Skip to navigation Skip to main content

Bellwald is een veelzijdige bestemming in de bergen van Wallis. Dit van oudsher boerendorp is in de loop der jaren steeds populairder geworden onder wintersporters. Jong en oud voelt zich hier thuis. Inmiddels hebben ook freestylers en freeriders Bellwald ontdekt. Komende winter herrijst er opnieuw een reusachtig funpark en ook worden er diverse events georganiseerd die in het teken staan van freeride en freestyle. Liefhebbers van diepe sneeuw, fakies, grabs en slides komen hier niets tekort. Uitdaging en actie vind je in Bellwald!

Funpark van 56 000 m²

Voor het komende winterseizoen wordt het Snowpark in Bellwald flink uitgebreid. Op een oppervlakte van 56000 m² zal een wereld verrijzen vol kickers, slides en andere obstakels. Het snowpark zal onder meer gaan bestaan uit een BigAirBag, 4 - 12 Meter Kicker, nieuwe rails en houten onderdelen, wedstrijdpiste voor slalom en reuzenslalom en een MagicPark. Het funpark van Bellwald ligt onder de berghut Fleschen bij het ‘Hasennest’ van de skischool. Naast de nieuwe onderdelen is het park ook voorzien van diverse rails, superbowl, flat en kickers. Een nieuwe muziekinstallatie zal voor de nodige extra sfeer zorgen.

Wallisertour Slope Style

Op 9 maart 2014 strijkt de Wallisertour neer in Bellwald voor een Slope Style contest. De beste freestylers uit het land nemen het tegen elkaar op in een parcours met kickers, gaps, rails en big jumps achter elkaar. De jury bepaalt vervolgens welke snowboarder de tricks het beste heeft uitgevoerd. Een spectaculair evenement waarbij je dingen zult zien waarvan je dacht dat ze niet mogelijk waren op een snowboard of ski's!

Freeriden in Bellwald

Ook freeriders hebben genoeg te zoeken in Bellwald ook al profileert het dorp zich als familiebestemming. Bij verse sneeuw zijn er tal van stroken die erom vragen ‘gespoord’ te worden. Met de Furgultilift bereik je een hoogte van 2558 meter vanwaar je mooie lijnen kunt trekken binnen het skigebied. Toerskiërs trekken vanaf hier verder naar de 2876 meter hoge Risihorn of de Täschehorn om de meest ongerepte poeder te scoren.

Klik hier voor meer informatie over freestyle en freeride in Bellwald >>

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.