23 februari 2020 door Jahna in Skitochten

Met toegang tot 270 km aan pistes zul je je niet snel vervelen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Het is bijna zoveel, dat het lastig wordt om in één vakantie het hele gebied te ontdekken. Want waar moet je beginnen? Gelukkig zijn er vijf skitochten in het Skicircus uitgezet, zodat je elke dag een andere tocht kunt skiën. Eén hiervan is THE CHALLENGE, de grootste uitdaging in het skigebied. 

Skitochten in het Skicircus

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een populair gebied onder het wintersportpubliek. Het grote skigebied, de gezellige dorpen, uitgebreide après-ski en vele activiteiten naast de pistes, zorgen ervoor dat deze regio aan de eisen van iedere skivakantieganger voldoet. Elk jaar zijn er weer vernieuwingen in het gebied en worden er gave evenementen georganiseerd. Maar elke wintersport draait natuurlijk om skiën of snowboarden. De 270 km aan pistes bieden genoeg variatie voor iedereen en zijn te ontdekken via één van de vijf uitgezette tochten. Hieronder vind je een overzicht van skitochten in het Skicircus. 

1. THE CHALLENGE

We beginnen dit rijtje meteen met de langste en meest uitdagende skitocht in het Skicircus. THE CHALLENGE wordt ook wel de Skicircusronde genoemd en daagt je uit om het hele skigebied in één dag te ontdekken. Dat betekent dat je 65 km, 32 liften en 12.400 hoogtemeters op één dag skiet. Het is niet onmogelijk, maar je moet wel flink tempo maken. Zonder pauze doe je er namelijk zo'n 7 uur over. Gezien het feit dat de liften van 08.30 tot 16.15 uur draaien, heb je 7 uur en 3 kwartier om deze tocht te voltooien. Zorg dus dat je 's ochtends om 08.30 uur bij de lift staat! Ja, het is even een dagje bikkelen, maar daarna kun je wel zeggen dat je THE CHALLENGE hebt voltooid. Zelfs voor de beste skiërs is het een uitdaging. 

skitocht in het skicircus skiën
Je moet aardig gas geven als je THE CHALLENGE op één dag wilt voltooien (Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

2. De Leogangronde

De andere skitochten zijn minder lang dan de Skicircusronde. Zo is de Leogangronde 26 km lang en ben je ongeveer 2,5 uur onderweg. Deze skitocht staat bekend om het mooie panorama-uitzicht waar je onderweg van kunt genieten. Je start in Leogang en skiet vanaf daar naar Saalbach. Vervolgens ski je via Vorderglemm weer terug naar Leogang. Aangezien deze skitocht letterlijk een ronde is, kun je ook in Saalbach beginnen. Als je weer terug bij je startpunt bent, ben je zo'n 4300 hoogtemeters verder. De meeste pistes in de Leogangronde zijn blauw, waardoor ook beginners en families deze tocht kunnen skiën.

3. De Hinterglemmronde

Ook rondom Hinterglemm ligt een skitocht in het Skicircus. Je raadt het vast al, dit is natuurlijk de Hinterglemmronde. Ook deze skitocht is ongeveer 26 km lang en neemt ongeveer 2,5 uur in beslag. De Hinterglemmronde biedt iets meer uitdaging dan de Leogangronde, want maar liefst 33% van de pistes is rood. Onderweg kom je de SkiMovie- en Speedstrecke tegen bij de Unterschwarzachbahn. Hier kun je laten zien hoe hard je nou eigenlijk echt skiet en wordt het nog gefilmd ook!

4. De Saalbachronde

De volgende in dit rijtje van skitochten in het Skicircus is de Saalbachronde. Deze route neemt je mee over de pistes rondom Saalbach. Beginnende skiërs en families kunnen deze tocht ook goed doen, want de pistes zijn allemaal blauw. Je bent ongeveer 2 uur onderweg, waarin je 19 km aflegt en 3600 hoogtemeters overbrugt. Tip van de locals: op de Kohlmais ligt de beroemde World Cup-piste. Deze kun je ook skiën in plaats van de blauwe piste. In 1991 werden hier de wereldkampioenschappen geskied en afgelopen jaren vonden er nog regelmatig (World Cup-)wedstrijden plaats. 

kijken naar het uitzicht in het skicircus
Geniet af en toe even van het uitzicht! (Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

5. De Tirolronde

We sluiten af met de Tirolronde. Dit is één van de lastigere skitochten in het Skicircus. De tocht bestaat voornamelijk uit rode pistes, is 22 km lang en duurt zo'n 2,5 uur. Hierbij is Fieberbrunn je startpunt en ski je vanaf daar naar Saalbach en weer terug. Dat kan natuurlijk ook andersom. Aan het eind van de tocht heb je zo'n 4300 hoogtemeters in de benen zitten. Heb je nog tijd over? Dan raden we je aan om de Reckmoos Nord nog een keer te skiën!

Meer weten over de skitochten in het Skicircus >

Jahna staat al vanaf jongs af aan op de ski's en daarvan heeft ze bijna 10 jaar wedstrijden geskied. Ze is verslaafd aan wintersport en in de wintermaanden is ze bijna alleen maar in de sneeuw te vinden. Niet alleen om te skiën, maar ook om te assisteren bij verschillende wintersportevenementen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen