14 november 2019 door Joris in Nieuws

Het skiseizoen in Ischgl staat op het punt van beginnen! De Silvretta Arena Ischgl – Samnaun is er klaar voor en heeft weer tal van nieuwe dingen te bieden. De winter in Ischgl gaat traditiegetrouw van start met het Top of the Mountain Opening Concert. Dit keer trapt de de Duitse reggaesensatie SEEED het skiseizoen af. In dit weblog alles over de start van de winter 19/20 in Ischgl.

Opening skigebied Ischgl op 28 november 2019

Al voordat het skiseizoen van Ischgl feestelijk van start gaat met het Top of the Mountain Opening Concert met SEEED, kan er al geskied worden. De pistes van Ischgl gaan op 28 november 2019 al open! De Silvretta Arena Ischgl – Samnaun biedt 239 kilometer aan pistes, die tot een hoogte van 2864 meter reiken. Aangezien de meeste afdalingen zich boven de 2000 meter bevinden, is een sneeuwzekere start van de winter gegarandeerd. Nog niet overtuigd? In onderstaande sneeuwupdate kun je zien hoe het skigebied erbij ligt. Daar wil je toch bij zijn, bij de opening van het wintersportseizoen 19/20 in Ischgl?

Top of the Mountain Opening Concert met SEEED

De pistes van Ischgl zijn alweer wit en dat is nodig ook! De temperatuur zal namelijk flink toenemen wanneer Peter Fox en zijn mannen hier het skiseizoen feestelijk openen. Met beats uit de genres reggae, dub en hiphop laat SEEED op 30 november 14.000 mensen bewegen en dansen tijdens het Top of the Mountain Opening Concert. Zorg dat je erbij bent en verheug je op hits als ‘Dickes B’, ‘Augenbling’ en ‘Music Monks’. Wanneer je beschikt over een tweedaagse skipas is de toegang tot het Top of the Mountain Opening Concert bij de oostelijke parkeerplaats van de Silvrettabahn helemaal gratis. Het concert van SEEED begint om 18:00 uur. Meer informatie over het Top of the Mountain Opening Concert & tickets >

Velilleckbahn F1: nieuwe 6-persoons stoeltjeslift

Aan de komst van de nieuwe Velileckbahn F1 hangt een kostenplaatje van maar liefst 13,5 miljoen euro. Maar het resultaat is verbluffend. Met een snelheid van 6 m/s is de Velileck F1 de snelste stoeltjeslift van het skigebied. In de 6-persoons stoeltjes ga je naar een hoogte van 2620 meter. Het bergstation ligt vlakbij het eindpunt van de Gratbahn B8. De lift is niet alleen snel, maar ook uniek qua design. Ieder stoeltje heeft aan de achterzijde een specifieke bedrukking met informatie over de plaatselijke natuur. De stoeltjes zijn ergonomisch gevormd en 520 mm breed. Door de bijna geruisloze werking is een comfortabele rit naar boven gegarandeerd. 

Velilleckbahn F1
Comfortabe, snel en een prachtig design: de nieuwe Velilleckbahn F1 (Foto: © TVB Ischgl)

Cijfers & feiten van de nieuwe 6-persoons Velilleck F1 stoeltjeslift in Ischgl

Bergstation: Pardatschgrat Lengte: 1948 m
Hoogte bergstation: 2620 m Hoogteverschil: 572 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: ca. 05:50 min.
Stoeltjescapaciteit: 6-personen Capaciteit: 2400 pers./uur
Aantal stoeltjes: 79 Plaats: Ischgl

Skipasprijzen Ischgl & seizoensstart

Op 28 november kun je vanaf 08:00 uur terecht bij de kassa's van Ischgl. De liften gaan een halfuurtje later, om 08:30 uur, open. Een dagje skiën op de pistes van de Silvretta Arena Ischgl – Samnaun kost voor een volwassene kost € 56,-. Een 6-daagse skipas bedraagt € 264,50. Gaan er kinderen jonger dan 10 jaar mee naar Ischgl, dan skiën ze onder begeleiding van een ouder helemaal gratis. Skipasprijzen & seizoenstijden Ischgl 19/20 > 

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.