Skip to navigation Skip to main content
52261 - Ski Safari Zwitserland: 5 tips voor Adelboden (2)

In de winter van 2019/2020 maakten we een Ski Safari langs bekende Zwitserse skigebieden. Het zesde gebied tijdens onze reis was Adelboden. Een sfeervol dorp op een zonnig plateau met aan de overkant een waanzinnig bergmassief. Adelboden deelt een skigebied van ruim 200 km aan pistes met de dorpen Frutigen en Lenk. Tijdens ons verblijf verkenden we de pistes tussen Adelboden en Lenk, wat tevens het grootste skigebied is. Daarnaast gingen we sneeuwschoenwandelen en genoten van het uitzicht vanuit een infinity pool. Bekijk in dit artikel onze video die we maakten tijdens ons verblijf en natuurlijk delen we weer 5 tips voor jouw skivakantie in Adelboden.

Adelboden: prachtig wintersportdorp met fijn skigebied

Adelboden ligt op een prachtige plek in een al even zo mooie omgeving. Het dorp is vrij groot, maar heeft wel een knusse Zwitserse ambiance met mooie chalets en een levendige sfeer in de hoofdstraat. De 200 km aan pistes worden gevormd door een vijftal deelskigebieden die niet middels skiliften, maar wel met de bus bereikbaar zijn. Tijdens ons verblijf hebben we alleen tussen Adelboden en Lenk geskied wat in principe al groot genoeg is voor een week skivakantie. De pistes zijn breed, bijzonder goed geprepareerd en het uitzicht is overal magnifiek. Het skigebied heeft veel afwisseling en maakt het mogelijk mooie tochten te skiën. Voor de kinderen en minder gevorderde wintersporters is er een groot sneeuwzeker beginnersterrein middenin het skigebied.

Tip 1: Ski de World Cup-afdaling

De World Cup-afdaling van Adelboden staat bekend als de moeilijkste reuzenslalom voor de heren en zorgt ieder jaar voor veel spektakel tijdens het evenement. Vooral de start en de finish van deze piste op de Chuenisbärgli zijn zeer steil. Daarnaast loopt de afdaling ook hier en daar schuin af, wat zorgt voor een extra uitdaging. Uiteraard kun je deze afdaling ook zelf doen wanneer je in Adelboden bent. Je kunt zelfs starten vanuit het starthuisje. Het eind van de piste verloopt voor 'ons toeristen' iets anders, omdat het laatste steile stuk is afgesloten om gevaarlijke toestanden te voorkomen. Deze pittige piste is 1,4 km lang.

52261 -  (6)
Je kunt de World Cup-piste starten vanuit het officiële starthuisje

Tip 2: Doe de speedcheck

In het skigebied van Adelboden zijn meerdere speedpistes waar je je snelheid kunt laten meten. Een aanrader is de speedcheck halverwege de afdaling vanaf de Luegli. Deze piste is behoorlijk steil waardoor je er, wanneer je dat wilt, zelfs snelheden tot boven de 100 km/u kunt halen. Ik ging er bijna 87 km/u en vond dat behoorlijk pittig.

Tip 3: Eet de huisworst bij Bühlberg

Er zijn meerdere fijne en goede berghutten- en restaurants in het skigebied van Adelboden. De eerste dag aten we op het zonnige terras van Bühlberg. Dit is een fijn bedieningsrestaurant waar je op de kaart de bekende Zwitserse specialiteiten vindt. Een aanrader hier is de 'Hauswurst', deze heerlijke braadworst wordt geserveerd met uiensaus, frites en een portie verse groente. Pas op, want dit is wel zo'n terras waar je de hele middag zou kunnen blijven hangen...

52261 -  (7)
Heerlijk in het zonnetje op het terras van Bühlberg

Tip 4: Maak een selfie in de infinity pool van Hotel The Cambrian

Tijdens ons verblijf in Adelboden logeerden wij in het prachtige moderne hotel The Cambrian met fijne kamers en een heerlijk restaurant. Dit hotel is vooral beroemd om haar prachtige infinity pool met uitzicht op de mooie Zwitserse bergwereld. Als niet-hotelgast kun je hier (buiten het hoogseizoen, dan is toegang alleen op aanvraag) ook tegen betaling toegang krijgen tot de wellness met dit fotogenieke zwembad. Heerlijk om na het skiën even te ontspannen. Wil je een selfie maken, houd dan even rekening met bepaalde tijden, want de rest van de dag is het maken van foto's verboden.

52261 -  (8)
Zwemmen met dit uitzicht bij Hotel The Cambrian in Adelboden

Tip 5: Dineren bij Alte Taverne

Alte Taverne is een restaurant in het centrum van Adelboden, gevestigd in een prachtig oud houten chalet. Ook van binnen is de sfeer authentiek en erg gezellig. Op de kaart vind je vele Zwitserse klassiekers en specialiteiten uit de regio. Het is een fijne plek voor een heerlijk avondje dineren met familie, je geliefde of vrienden. De biefstuk is hier van zeer goede kwaliteit en wordt duidelijk met liefde bereidt: een aanrader!

Meer informatie over het winteraanbod Zwitserland >

Disclaimer: deze video is opgenomen in het skiseizoen 2019/2020 voor de corona-uitbraak. Hierdoor is er geen rekening gehouden met regels die deze winter gelden in de skigebieden.

Coronamaatregelen
Met het label ‘Clean & Safe’ verbinden toeristische dienstverleners zich ertoe om de regels opgelegd door het Zwitsers ministerie van Volksgezondheid en de brancheverenigingen strikt na te leven. Op Clean-and-safe.ch vind je meer informatie over de getroffen voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19. Voor alle actuele informatie over reizen naar Zwitserland, raadpleeg de reisadviezen van de Zwitserse en de Belgische overheid.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.