Skip to navigation Skip to main content
51160 - 10 skigebieden met veel pistes boven de 2500 meter (2)

Sommige wintersporters vinden het belangrijk om naar een bestemming te gaan waarbij de pistes hooggelegen zijn. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht, zijn de pistes sneeuwzeker en blijven de afdalingen langer goed wanneer de temperatuur stijgt. In de Alpen heb je genoeg keuze uit verschillende hooggelegen skigebieden. In dit artikel zetten we 10 skigebieden op een rijtje met veel pistes boven de 2500 meter.

#1. Obergurgl - Hochgurgl

Eén van de bestemmingen met veel hooggelegen pistes is Gurgl. Het grootste deel van de skipistes ligt boven de 2000 meter. Je vindt het hoogste punt van het skigebied op 3082 meter. Hier kun je een bezoek brengen aan het Top Mountain Restaurant. Bij dit architectonisch hoogtepunt is het mogelijk om onder het genot van een kop koffie of een warme chocomel te genieten van het prachtige panorama uitzicht.

51160 -  (8)
Je vindt veel hooggelegen skigebieden in het skigebied Hochgurgl!

#2. De Pitztaler Gletscher

Op zoek naar een bestemming waar alle pistes zich boven de 2500 meter bevinden? Dan ben je op de Pitztaler Gletscher op de juiste bestemming! De 20 km aan pistes reiken een maximale hoogte van 3440 meter. Je kunt hier van september tot mei sneeuwzeker skiën.

#3. Sölden

Het skigebied Sölden is door de aanwezigheid van twee gletsjers en drie bergen enorm sneeuwzeker. Wanneer je op de gletsjers gaat skiën, dan ski je gegarandeerd boven de 2500 meter. Uiteraard heb je op de omliggende bergen ook mogelijkheden om boven de 2500 meter te skiën. In Sölden heb je de keuze uit ruim 150 pistekilometers. Daarnaast zijn er moderne en gezellige berghutten, vele winterse activiteiten en is er een gezellige après-ski.

51160 -  (10)
Ruime keuze uit hooggelegen skipistes in Sölden.

#4. Zermatt, Breuil Cervinia en Valtournenche

Zermatt heeft met het Italiaanse Breuil-Cervinia en Valtournenche een skigebied van ruim 362 pistekilometers. Het grootste gedeelte van deze pistes ligt boven de 2500 meter. Het hoogste punt van het gebied vind je op Theodulgletsjer. Hier sta je bij Matterhorn Glacier Paradise op een hoogte van 3882 meter. Het is in dit gebied 365 dagen per jaar mogelijk om te skiën. Je geniet hier van een adembenemend panorama uitzicht en je kijkt uit op de Matterhorn.

#5. Les Deux Alpes

Les Deux Alpes is een perfect skigebied voor beginners. Het gebied heeft 229 km aan pistes, waarvan 118 km blauw is. Door de aanwezigheid van een gletsjer, is Les Deux Alpes erg sneeuwzeker. Je kunt hier in de zomer zelfs een aantal weken skiën!

#6. De Stubaier Gletscher

De Stubaier Gletscher is met ruim 100 km de grootste gletsjer van Oostenrijk. Een groot deel van de pistes ligt dan ook boven de 2500 meter. Je hebt hier de keuze uit veel blauwe of rode pistes wat er voor zorgt dat het een perfecte bestemming is voor beginners en gezinnen. Wanneer je in de middag eventjes bij wil komen, dan kun je terecht in één van de leuke berghutten. Daarnaast is er ook een snowpark aanwezig. Het Top of Tyrol uitzichtpunt is een zekere aanrader! Hier heb je op 3210 meter hoogte een prachtig uitzicht!

51160 -  (12)
Stubaital beschikt over de grootste gletsjer van Oostenrijk: de Stubaier Gletscher.

#7. De Hintertuxer Gletscher

De Hintertuxer Gletscher is ook een skigebied dat 365 dagen per jaar is geopend. De Gletscherbus of de Sommerberg gondel brengen je naar een hoogte van 2100 meter. Hier kun je vervolgens weer een andere berglift pakken die je bij de pistes brengt. De maximale hoogte van het skigebied is 3250 meter.

#8. Saas-Fee

Tijdens je wintersport in Saas-Fee heb je toegang tot ruim 100 km pistes. Door de aanwezigheid van een gletsjer kun je hier ook 365 dagen per jaar skiën. Het hoogste punt van het gebied ligt op 3600 meter. Vele pistes zijn boven de 2500 meter gelegen. Het pisterestaurant Allalin mag je tijdens de wintersport zeker niet over slaan! Dit restaurant draait langzaam rond waardoor je tijdens je kopje koffie of lunch kunt genieten van een 360 graden panorama.

#9. Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

Wanneer je de pistekaart van dit gebied bekijkt, dan zal je zien dat 90% van de pistes in Silvretta Arena Ischgl - Samnaun boven de 2000 meter ligt. Een groot gedeelte hiervan bevindt zich ook nog eens boven de 2500 meter. Het uitgestrekte skigebied heeft ruim 239 km aan pistes. Hier kun je verschillende prachtige skitochten maken. Na een dag skiën kun je losgaan in de bruisende après-ski.

51160 -  (14)
Prachtig uitzicht op de hooggelegen pistes in Silvretta Ischgl Arena!

#10. Tignes - Val d'Isère

In Tignes - Val d'Isère vind je niet één, maar twee gletsjers die een maximale hoogte reiken van 3456 meter. Daarmee is Tignes - Val d'Isère een sneeuwzekere bestemming. Hier heb je met 239 km een ruime keuze aan pistes. Het grootste deel van deze pistes is blauw waardoor beginners hier goed uit de weg kunnen. Voor de gevorderden is er uiteraard ook voldoende uitdaging.

1221 - Winter - Mandy

Over Mandy

Mandy is sinds een jaar of 5 geleden hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.