opwarmen bij de haard in de Bättmer Hitta

Tip 3: Ga rodelen vanuit Riederalp

Houd jij van rodelen, dat zit je in de Aletsch Arena helemaal goed. In Riederalp kun je een rodel huren en vervolgens neem je de gondel omhoog naar de Moosfluh. Vanaf hier loopt een 3 km lange rodelbaan terug naar Riederalp. Er zitten behoorlijke steile stukken tussen, dus je kunt af en toe flink snelheid maken. Je kunt er ook voor kiezen richting Bettmeralp te rodelen. Pak dan de juiste afslag op het kruispunt van beide routes.

52370 -  (5)
Rodelen vanaf de Moosfluh

Tip 4: Geniet van een heerlijke winterwandeling

De Aletsch Arena is een perfecte bestemming voor liefhebbers van winterwandelen: er zijn 75 km aan wandelpaden uitgezet. Tussen de dorpen Bettmeralp, Fiescheralp en Riederalp liggen prachtige brede wandelpaden die geprepareerd zijn. Ook kun je wat hoogtemeters maken en kiezen voor de paden die meer de berg op gaan. Geniet van de rust en de prachtige uitzichten. Bovendien is even wandelen als afwisseling van het skiën of snowboarden erg fijn voor de spieren.

Tip 5: Sluit de dag af op het terras met heerlijk uitzicht

Zoals eerder genoemd zijn de uitzichten in de Aletsch Arena fenomenaal. In de autovrije dorpen in het skigebied heb je veel zonnige terrassen waar je na je (ski)dag nog heerlijk kunt genieten van de laatste zonnestralen. Wij logeerden in hotel Alpfrieden in Bettmeralp en ook hier ligt het fijne terras tot laat in de middag in de zon. Heerlijk zitten en genieten van een lekker drankje en het mooie uitzicht. Beter kun je een mooie winterdag niet afsluiten.

Meer informatie over het winteraanbod Zwitserland >

Disclaimer: deze video is opgenomen in het skiseizoen 2019/2020 voor de corona-uitbraak. Hierdoor is er geen rekening gehouden met regels die deze winter gelden in de skigebieden.

Coronamaatregelen
Met het label ‘Clean & Safe’ verbinden toeristische dienstverleners zich ertoe om de regels opgelegd door het Zwitsers ministerie van Volksgezondheid en de brancheverenigingen strikt na te leven. Op Clean-and-safe.ch vind je meer informatie over de getroffen voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19. Voor alle actuele informatie over reizen naar Zwitserland, raadpleeg de reisadviezen van de Zwitserse en de Belgische overheid.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.