24 december 2019 door Wendy in Evenementen

In de Franse Savoie Mont Blanc is deze winter weer genoeg te beleven. Naast het feit dat je er fantastisch kunt skiën, staan er deze winter ook een hoop leuke evenementen op de agenda. Van belangrijke sportwedstrijden tot festivals op de piste, er is voor ieder wat wils. Wij zetten de evenementen die je niet mag missen op een rijtje. 

#1. La Grande Odyssée Savoie Mont Blanc

Van 11 t/m 22 januari 2020 vindt er een heel bijzonder sportevenement plaats in Savoie Mont Blanc. La Grande Odyssée Savoie Mont Blanc is een uitdagende hondenslee wedstrijd, waarbij de deelnemers een parcours van in totaal 400 kilometer afleggen in tien etappes. Tijdens deze wedstrijd zullen tenminste 25 mushers en meer dan 300 honden uit heel Europa zich aan deze zware tocht wagen.

#2. Lucas Beaufort’s Summit Art in Les Menuires en Avoriaz

Hou jij van street art? Dan ben je deze winter in Les Menuires en Avoriaz aan het juiste adres. Je kunt hier van 7 december tot en met 27 april in de straten en op de pistes de expositie ‘histoi’arts’ van de bekende Franse kunstenaar Lucas Beaufort bewonderen. 

#3. GlaGla Race op het water in Annecy

Wie meedoet aan de GlaGla Race op het water in Annecy is een echte durfal. Van 17 t/m 19 januari gaan 650 deelnemers de strijd met elkaar aan terwijl ze op een supboard een parcours van enkele kilometers op het Lac d'Annecy afleggen. Deze race kun je vanaf de waterkant goed bekijken. Daarnaast wordt het evenement aangekleed met diverse clinics, een markt met lokale producten en live muziek.

#4. Spartan Race in Valmorel

Niet alleen in Nederland kom je steeds vaker een obstacle run tegen, ook in Valmorel doen er deze winter honderden krachtpatsers hieraan mee. Tijdens de uitdagende Spartan Race klimmen de deelnemers over houten muren, tijgeren ze onder prikkeldraad door en rennen ze door de sneeuw. Deze race is dan ook alleen voor bikkels weggelegd. De race vindt deze winter plaats op 25 en 26 januari.

#5. Le Kandahar wereldbeker in Chamonix Mont Blanc

Tijdens de Kandahar wereldbeker alpineskiën in Chamonix op 8 en 9 februari zullen de beste skiërs van de wereld aan de start verschijnen. Tijdens de wedstrijd zullen de skiërs op de mythische piste van Houches "La Verta" de strijd met elkaar aangaan. Wie gaat er met de eerste plek vandoor?

#6. Rock the Pistes in Portes du Soleil

Hou jij wel van een feestje tijdens de wintersport? Dan moet je van 15 tot en met 21 maart in [IL:CHWALL18] zijn! Dan vindt hier de 10e editie van het festival Rock the Pistes plaats. Tijdens dit festival kun je rekenen op optredes van onder andere The Kooks, Skip the Use en IAM. Kortom dat wordt dansen, zingen en springen.

#7. Aerial Games in Les Saisies

Van 21 t/m 22 maart vinden in Les Saisies voor de 36e keer de Aerial Games plaats. Tijdens dit spektakel zullen tientallen luchtballonnen een kleurrijke verschijning zijn in het majestueuze landschap. Je mag tijdens dit evenement dan ook zeker je camera niet vergeten.

#8. Glisse en coeur in Le Grand Bornand

Tijdens het evenement Glisse en coeur in Le Grand Bornand wordt er van 20 t/m 22 maart 24 uur per dag in estafette geskied. Dit doen zij dit jaar voor het goede doel Mon Ecole Extra Ordinaire. Dit is een organisatie die zich inzet voor onderwijs voor kinderen met een neurologische aandoening. Zelf kun je een bijdrage leveren door de teams aan te moedigen of een donatie te doen. Daarnaast kun je er genieten van gezellige muziek.

#9. Rock on Spring in Avoriaz

Ook in Avoriaz gaat het einde van het wintersportseizoen niet onopgemerkt voorbij. Tijdens het Rock on Spring evenement kun je van 16 t/m 18 april het nieuwste materiaal testen voor het nieuwe winterseizoen. Daarnaast kun je er wandelingen maken met een gids, worden er workshops gegeven, draait er een DJ in het dorp en kun je genieten van een lekkere barbecue.

#10. Leo’s paraglide show in Val d’Isère

Om het wintersportseizoen in Val d'Isère feestelijk af te sluiten wordt er 14 t/m 18 april Leo's paraglide show georganiseerd. Vanaf 10 uur 's ochtends kun je genieten van een unieke luchtshow die door Leo Tailefer en zijn ongeveer 40 collega's wordt georganiseerd. Kijk naar boven en bewonder de acrobatisch paraglidestunts en stuntende speedriders.


Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen