8 februari 2020 door Yvonne in BestemmingenReisverslagen

Op 12 januari is het eindelijk zover, onze langverwachte ski safari door Zwitserland gaat beginnen! Rond een uur of 5 liggen alle koffers in de auto en zijn we klaar om te vertrekken naar de eerste plaats op onze lijst: Davos-Klosters. Met 1560 meter hoogte slapen we in de hoogstgelegen stad van Europa, Davos. Skiën in Parsenn, het Iglu-Dorf bezoeken, rodelen op de Rinerhorn, er staat van alles op het programma. Na pakweg 10 uur rijden op de gunstige Duitse snelweg komen we aan op de plaats van bestemming, Davos.

Skiën in Parsenn, Davos-Klosters

Het skigebied Davos Klosters bestaat uit zes deelskigebieden en heeft in totaal maar liefst 300 kilometer aan pistes. Met de eerste activiteit op ons programma gaan we het grootste deelskigebied van Davos-Klosters ontdekken, namelijk Parsenn-Gotscha. Om het skigebied te bereiken stappen we niet in een typische skilift of gondel, maar wel in één van de highlights van het gebied, de Parsennbahn. De Parsennbahn is een kabeltrein, die slechts op 10 minuten wandelen ligt van het hotel waar we slapen, Hotel Dischma. Deze kabelspoorbaan bestaat uit twee fases. Voor we de top van de Weissfluhjoch bereiken, moeten we dus nog bij het 'Mittelstation' overstappen op een tweede treintje. Eens aangekomen bij het bergstation, nemen we meteen de gondel die ons met 2662 meter hoogte naar de top van het skigebied brengt, de Weissfluhgipfel. Hier kijken we uit over bijna 100 kilometer piste. Zwarte, rode of blauwe pistes, je hebt ze vanaf dit punt voor het uitkiezen. We moeten onze aandacht er wel bijhouden om te weten hoe we terug op de Weissfluhjoch komen voor de terugweg, maar op de pistes kunnen we alleen maar genieten. Tip: de blauwe 15 is een prachtig brede, lange en vlakke piste, die ideaal is voor beginners, kinderen en carvers.

Skiën Parsenn Davos Klosters
Skiën op de mooie blauwe piste 6

Bezoek aan het Iglu Dorf in Parsenn, Davos-Klosters

Wanneer we piste 15 naar beneden skiën in Parsenn, komen we langs de tweede highlight van Davos Klosters: het Iglu Dorf. Vanop de piste zou je nooit geloven dat die paar sneeuwbulten gebouwd door 12 mensen, het Iglodorp van Davos-Klosters vormen. Iedereen heeft uiteraard al wel eens van een iglo gehoord, een klassieke bol sneeuw waarin meestal één kamer te vinden is. Een Iglodorp heeft meerdere kamers en gangen. Wanneer je de hoofdingang van het Iglu Dorf in Parsenn binnengaat, kom je meteen in de Italiaanse sfeer. Alle kamers hebben een Italiaanse naam en zijn in datzelfde thema aangekleed. Je wordt verwelkomt bij de bar en de eetzaal. Daarachter ligt een gang met 14 andere kamers: groepskamers, privékamers en twee suites. Absoluut een aanrader om eens een nacht door te brengen in kamer 'spaghetti XXL' of 'Opera', en ga zo maar door! Zelfs de koude kan je niet tegenhouden. Bij ongunstig weer gaat de hoofddeur van het gebouw op slot en voel je het minste briesje niet eens. Je boekt hier een pakket, inclusief kaasfonduediner, sneeuwschoenwandeling, welkomstdrankje en toegang tot de sauna en jacuzzi de hele nacht.

Iglu-Dorf Iglodorp Davos Klosters
Het Iglu-Dorf of Iglodorp van Davos Klosters, langs piste 15
Ingang Iglu-Dorf Iglodorp Davos Klosters
De ingang van het Iglodorp in Davos-Klosters

Rodelen op de Rinerhorn in Davos-Klosters

Na het skiën zijn we klaar voor onze laatste activiteit in Davos-Klosters. We nemen de Parsennbahn terug naar beneden (je kunt ook via de zwarte piste vanaf het Mittelstation naar het dal skiën) en rijden van daaruit door naar de Rinerhorn. We zeiden al eerder dat Davos-Klosters uit zes deelskigebieden bestaat: Parsenn-Gotscha, Jakobshorn, Madrisa, Rinerhorn, Pischa en Schatzalp. Rinerhorn is dus één van de andere deelskigebieden van het prachtige Davos-Klosters met bijna 50 kilometer piste. Maar we hebben genoeg geskied vandaag, tijd voor andere actie in de sneeuw! Bij het dalstation huren we een rodel en gaan we via de Glaris-Jatzmeder gondel naar het startpunt van de rodelbaan, op een hoogte van 1053 meter. Daarna is het enkel lachen, gieren, brullen wanneer we 3,5 kilometer lang naar beneden racen. Wat we achteraf pas te horen kregen, is dat deze rodelbaan de steilste is van heel Zwitserland! Een echte uitdaging dus, en een leuke ook! Tips: bij de verhuur kun je speciale klemmen huren voor onder je schoenen, zo kan je makkelijker remmen in de sneeuw.

Rodelen op de Rinerhorn
Start van de 3,5e km lange rodelbaan op de Rinerhorn

Facebook Live uitzending 

Naast het lezen van onze avonturen in Zwitserland, kun je ook meekijken met onze live uitzendingen op onze Facebookpagina. Bij elke stop van onze lijst nemen we jullie mee de piste op. Heb je de uitzending gemist? Geen probleem, je kunt de Facebook Live uitzending van Davos Klosters hieronder terugkijken.

Meer over Davos-Klosters

Davos heeft 11.000 inwoners en is met een hoogte van 1560 meter de hoogstgelegen stad van Europa. Skivakantie in Zwitserland is altijd aan de prijzige kant, maar Davos-Klosters is toch wel één van de meest luxueuze bestemmingen in Zwitserland. Beroemdheden en het Engelse koningshuis gaan hier niet voor niets op skivakantie. Het dorp staat vol met winkels, restaurants, après-ski, hotels, en ga zo maar door. Houd je van shoppen, dan kun je hier een hele dag voor uittrekken. Naast skiën kan je in Davos ook ontzettend goed langlaufen. Met maar liefst 100 kilometer aan loipes zijn er langlaufmogelijkheden voor iedereen. Ook vind je in de verschillende deelskigebieden winterwandelpaden en routes voor sneeuwschoenwandelen. Tips voor een skivakantie in Davos-Klosters

  • Après-skiën kan in de Bolgen Plaza bij de Jakobshornbahn, of de Parsenn Gada bij de Parsennbahn.
  • De langste afdaling in Davos-Klosters is 12 km lang en je overbrugt maar liefst 2000 hoogtemeters. De tocht begint op de Weissfluhgipfel en gaat helemaal naar Küblis.
  • Naast het Iglu Dorf, vind je langs piste 15 ook een fun-cross piste.
  • Bezoek een ijshockey wedstrijd.
  • Op de Jakobshorn vind je een halfpipe.

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen