29 januari 2020 door Jahna in Skigebieden onder de loep

Met 270 km aan pistes is Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn één van de grootste skigebieden in Oostenrijk. Vanuit de dorpen kun je het skigebied makkelijk bereiken en eenmaal boven, zijn de mogelijkheden oneindig! Het grootste deel van de pistes is blauw, dus ook voor minder ervaren wintersporters is het mogelijk het skigebied te ontdekken. In zo'n groot gebied zijn er meer dan genoeg pistes die we kunnen aanraden, maar dan wordt de lijst te lang. Dus hier is onze top 8 beste pistes in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

1. Jausernabfahrt: pistes 2 en 2a

Pistes 2 en 2a starten op 2020 meter hoogte op de top van de Schattberg en brengen je helemaal terug naar Vorderglemm. Het is een heerlijke blauwe piste van ruim 7 km lang en een aanrader voor iedere skiër. Beginnende wintersporters kunnen hier hun technieken oefenen en de gevorderde skiërs kunnen op deze afdaling heerlijk cruisen. Maar hoe je ook naar beneden gaat, één ding is zeker: die warme choco heb je na deze afdaling wel verdiend!

carven op de pistes in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Heerlijk carven op de pistes in het Skicircus! (Foto: saalbach.com, Mirja Geh)

2. Nordabfahrt: pistes 1 en 1a

Op de Schattberg Ost vind je een fijne dalafdaling richting Saalbach. De Nordabfahrt is deels rood en deels zwart en loopt over de pistes 1 en 1a. Aangezien er best wat steile stukken in deze afdaling zitten, dus deze is meer geschikt voor de ervaren wintersporter. Aan het eind van de afdaling vind je een brug naar het beginstation van de Schattberg X-press in Saalbach. Vanaf hier kun je de rest van de pistes in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn ontdekken.

3. Westabfahrt: pistes 8 en 8a

Even verderop ligt de Schattberg West, waar op 2096 meter hoogte de afdaling richting Hinterglemm begint. Deze afdaling loopt over de 8 en 8a, die net als de Nordabfahrt tot de wat uitdagendere pistes in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn behoren. Dit komt door het feit dat de pistes het grootste deel van de dag in de schaduw liggen. Hierdoor blijft deze afdaling hard, maar wel in betere staat. Halverwege kom je langs de Bergstadl, een gezellige hut voor een korte pauze. Maar voor je naar beneden skiet, neem even je tijd om te genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende drieduizenders. 

4. Lärchfilzkogel: pistes 110, 108, 104 en 102

Pistes 110, 108, 104 en 102 in Fieberbrunn mag je ook zeker niet overslaan tijdens je vakantie in het Skicircus. Pak vanuit Fieberbrunn de gondel omhoog naar de 1645 meter hoge Lärchfilzogel, waar deze afdaling begint. Het eerst stuk is rood, maar toch is het geen lastige piste. De rest van de afdaling is heerlijk blauw, zodat ook beginners deze piste makkelijk naar beneden kunnen skiën. Let wel op dat je de juiste pistenummers aanhoudt, anders kom je verkeerd uit en moet je met een lange sleeplift terug naar boven. 

5. Asitz Mittelstation: piste 206

Vraag aan een local wat hij of zij vindt van piste 206, van het Asitz bergstation naar het Mittelstation, en de kans is groot dat ze zeggen dat het net een Autobahn is. Deze piste in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is zo breed en glooiend, dat het inderdaad net een Autobahn is. Het is de perfecte piste om lekker te oefenen of heerlijk te carven. Bij het middelstation kun je ervoor kiezen om over blauwe piste 205 of rode piste 201 verder te gaan. Beiden brengen je uiteindelijk terug naar Leogang. 

Snowboarder op de pistes in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
De pistes in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zijn heerlijk breed, zo heb je alle ruimte! (Foto: saalbach.com, Mirja Geh)

6. Doischberg: piste 105

Persoonlijk is dit één van onze favoriete pistes in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Deze rode piste start bij het bergstation van de Doisberg en leidt je terug naar Fieberbrunn. Ondanks dat het een rode piste is, is hij niet al te moeilijk. Daarnaast is het bij de Doisberg nooit echt druk, dus heb je alle ruimte om heerlijk naar beneden te skiën. 

7. Steinbergabfahrt: blauwe pistes 212 en 211

In elk dorp vind je meerdere dalafdalingen, zo ook in Leogang. Daar kun je ook de blauwe pistes 212 en 211 naar het dorp nemen. Hiervoor start je bij het bergstation van de Steinbergbahn. Ook dit zijn van die lekkere, brede blauwe pistes, waar je al je skikunsten kunt laten zien. Deze pistes in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn mogen absoluut niet ontbreken tijdens je wintersport! 

8. Kohlmais: piste 152

De top van de Kolhmaiskopf is alleen al voor het waanzinnige uitzicht een bezoekje waard. De omliggende drieduizenders vormen het perfecte decor voor een prachtige panoramafoto. Vanaf deze bergtop ski je via rode piste 153 naar de blauwe 152. Hier begint een heerlijke blauwe afdaling naar Saalbach. Geniet onderweg niet alleen van de sneeuw onder je latten, maar ook van het uitzicht op het dal. 

uitzicht vanaf de pistes in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Vanaf de pistes heb je een prachtig uitzicht! (Foto: saalbach.com, Mirja Geh)

Lees hier alles wat je moet weten over je wintersport in het Skicircus >

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen