Skip to navigation Skip to main content

Deze gerechten mogen niet ontbreken tijdens je skivakantie in Skicircus

51970 - Deze gerechten mogen niet ontbreken tijdens je skivakantie in Skicircus (2)
© saalbach.com, Mirja Geh

Skivakantie en lekker eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zo ook in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn . Tijdens de lunch geniet je van een lekkere goulashsoep en 's avonds ga je je te buiten aan een goede Wiener Schnitzel mit Pommes. In Skicircus ben je hiervoor aan het juiste adres! Verspreid in het hele gebied vind je verschillende hutten, van groot en modern tot knus en authentiek. En wat je daar echt moet eten? Je leest het hieronder!

Culinair Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Een uitgebreid ontbijt, een goede lunch en een heerlijk diner zit je in Skicircus meer dan goed. Groot, klein, knus, modern, er zijn hutten in alle soorten en maten zodat iedereen zich wel ergens thuisvoelt. In het skigebied vind je 60 berghutten die je voorzien van nationale en internationale specialiteiten van Kaiserschmarrn tot Pinzgauer Kasnocken en Salzburger Nockerl, er staat voor iedereen wel iets lekkers op de kaart. Hieronder volgen een aantal gerechten die zeker niet mogen ontbreken tijdens je skivakantie in Skicircus.

51970 -  (8)
Er zijn zoveel lekkere gerechten om te proberen tijdens je wintersport! (Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

#1. Wiener Schnitzel mit Pommes

Er zijn maar weinig wintersporters die tijdens hun skivakantie niet minstens één keer een Wiener Schnitzel mit Pommes eten. Als je het terras op loopt zie je ze al liggen, schnitzels groter dan het bord met een grote berg patat ernaast. Mayo en ketchup erbij en je hebt weer genoeg energie voor de rest van de dag.

#2. Kaiserschmarrn

Zet een bord Kaiserschmarrn op tafel en je maakt 99% van de wintersporters gelukkig. Want zeg nou zelf, die in stukjes gesneden pannenkoek met appelmoes en poedersuiker zijn een gouden combinatie. En het mooie is, je kunt Kaiserschmarrn altijd bestellen! 's Ochtends als ontbijt, in de middag tijdens de lunch en 's avonds als avondeten óf als toetje.

51970 -  (10)
Laat ontbijt, tijdens de lunch of 's avonds, Kaiserschmarrn zijn altijd goed! (Foto: © saalbach.com)

#3. Pinzgauer Kasnocken

Pinzgauer Kasnocken is eigenlijk net als Käsespätzle, maar dan met een speciaal soort kaas. Hiervoor wordt namelijk Pinzgauer Bierkäse gebruikt, wat een unieke smaak aan het gerecht geeft. Deze Oostenrijkse specialiteit bestaat uit bloem, eieren, kruiden, gebakken uitjes en heel veel kaas. Dus vooral voor kaasliefhebbers in Skicircus is dit gerecht een aanrader.

51970 -  (12)
De Pinzgauer Kasnocken is een echte aanrader voor kaasliefhebbers! (Foto: © saalbach.com)

#4. Tiroler Gröstl

Tiroler Gröstl kom je in allerlei vormen tegen in Skicircus, maar de basis is altijd hetzelfde. Gebakken aardappeltjes met spekjes, rundvlees, een uitje, kruiden en om het af te maken een lekker spiegeleitje bovenop. Veel restaurants geven er nog een persoonlijke touch aan, waardoor het nog lekkerder wordt. Een vullende hap die als lunch en als avondeten heerlijk smaakt!

#5. Apfelstrudel

Een ander gerecht dat absoluut niet mag ontbreken tijdens je wintersport, is natuurlijk de Apfelstrudel. Bij de koffie om 11.00 uur, tijdens de lunch of toch nog even wat snacken 's middags, een Apfelstrudel kun je elk moment van de dag bestellen. De vanillesaus of een flinke dot slagroom maakt deze zoete lekkernij af. Genieten!

51970 -  (14)
Veel restaurants geven de traditionele gerechten nog wat extra's! (Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

#6. Salzburger Nockerl

Over een nationale specialiteit gesproken! De Salzburger Nockerl is een soufflé bedekt met poedersuiker en kent een leuk achtergrondverhaal. Het gerecht bestaat uit drie 'bergen' van soufflé, met daarop een laagje poedersuiker. Deze bergen staan symbool voor de drie bergen rondom de stad Salzburg en de poedersuiker staat voor de sneeuw die op de toppen ligt. Leuk om te weten, dan kun je dat vertellen de eerst volgende keer dat je het bestelt!

#7. Goulashsoep

Barre omstandigheden en lage temperaturen tijdens je wintersport? Warm dan lekker op met een kom goulashsoep! Zoek een fijn plekje in de warme berghut en knap weer even helemaal op met een lekker soepje. Goed gevuld met vlees, groenten en kruiden met een broodje erbij om te dippen. Zo ben jij binnen een mum van tijd weer klaar om de sneeuw en kou te trotseren!

215 - Winter - Jahna

Over Jahna

Jahna staat al vanaf jongs af aan op de ski's en daarvan heeft ze bijna 10 jaar wedstrijden geskied. Ze is verslaafd aan wintersport en in de wintermaanden is ze bijna alleen maar in de sneeuw te vinden. Niet alleen om te skiën, maar ook om te assisteren bij verschillende wintersportevenementen.