Skip to navigation Skip to main content

In Livigno, gelegen in de Noord Italiaanse regio Lombardije, ski je van 1 tot en met 20 december zonder skipas! Op zaterdag 30 november opent het resort officieel haar pistes. Het vorig jaar verkozen ‘Beste Europese wintersportresort’ laat je direct profiteren van een openingsarrangement waarbij de skipas is inbegrepen bij een verblijf in een van de aangesloten accommodaties. Freeriders krijgen ruim baan in de twee speciale freeride area’s die deze winter op beide bergzijden worden geopend. Langlaufers kunnen, dankzij het innovatieve besneeuwingssysteem, al begin november van start op de diverse loipes die Livigno heeft.

Beste wintersportbestemming van Europa

Livigno, het grootste wintersportresort in Lombardije heeft niet voor niets het prestigieuze ‘World Snow Award – Beste Europese wintersportbestemming 2012’ ontvangen. Klein Tibet, zoals Livigno dankzij de sneeuwrijke winters ook wel wordt genoemd, is een paradijs voor iedere wintersporter. De gunstige ligging garandeert van november tot mei goede sneeuw. Door de brede pistes en goede faciliteiten voor families en beginners, is de bestemming dit jaar genomineerd voor de ‘World Snow Award -‘Beste familie resort’.

Twee nieuwe freeride-zones

De grootste noviteit voor deze winter in Livigno is de mogelijkheid voor freeriding in speciale freeride gebieden. Freeriding wint steeds meer populariteit onder de wintersporters. De twee nieuwe freeride-zones bevinden zich op beide bergzijden, zijn veilig, goed onderhouden en voor iedereen toegankelijk. Uniek zijn de dagelijkse informatie updates over de sneeuwstabiliteit. De regionale lawine bulletins worden verstrekt door ARPA in Bormio en door het Zwitserse Instituut voor sneeuw- en lawine onderzoek en zijn te volgen op de Livigno website en bij de liftstations. Met de vele gratis Wi-Fi spots in het skigebied is alle informatie gratis en snel te bekijken.

Langlaufen in Livigno

De cross-country mogelijkheden in Livigno staan bekend bij de professionele atleten. Zij komen hier dan ook graag trainen voor de World Cup wedstrijden. Met 30 kilometer goed geprepareerde loipen kiezen langlaufers elke dag weer een andere route. Het innovatieve besneeuwingssysteem maakt het mogelijk dat de loipen begin november al open gaan.

Sneeuwzekere wintersportbestemming

Livigno ligt hoog in de Italiaanse Alpen (Lombardije) tussen Zwitserland en Italië. Dankzij een bijzonder gunstige ligging is sneeuwzekerheid gegarandeerd van november tot mei. Naast het ruime aanbod aan accommodaties en gastronomie vinden vakantiegangers hier een breed aanbod van activiteiten voor een vakantie in de sneeuw. Zo heeft Livigno 115 km aan pistes en een diversiteit aan off-piste mogelijkheden. Met de vele restaurants, koffiebarretjes en cafés, proef en ervaar je hier de echte traditionele Italiaanse keuken.

Klik hier voor meer informatie over wintersport in Livigno >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.