Skip to navigation Skip to main content
51209 - 3K K-onnection: nieuwe liftverbinding tussen Kitzsteinhorn en Maiskogel (3)
© Gletscherbahnen Kaprun AG

Na lang wachten is het eindelijk zover, aan het einde van deze maand wordt de 3K K-onnection in Kaprun geopend. Hierdoor wordt het meerjarige project wat de Maiskogel met de Kitzsteinhorn doet verbinden eindelijk afgerond en kun je vanuit het centrum gemakkelijk de gletsjer bereiken. In dit blog vind je alles over deze moderne en lange 3S-lift.

Vanuit het centrum naar de Kitzsteinhorn

Vanaf deze winter hoef je niet meer door Kaprun te rijden om vervolgens de berg op te rijden naar het dalstations van de Gletscherjet 1 of de Panoramabahn. Dit kan voortaan 'gewoon' vanuit het centrum van Kaprun. Afgelopen winter werd de nieuwe MK Maiskogelbahn al geopend waarmee de eerste fase van de bouw werd afgerond. Wanneer je vanaf eind van deze maand het bergstation hier verlaat stap je zo de nieuwe 3K K-onnection in die je naar de Kitzsteinhorn zal brengen. Deze 6 liften die op elkaar aangesloten zijn zullen je over een lengte van 12 kilometer, van 768 meter naar 3029 meter brengen. In de hele Oostelijke Alpen is er geen lift die meer hoogteverschil overbrugt. Een leuk weetje is dat er twee speciale Kitzsteinhorn Explorer cabines aan de liftkabel hangen waar één keer per week een Nationalpark Ranger in stapt om tijdens de tocht naar boven wat te vertellen over de natuur in de vier verschillende klimaatzones.

Cijfers & feiten van de nieuwe 10-persoons 3K K-onnection in Kaprun

Bergstation: Langwied Hoogte bergstation: 1975 m
Hoogte dalstation: 1570 m Lengte traject: 4311 m
Snelheid: 8 m/sec. Tijd: ca. 9 min.
Gondelcapaciteit: 32 personen Capaciteit: 2700 pers./uur
Aantal cabines: 32 Plaats: Kaprun

Investering van ruim 80 miljoen euro

De afgelopen jaren zijn ze in het skigebied Zell am See - Kaprun flink aan het bouwen geweest om deze nieuwe verbinding mogelijk te maken. De oude stoeltjeslift moest vervangen worden voor de moderne gondel MK Maiskogelbahn. De capaciteit van de oude stoeltjeslift was gewoonweg niet hoog genoeg om alle extra mensen naar boven te brengen. Daarnaast moest er een hele nieuwe lift geplaatst worden, de 3K K-onnection om de verbinding te kunnen realiseren. Daarnaast zijn in het dalstation van de MK Maiskogelbahn kassa's, een skidepot en nieuwe kantoren geopend. Al met al een investering van 81,5 miljoen euro.

51209 -  (3)
Op 30 november 2019 gaat de 3K K-onnection open (Foto: © Gletscherbahnen Kaprun AG)

Feestelijke opening

De opening van deze nieuwe lift laten ze natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Op zaterdag 30 november 2019 zal de lift officieel in gebruik worden genomen. Dit zal gepaard gaan met een leuk evenement. Hierbij kun je een lichtshow, livemuziek en verschillende afterparty's verwachten.

Vanaf 17:30 uur: opening lift met lichtshow tussen Kaprun – Kitzsteinhorn/Langwied.
19:00 tot ca. 21:30 uur: concert op de Maiskogel met Wolfgang Ambros en Granada.

Wintersport in Zell am See - Kaprun

Zell am See - Kaprun heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd. Naast de verbinding van de Maiskogel en de Kitzsteinhorn is vanaf deze winter ook de Schmitten met het Skicircus verbonden. Dankzij de nieuwe Ski Alpin Card krijg je hierdoor de beschikking over 119 liften en 408 kilometer aan pistes. Dit zorgt ervoor dat er voldoende afwisseling is en er zowel voor de beginnende als gevorderde skiër voldoende aanbod is. Daarnaast is het skigebied behoorlijk sneeuwzeker, doordat je naar de gletsjer kunt uitwijken.

1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.