Skip to navigation Skip to main content

Wintersporters kunnen zich vanaf 27 december verheugen op de nachten in de wintersportregio Tiroler Zugspitz Arena. Iedere dinsdag- en vrijdagavond worden de skipistes van de Ehrwalder Alm verlicht, openen vier traditionele berghutten hun deuren en transformeren de pistes zich in een drie kilometer lange run voor rodelfans. Elke dinsdag- en vrijdagavond gaan om klokslag half zeven de schijnwerpers aan op de Ehrwalder Alm en veranderen de skipistes in een rodelbaan voor jong en oud. Een belevenis voor de hele familie!

Sleeën onder de sterrenhemel

Je gaat de berg op met de Ehrwalder Almbahn om vervolgens onder de sterrenhemel aan de voet van de Zugspitze, 400 hoogtemeters op een minibob, houten slee of sneeuwscooter te trotseren. Sleeën kunnen worden geleend bij het dalstation van de lift. Wie een tussenstop maakt in een van de vier berghutten direct aan de piste, geniet van een gezellige avond in Tiroler stijl met lokale lekkernijen en live muziek. De Ehrwalder Alm en Ganghoferhütte zijn zelfs tot 23:30 uur geopend. Ook de nieuwe locatie BrentAlm aan de voet van de Ehrwalder Almbahn, die in december wordt geopend, heet je hartelijk welkom tijdens dit nachtelijke winteravontuur.

Gratis rodelplezier

De rodelavonden in Ehrwald worden iedere dinsdag- en vrijdagavond vanaf 18:30 uur, afhankelijk van de sneeuwcondities en de weersomstandigheden, vanaf 27 december tot en met 25 maart georganiseerd. Met de Top Snow Card is deelname gratis. Gasten zonder skipas kunnen onbeperkt gebruik maken van de lift voor €18,- per volwassene en € 14,- per kind. De Top Snow Card is geldig in alle skigebieden in de wintersportregio Tiroler Zugspitz Arena en is te koop vanaf twee dagen verblijf .

Tiroler avonden met fakkeltochten en skishows

Alle dorpen van de Tiroler Zugspitz Arena bieden iedere avond een divers aanbod van activiteiten. Variërend van skitochten, fakkelwandelingen en rodelen tot skishows of theatervoorstellingen. Maar ook een romantische tocht met de paardenslee of schaatsen behoren tot de mogelijkheden. Door de goede busverbinding tussen de verschillende dorpen is deelname aan een activiteit in een ander dorp makkelijk te ondernemen.

Familievriendelijke wintersportregio

De Tiroler Zugspitz Arena ligt net over de grens in Oostenrijk en is hiermee het meest dichtbij gelegen wintersportresort in Tirol en kan tolvrij worden bereikt. De regio bestaat uit de acht plaatsjes Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang, Lähn-Wengle en Namlos. De 139 km pistes bieden zowel oefenweides voor beginners als uitdagende afdalingen voor gevorderden en freeriders. De gemoedelijke en overzichtelijke skigebieden in de dorpen Ehrwald, Biberwier en Berwang/Bichlbach (‘Skischaukel Berwang’) zijn perfect voor families en gemoedelijke skiërs. De gevorderde wintersporter komt in de Tiroler Zugspitz Arena vooral aan zijn trekken op de ‘Grubigstein’ in Lermoos of in het gletsjerskigebied ‘Zugspitzplatt’ (2.900 m). Snowboarders vinden de perfecte ‘line’ in de tiefschnee, de halfpipes, boardercross-afdalingen en snow- en funparks.

Klik hier om naar de aanbiedingen van de Tiroler Zugspitz Arena te gaan >>

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.