Skip to navigation Skip to main content
51582 - 5 redenen om op wintersport naar Canada te gaan (2)

Als skiër heb je vast weleens over een wintersport naar Canada gedroomd. De betoverende natuur, de ongekende sneeuwkwaliteit en de gastvriendelijke mensen. Stuk voor stuk redenen om je skivakantie in dit winterwonderland door te brengen. Tegenwoordig ligt zo'n skivakantie nog meer binnen handbereik gezien deze vrijwel net zo duur is als een skivakantie naar de Alpen. Nog niet overtuigd? In dit weblog geven we je 5 redenen om deze winter naar het Canadese Jasper en Edmonton te gaan.

#1. Bereikbaar én betaalbaar

Wat veel mensen weerhoud van een skivakantie is de prijs. Toch valt deze reuze mee als je kijkt op www.sneeuwzekerdeals.nl. Op deze website staan diverse last minute aanbiedingen, waardoor je al vanaf € 899,- per persoon inclusief retourvlucht, 7 hotelovernachtingen, 6-daagse skipas en vervoer ter plaatsen naar Canada kunt. Verder is Canada goed bereikbaar via een rechtstreekse vlucht (Amsterdam) van KLM die je in 8,5 uur naar Edmonton vliegt. Daar komt bij dat je tot 31 maart niet extra hoeft te betalen voor het vervoeren van je ski- en snowboardmateriaal. Vanaf de luchthaven reis je vervolgens verder met een huurauto of shuttlebus. Hiermee ben je in 3,5 uur op de eindbestemming Jasper National Park. Voor dit winterseizoen is er nog volop beschikbaarheid, waaronder ook de voorjaarsvakantie. Daarnaast kun je gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen voor een aanbieding op maat.

51582 -  (6)

#2. Uitzonderlijke sneeuwkwaliteit

Het allerbelangrijkste voor een geslaagde skivakantie is natuurlijk sneeuw. Hier hoef je in Jasper National Park geen enkele zorgen over te maken. De Canadian Rockies en in het bijzonder skigebied Marmot Basin staan bekend om de beroemde 'powder snow'. Deze sneeuw heeft als eigenschap dat het poederig en droog blijft, waardoor je geen last hebt van slushy pistes of ijzige afdalingen. Nadat de sneeuw gevallen is kun je dan ook nog dagenlang genieten van pistes van topkwaliteit. Je kunt in Marmot Basin 6 maanden (november-mei) per jaar skiën.

#3. Geen massatoerisme

In de Alpen is het tijdens het hoogseizoen vaak erg druk in de skigebieden. Onderweg sta je met de auto in de file en bij de liften sluit je aan in voor je gevoel een eindeloos lange rij. Dit is in Canada en in het bijzonder Marmot Basin wel anders. Je staat vrijwel nooit in de rij en ook op de piste is het niet druk, waardoor je in alle rust bochten kunt draaien. Daarnaast kun je in skigebied Marmot Basin niet alleen gebruik maken van 91 pistes, maar van de gehele berg. Hierdoor ligt er een skidomein van 696 hectare aan je voeten, waar genoeg ongerepte poedersneeuw is om off-piste te skiën. Door de serene rust lopen er ook wel eens wilde dieren, waaronder elanden, op of rond de piste.

51582 -  (8)

#4. Canadian Rockies

Middenin de adembenemend mooie Rocky Mountains ligt Jasper National Park. Dit natuurgebied kenmerkt zich door de prachtige (bevroren) meren, de gigantische bergen van de Rocky Mountains, ontelbaar veel bomen en de vele wilde dieren die je op iedere plek kunt tegenkomen. Gedurende de skivakantie in Canada geniet je dan ook niet van alleen maar afdalingen door de poedersneeuw. Je geniet van één van de mooiste nationale parken van het land.

#5. Meer dan alleen skiën

Jasper en Edmonton hebben zoveel meer te bieden dan enkel skiën. Wie van avontuur houdt is hier aan het goede adres. Huur bijvoorbeeld een fatbike en fiets over één van de vele trails waar het gebied rijk aan is of ga ijsklimmen op een bevroren waterval in de Maligne Canyon. Voor wie de natuur op een hele andere manier wilt beleven kan meegaan op een dagtocht op een hondenslee. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een ijshockeywedstrijd van de Edmonton Oilers bij te wonen.

Ben je overtuigd? Boek dan nu jouw powder flight naar the Candian Rockies op www.sneeuwzekerdeals.nl vanaf € 899,- per persoon. Daarnaast zijn er last minute aanbiedingen inclusief diverse uitstapjes zoals een hondensledetocht of een helikopter tour.

51582 -  (10)
1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.