Skip to navigation Skip to main content

Bijzonder overnachten in Zwitserland

Je kunt kiezen voor een eenvoudig appartement of een hotel waarvan er dertien in een dozijn gaan. Waarschijnlijk beleef je een heerlijke wintersport maar erg origineel kun je het niet noemen. Overnachten in een Typically Swiss Hotel geeft wel een bijzonder tintje aan je wintersport. Typically Swiss Hotels vind je door heel Zwitserland en er zijn er geen twee hetzelfde. Allemaal typisch Zwitsers en net zo authentiek als de regio waar ze in staan. In dit weblog maak je kennis met Typically Swiss Hotels in Wengen, Zermatt, Flims en Engelberg.

Altijd een hotel dat bij je past

Een bijzonder uitzicht, ligging aan het Meer van Genève of een eeuwenoude geschiedenis, ieder Typically Swiss Hotel vertelt zijn eigen verhaal. Tijdens je verblijf geniet je van smaakvolle gerechten uit de Zwitserse keuken. En natuurlijk, wat kenmerkend voor de regio is: van Zürcher Geschnetzeltes en Freiburger Vacherin tot en met Meiringer Meringue. Goede raad over uitstapjes en activiteiten in de regio geven de gastvrouwen en –heren van de Typically Swiss Hotels maar al te graag.

Hotel Alpenrose, Wengen

Hotel Alpenrose**** in Wengen bevindt zich te midden van een prachtig berglandschap met goede skipistes en tal van wandelpaden in de buurt. Het hotel is sinds het bouwjaar 1881 familiebezit. In de loop der jaren is het hotel echter meerder malen gerenoveerd zodat je wel over het comfort beschikt waar je tijdens je vakantie naar op zoek bent. In het restaurant geniet je iedere avond van een 5-gangenmenu met specialiteiten uit de keuken van Zwitserland. Persoonlijke, vriendelijke service is gemeengoed in het oudste hotel van Wengen.

CERVO Mountain Boutique Resort, Zermatt

Het CERVO Mountain Boutique Resort in Zermatt bestaat uit 5 chalets die ieder beschikken over 28 tweepersoonskamers, 3 juniorsuites en 2 suites. Bovendien is ieder chalet voorzien van sauna, sanarium, massagedouches, voetbaden, rustruimte en massageruimte met open haard. Aan ontspannen heb je hier een dagtaak! In het hoofdchalet bevindt zich het restaurant waar eigengemaakte gerechten worden geserveerd. Het hotel ligt direct aan het einde van de skipiste waardoor je nooit hoeft te slepen met je materiaal.

Romantik Hotel Schweizerhof, Flims

Fin-de-siècle, belle époque en Jugendstil, zo kun je de sfeer in Romantik Hotel Schweizerhof het beste omschrijven. Ook nu de 4e generatie van de familie Schmidt het hotel leidt, wordt er nog altijd belang gehecht aan de oorspronkelijke waarden. Goede, oprechte dienstbaarheid aan de gasten. Dit bijzondere hotel in Flims is een ideaal uitgangspunt voor een wintersport die net even anders wordt dan al die andere.

Hotel Alpenclub, Engelberg

Hotel Alpenclub ligt in Engelberg niet ver verwijderd van het bekende klooster dat het dorp siert. Ondanks diverse renovaties hebben de rustieke, maar moderne kamers hun oorspronkelijke sfeer weten te behouden. Je ziet direct dat ze hier oog hebben voor detail en verstand hebben van stijl. In maar liefst drie restaurants kun je de smaken van de lokale keuken proeven. Het hotel is al sinds 1780 een blikvanger in Wengen en zal dat de komende jaren zonder meer blijven.

Klik hier voor nog meer Typically Swiss Hotels >>

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.