10 januari 2020 door Wendy in Tips

Zodra de eerste glinsterende sneeuwvlokken vallen en het kouder wordt begint de jaarlijkse skivakantie bij veel families weer te kriebelen. Een periode waarin ze samen genieten van een onbezorgde tijd, middenin de ongerepte natuur. In het Zillertal in Tirol wordt dit werkelijkheid en beleeft het hele gezin een onvergetelijke tijd!

Sneeuw en plezier voor groot en klein 

Als de kinderoogjes beginnen te twinkelen, dan hebben de ouders het ook naar hun zin. In het Zillertal weten ze hier alles van en zorgen ze voor gemotiveerde skileraren die met veel plezier de allerkleinsten de juiste skitechnieken aanleren. In iedere regio van het dal vind je meerdere skischolen die speciale lessen voor kinderen aanbieden. Daarnaast hebben zij ook een ruim aanbod aan skilessen voor volwassenen. Het maakt dan ook niet uit of je beginner, herintreder of gevorderd bent.

Familieski Gletscher Zillertal
(Foto: © Zillertal Tourismus / Tom Klocker)

Oneindig veel skiplezier

Het Zillertal is vernoemd naar de rivier de Ziller en beschikt in het totaal over 535 kilometer aan afdalingen die je samen met de familie kunt verkennen. De 167 kilometer aan blauwe pistes zijn perfect voor de beginnende skiër. Voor wie al wat meer ervaring heeft ligt er 276 kilometer aan rode afdalingen klaar. Voor de prijs en de mogelijkheden van skipas hoef je het niet te laten. De Zillertal Superskipass omvat de vier grote skigebieden Hochzillertal - Hochfügen - Spieljoch, Zillertal Arena, Mayrhofen Bergbahnen en de Ski- en Gletsjerwelt Zillertal 3000. Uiteraard is er een gereduceerd tarief voor kinderen en tieners.

Faciliteiten voor kinderen

In de skigebieden van het Zillertal spelen kinderen een belangrijke rol. Voor hen zijn er dan ook tal van mogelijkheden, zoals funfarks, snelheidspistes en kinderlanden. Voor families die op zoek zijn naar avontuur is er in de Zillertal Arena de zoektocht naar de 'Arena Champion'. Hierbij zijn SkiMovie afdalingen, snelheidspistes en photopoints gecombineerd in één grote uitdaging. In Hochzilletal-Hochfügen heb je de Zwegerl Club en een overdekte lopende band. De Mayrhofner Bergbahnen hebben de Fun Ride op de Ahorn uitgebreid met een Family Park. Hier vind je spectaculaire en familievriendelijke obstakels. Ook op de nieuwe kinderpiste van Tux-Finkenberg, deel van Ski- en Gletscherwelt Zillertal 3000, kunnen de kinderen zich uitleven. Onder begeleiding van gletsjervlo Luis gaan ze hier op ontdekkingstocht. Daarnaast ben je op de Hintertuxer Gletscher het hele jaar door skiën.

De skigebieden in het Zillertal zijn allemaal verschillend, toch is er ook een overeenkomst: de Tiroolse gastvrijheid. Dit zie je terug als je voor een pauze stopt bij één van de 80 skihutten. Waar je overigens niet alleen kunt genieten van lokale specialiteiten als Kaspressknödelsuppe, Tiroler Gröstl en Kaiserschmarrn, maar ook van een prachtig uitzicht op de bergen van het Zillertal, waarbij sommige toppen boven de 3000 meter reiken.

Arena Champions Zillertal Arena
(Foto: © Zillertal Tourismus / Tom Klocker)

Plezier na het skiën

Ook als je even niet op de pistes staat zijn er in het Zillertal voldoende mogelijkheden. Zo kun je een afdaling maken op één van de 14 (7 verlicht) rodelbanen die een totale lengte hebben van 46 kilometer. Daarnaast kan je ook met het hele gezin de ijzers onderbinden zodat jullie kunnen schaatsen op één van de negen ijsbanen.

Voor wie het liever wat warmer opzoekt is er de Erlebnistherme Zillertal in Fügen. Dit zwembad beschikt onder meer over een golfslagbad, zoutbad, stroomversnelling en twee waterglijbanen. De zogenoemde 'Black Hole" is met een lengte van 133 meter zelfs de langste waterglijbaan van west-Oostenrijk. Daarnaast vind je ook in Mayrhofen een heerlijk zwembad met een waterval, stroomversnelling en glijbaan. 

Erlebnistherme Zillertal Fu¨gen
Erlebnistherme Zillertal Fu¨gen (Foto: © Ebenbichler)   

Reis naar het Zillertal

Vliegtuig
In het westen van Oostenrijk vind je het door drieduizenders omringde Zillertal. Vanaf verschillende luchthavens in Europa, zoals Antwerpen, Eindhoven en Amsterdam vliegen er dagelijks lijnvluchten naar de omliggende luchthavens. De Four Seasons luchthavenshuttleservice rijdt vanaf de luchthavens van Innsbruck (1 uur), München (2 uur) en Salzburg (2 uur) naar het Zillertal. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een taxi die je rechtstreeks naar je accommodatie.

Trein
Wie stressvrij en zonder files naar het Zillertal kan ook kiezen voor milieubewustere trein. Deze rijdt vanuit München naar Jenbach. Daarna is het nog maar een klein stukje richting het Zillertal. Het eenvoudigste is om te kiezen voor de ÖBB Nightjet.

Auto
Als je met de auto richting de skivakantie rijdt rij je vanaf Düsseldorf via Neurenberg en München rechtstreeks naar Mayrhofen in het Zillertal. Ook het laatste stukje in Oostenrijk is de weg eenvoudig. Vanuit het westen rij je via Innsbruck of vanuit het oosten via Kufstein, over de A12 naar de afrit Zillertal. Vervolgens volg je de B169.

Meer informatie over het kindvriendelijke Zillertal: www.zillertal.at

Familie skiën Hintertuxer Gletscher
(Foto: © Zillertal Tourismus / Tom Klocker)

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.