Skip to navigation Skip to main content

Wintersport Zillertal: deze highlights mag je niet missen!

51697 - Wintersport Zillertal: deze highlights mag je niet missen! (2)
© Zillertal Tourismus GmbH / Andre Schönherr

Als eerste op de piste, terwijl je geniet van de frisse berglucht en het geweldige uitzicht. Het klinkt als de perfecte start van je skidag. Toch is er meer nodig om je skidag compleet te maken. Wat dacht je van heerijk eten in één van de authentieke berghutten, romantische uitstapjes maken en actie naast de piste. In het Tiroolse Zillertal weten ze je skidag perfect te maken. In dit blog geef ik je wat inspiratie voor wat je allemaal kunt beleven.

Hoog(s)tepunt van het Zillertal: de Hintertuxer Gletscher

Dankzij de aanwezigheid van de Hintertuxer Gletscher kun je in het Zillertal het hele jaar door skiën. Dit indrukwekkende natuurspektakel van sneeuw en ijs is zowel met als zonder ski's een bezoekje waard. Zo heb je vanaf de top een prachtig uitzicht over de Tiroolse Alpen. Verder ligt er voor de skiërs zo'n 60 kilometer aan pistes klaar. Freeriders kunnen zich van oktober tot mei in dit gebied uitleven. Daarnaast kunnen freestylers van april tot begin juni en van september tot december terecht in het uitdagende Betterpark.

51697 -  (12)
(Foto: © Zillertal Tourismus GmbH / Andre Schönherr)

Een kijkje in de Hintertuxer Gletscher

Heb je altijd al willen weten hoe een gletsjer er van binnen uitziet? Dan is dit je kans! 25 meter onder de piste ligt het Natur Eis Palast, waar je het hele jaar naar binnen kunt. Deze gletsjerspleet is toegankelijk voor publiek, puur en alleen omdat dit door de natuur zo is gecreëerd. In het binnenste van de gletsjer vind je onder andere grotten en een meer, die samen het Natur Eis Palast vormen.

51697 -  (14)
(Foto: © Bildarchiv Hintertuxer Gletscher)

Dalafdaling met grootste hoogteverschil van Oostenrijk

In het Zillertal heb je de beschikking over 535 kilometer aan pistes (in alle niveaus) en diverse snowparks. Ook heb je de mogelijkheid om te skiën op de dalafdaling met het grootste hoogteverschil van Oosterijk. De 10 km lange dalafdaling naar Zell am Ziller in skigebied Zillertal Arena overbrugt bijna 2000 meter hoogteverschil. Die ga je zeker voelen in de bovenbenen! Met de Zillertaler Superskipass heb je toegang tot de vier skigebieden van het dal, waardoor je makkelijk een dagje ergens anders kunt gaan skiën.

Heerlijk eten & drinken

Tijdens je skidag in het Zillertal kun je bij een van de 80 berghutten terecht voor een koffiestop of lunchpauze. Bestel een heerlijke Heisse Schoko of Glühwein om even lekker op te warmen. Trek? Gerechten als Kaiserschmarrn en Knödels staan hier overal op de kaart. De Kristallhütte in skigebied Hochzillertal is een bijzondere berghut die het bezoeken meer dan waard is. Hier staat je gezellige après-ski met VIP-factor te wachten. Voor een heerlijk diner kun je 's avonds terecht bij één van de tien bekroonde Tiroolse traditionele restaurants.

51697 -  (16)
(Foto: © Zillertal Tourismus GmbH / Thomas Straub

Overige (wintersport)activiteiten

In het Zillertal valt buiten de pistes ook nog meer dan genoeg te beleven. Er zijn 16 verschillende aanbieders van winteractiviteiten. Ga bijvoorbeeld paragliden en bekijk het Zillertal vanuit vogelperspectief. Geen last van hoogtevrees hebben is hierbij een voorwaarde!
Wie niet zo nodig de lucht in hoeft, maar met behulp van eigen spierkracht de bergen wil bedwingen kan gaan toerskiën. Hierbij maak je geen gebruik van de skiliften, maar wandel je met speciale vellen onder je ski's omhoog. Eenmaal boven wacht je een geweldig uitzicht en een afdaling door ongerept gebied. Ook kun je de schaatsen onderbinden op één van de negen ijsbanen, gaan langlaufen of met een sleetje afdalen van één van de 14 rodelbanen. Het aanbod in het Zillertal wordt compleet gemaakt door twee indoor golfbanen, een klimhal, boulderbanen en een winterklettersteig voor avonturiers. Ervaren klimmers kunnen zich uitleven op één van de bevroren watervallen.

51697 -  (18)
(Foto: © Zillertal Tourismus GmbH)

Winterwandelen in het Zillertal

Ver bij de après-ski vandaan blijven en in alle rust genieten van de natuur? In het besneeuwde landschap van het Zillertal liggen meer dan 460 km aan winterwandelroutes klaar. Ook heb je de mogelijkheid om te gaan sneeuwschoenwandelen. Bij iedere stap hoor je het gekraak van de sneeuw en je voelt dat het inademen van de berglucht een gezonde uitwerking heeft op je lichaam. Net zo idyllisch is een romantische tocht met een paardenslee.

51697 -  (20)
(Foto: © Zillertal Tourismus GmbH / Christoph Johann)

Bereikbaarheid Zillertal

Het Zillertal ligt in het westen van Oostenrijk en is vanuit tal van Europese hoofdsteden binnen een paar uur bereikbaar. De luchthavens van Innsbruck (1 uur), München (2 uur) en Salzburg (2 uur) bevinden zich in de buurt van dit actieve dal. Na aankomst met vliegtuig brengt de Four Seasons luchthavenshuttleservice je comfortabel en snel naar je accommodatie in het Zillertal.
Wie liever met de trein reist, moet eerst naar Jenbach. Vanaf daar is het nog maar een klein stuk richting het Zillertal. Nog eenvoudiger is de ÖBB Nightjet. Als je besluit om met de auto te gaan, is de route ook eenvoudig. Vanuit het westen via Innsbruck of vanuit het oosten via Kufstein, leidt de A12 naar de afrit Zillertal en volg je gewoon de B169.

In het Zillertal beleef je een heerlijke wintersport door de keuze aan vele activiteiten, de typische Tiroolse lekkernijen en het prachtige landschap. Dus waar wacht je nog op? Kom naar het Zillertal! Een voorproefje beleef je op www.zillertal.at

51697 -  (22)
(Foto: © Zillertal Tourismus GmbH / Thomas Straub)
1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.