11 maart 2020 door Thijs in Nieuws

Het coronavirus heeft België en de Alpen in zijn greep. Niet alleen in ons eigen land merken we de consequenties, in de Alpen zijn al diverse skigebieden gesloten en tal van evenementen gaan niet door. Wanneer je dit seizoen nog van plan was om op wintersport te gaan zit je zeker en vast met de vraag: 'gaan we wel of gaan we niet?'. In dit weblog onze opinie over het coronavirus en wintersport.

Liveblog Skiinformatie.nl: het laatste nieuws op het gebied van wintersport en het coronavirus >

Coronavirus en wintersport

De afgelopen tijd viel er op Snowplaza niet of nauwelijks te lezen over het coronavirus. We hebben ons afzijdig gehouden van het onderwerp, omdat we geen experts zijn op dit gebied. Wij zijn wintersportliefhebbers en kunnen je daarom helaas geen weloverwogen advies geven hoe jij met het virus om moet gaan. Op de vraag 'wel of niet op wintersport gaan?', hebben wij dus ook niet het antwoord. Artsen en epidemiologen hebben kennis over dit onderwerp, niet wij. Omdat we via e-mail, social media en andere kanalen wel veel vragen krijgen, brengen we ons standpunt via deze weg naar buiten.

Gewone omstandigheden

Wat wij wel weten is dat op veel plekken in de Alpen er geen enkele onrust is. Collega's Mike & Miranda bezochten vorige week diverse skigebieden ook op dit moment zijn er nog mensen uit ons team onderweg. In onder andere Morgins, Nendaz en de Aletsch Arena was tijdens het dagelijks leven niets te merken van het virus. Er wordt over gesproken, maar er zijn vooralsnog geen maatregelen getroffen. De liften zijn geopend en de wintersporters blijven nog gewoon komen. 

Mike & Miranda merkten in Nendaz niets van het coronavirus

Informatie via officiële kanalen

Voor een antwoord op de vraag 'wel of niet op wintersport gaan?' kun je je het beste richten tot de informatie op de officiële kanalen. Actuele informatie over het coronavirus vind je op de website info-coronavirus.be. De Belgische overheid publiceert reisadviezen op de website diplomatie.belgium.be. Op dit moment geldt er geen negatief reisadvies naar skigebieden in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Raadpleeg voor de actuele status de officiële kanalen van de diverse instanties.


Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.