8 januari 2020 door Wendy in Skigebieden onder de loep

Het is alweer december en dat betekent dat het skiseizoen weer voor de deur staat. Voor iedereen die de skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn door gaat brengen kan de voorpret nu alvast beginnen. Hier is het skiseizoen namelijk al begonnen. In dit blog vertellen we je alvast op welke vernieuwingen je deze winter in het skigebied kunt rekenen. 

Ski ALPIN CARD

Vanaf de winter van 2019/2020 heeft Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn een nieuwe skipas, de Ski ALPIN CARD. Met deze skipas kun je niet alleen in het Skicircus, maar ook op de Schmittenhöhe en de Kitzsteinhorn skiën. Hierdoor heb je de beschikking over 408 kilometer aan pistes en kun je genieten van een extra lang skiseizoen op de Kitzsteinhorn. Deze skipas is verkrijgbaar als dagpas, meerdaagse pas en als seizoenskaart.

Met de Ski ALPIN CARD heb je toegang tot oneindig veel pistekilometers (Foto: © saalbach.com, Mirja Geh) 

Nieuwe pisteborden door het hele skigebied

De 270 kilometer aan pistes in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn vragen om duidelijke borden. Daarom heeft het skigebied de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan nieuwe borden voor op de pistes van het skigebied. De nieuwe borden zijn bij alle weersomstandigheden goed te lezen, internationaal te begrijpen en zo duidelijk dat je deze ook tijdens het skiën kunt lezen. Hierdoor kan voortaan iedereen zonder problemen de weg vinden in het skigebied. 

12er KOGEL

Afgelopen zomer zijn ze in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn hard aan het werk geweest. Hier hebben ze namelijk de 26 jaar oude Zwölferkogelbahn vervangen. Hier is een 10-persoons gondel voor in de plaats gekomen met een capaciteit van 3500 personen per uur. Daarnaast heet de lift voortaan de 12er KOGEL.

Wintersport in het Skicircus

Wanneer je op skivakantie gaat naar Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn staan er 270 kilometer aan pistes op je te wachten. Daarnaast is er een tal van knusse berghutten en kun je feesten in de gezellige après ski. Doordat het skigebied over maar liefst 140 kilometer aan blauwe pistes beschikt is het gebied perfect voor de beginnende skiër en families met kinderen van alle leeftijden. Verder beschikken alle drie de skidorpen over hun eigen karakter en kenmerken. Van druk en gezellig tot rustig en kleinschalig. Het Skicircus heeft dan ook voor iedere skiër wat te bieden. 

Iedereen voelt zich thuis in het Skicircus (Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.