Skip to navigation Skip to main content

Zauchensee maakt zich op voor wereldbekerweekeinde

Zauchensee maakt zich op voor de wereldbekerwedstrijd op 11 en 12 januari 2014. Na de eerste sneeuwval wordt met grote inzet gewerkt aan de perfecte omstandigheden voor de afdaling en supercombinatie. We kunnen ons verheugen op spannende wedstrijden van de dames-wereldelite op de legendarische Gamskogel-afdaling met een geweldig randprogramma. Uitstekende pistes zijn hier niet alleen voor de professionals, maar voor iedereen, en dat de hele winter lang.

Traditie sinds 1980

De sneeuwmachines staan klaar, de veiligheidsnetten langs het snelheidstracé op de Gamskogel zijn gemonteerd. De voorbereidingen voor het wereldbekerweekeinde op 11 en 12 januari 2014 in Zauchensee zijn al in volle gang. Na twee jaar onderbreking komen de beste wedstrijdskiesters weer naar Zauchensee en zetten met spannende races een traditie voort die al in 1980 met de afdaling en slalom voor de dames is begonnen.

Afdaling en supercombinatie voor vrouwen

Deze winter staan afdaling en supercombinatie met Super-G en slalom op het programma. Op 9 januari 2014 begint het wereldbekerweekeinde met de eerste afdalingstraining. Na een tweede training op de daaropvolgende dag vindt 's avonds het event-programma plaats met de loting voor de startplaatsen voor de afdaling en het aansluitende Krone Ski Austria-wereldbekerfeest op de markt van Altenmarkt. Op zaterdagochtend stijgt de spanning met de minuut. Om 11:45 is het dan zo ver: de afdaling op het legendarische Gamskogel-parcours gaat van start. De piste geldt met zijn talloze compressies en zware curvepassages, met de Jägersprung en het Kälberloch en de lange eindspurt als een van de moeilijkste afdalingen van de wereldbeker.

Perfecte omstandigheden voor jong en oud

De zaterdagavond is voor de winnaars: op de markt van Altenmarkt worden ze onderscheiden en na de loting voor de startnummers voor de supercombinatie wordt op de Ö3 feest gevierd bij de skiwereldbeker. De supercombinatie op zondag begint om 9:30 uur met de Super-G. De slalom volgt om 12:30 uur. Aansluitend staat de medaille-uitreiking voor de winnaars op het finishterrein op het programma. Met dit weekeinde van puur edelmetaal onderstreept Zauchensee zijn vooraanstaande positie als sportief skigebied met 44 pistekilometers. Vooral voor de jeugd zijn er eersteklas trainingsmogelijkheden, zoals op de Kogelalm op 1900 meter hoogte. De permanente trainingsparcours 'Rodeodrive' en 'Larkpipe' en het vast geïnstalleerde raceparcours 'The Wave' met kosteloze tijdmeting zijn met hekken beveiligd en staan het hele winterseizoen ter beschikking voor alle enthousiaste raceskiërs, allerlei trainingsgroepen en jonge wedstrijdteams.

De beste plaatsen langs het raceparcours

De bijzondere kwaliteiten van Zauchensee spelen natuurlijk ook bij de wereldbeker een belangrijke rol. Kenners reizen daarom van Flachauwinkl aan de Tauern-snelweg naar midden in het skigebied en direct aan de wedstrijdpiste. Met de cabinelijn Highliner I en de zespersoons-zitlift Highliner II zweef je snel en gemakkelijk omhoog naar de Rosskopf en sta je bijna aan het wedstrijdparcours of bij de Gamskogelhütten waar de wedstrijd op een videowall wordt weergegeven en waar je bovendien een prachtig uitzicht op het bovenste deel van het parcours hebt.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.