Skip to navigation Skip to main content
51128 - 10 aanraders voor een wintersport in Oostenrijk (2)
© Österreich Werbung / thecreatingclick.com

Winter in Oostenrijk, dat is een winter voor iedereen. Ieder type wintersporter kan zich door het veelzijdige aanbod vermaken. Beginners leren skiën op de eenvoudige hellingen, cracks leven zich uit op de steile skiroutes en voor kinderen zijn er uitgebreide kinderlanden. Wie liever niet gaat skiën, hoeft Oostenrijk niet links te laten liggen. Ga wandelen, ontspannen in de wellness of shoppen in één van de authentieke stadjes. Kortom, winter in Oostenrijk , dat is écht winter voor iedereen!

#1. Zell am See-Kaprun: méér dan 400 km aan pistes

Groot nieuws vanuit Zell am See-Kaprun. In november wordt het nieuwe gondelnetwerk 3K K-Onnection geopend met als gevolg een nog groter skigebied. En met de nieuwe zellamseeXpress kun je vanaf de Schmittenhöhe ook de oversteek maken naar het Glemmtal. Een andere skipas heb je hier, dankzij de komst van de SKI ALPIN CARD, niet nodig. Met deze skipas heb je toegang tot maar liefst 121 skiliften en 408 kilometer skipistes.

51128 -  (6)
(Foto: © Österreich Werbung / thecreatingclick.com)

#2. Montafon: beleef de winter intens

In het zuiden van Vorarlberg ligt een veelzijdige wintersportregio met onbeperkte mogelijkheden. Of je nu houdt van rust en ontspanning of van uitdaging en actie, in het Montafon zit je goed. Waag je bij zonsopgang aan het skiën van de HochjochTotale en geniet nadien van een heerlijk ontbijt. Een leuke activiteit voor het hele gezin is de lamatrekking op één van de oude mijnwerkspaden.

#3. SkiJuwel Alpbachtal Wildschönau: alles voor de kids

Gezinnen zijn in zeer goede handen in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Deze regio met 4 skibergen en 2 dalen wordt gerekend tot de familievriendelijkste skigebieden van Tirol. Het aanbod voor kinderen bestaat onder andere uit het Kid’s Center, de AKTI Drachenclub, het Happy Kinderland en Frosty’s Schneewelt. De kinderen willen straks nooit meer naar huis!

#4. Achensee: wintersport met 3 generaties

Klein en echt ‘gemütlich’: dat is het sneeuwparadijs rond de Achensee in Tirol. En bij deze sfeer voelen niet alleen kinderen zich thuis, maar ook ouders en grootouders. De skigebieden tellen net iets meer dan 50 kilometer aan skipistes en zijn bijzonder overzichtelijk. Ook kun je hier uitstekend langlaufen en winterwandelen.

#5. Tiroler Zugspitz Arena: 7 skigebieden wachten op je

Een week is niet lang genoeg om de complete Tiroler Zugspitz Arena te verkennen. De regio beschikt over maar liefst 7 skigebieden en biedt 140 kilometer aan pistes. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je er ook rodelen op twee rodelbanen en wandelen op 60 kilometer aan geprepareerde winterwandelpaden.

51128 -  (8)
(Foto: © Österreich Werbung / thecreatingclick.com)

#6. Kleinwalsertal: alles voor een onbezorgde wintersport

In het Kleinwalsertal in Vorarlberg vind je alles wat je nodig hebt om de batterijen weer op te laden. Skiën, langlaufen, wandelen, vrijwel alle winteractiviteiten die je kunt bedenken zijn hier mogelijk. Rust uit, doe de nodige kracht op en vertrek met een voldaan gevoel uit het Kleinwalsertal.

#7. Reutte: eindelijk tijd om tot rust te komen

Genieten van een vakantie in de sneeuw ver weg van de massa? Ga naar de Natuurpark regio Reutte. Net over de Duitse grens vind je een regio waar je eens diep adem kunt halen en tot rust kunt komen. En vergeet niet om naar de Alpentherme Ehrenberg te gaan. Na een dag in de buitenlucht is er niets fijner dan genieten van een wellness behandeling.

#8. Oost-Tirol: wintersport deluxe

Oost-Tirol ligt aan de zuidkant van de Alpen, wat voor veel zon in combinatie met een hoge sneeuwzekerheid zorgt. In de zeven skigebieden heb je weinig last van dagjesmensen en wachtrijen bij de lift komen vrijwel niet voor. Fijnproevers moeten zeker een uitstapje maken naar Lienz. In deze prachtige stad vind je een voortreffelijk culinair aanbod.

51128 -  (10)
(Foto: © Österreich Werbung / thecreatingclick.com)

#9. Kufsteinerland: sfeervol winterwandelen

Het Kufsteinerland, met haar acht schilderachtige dorpjes, biedt meer dan alleen pisteplezier. Zo lopen er door het veelzijdige landschap tal van prachtige wandelroutes. Wandel bijvoorbeeld naar het Kaisergebergte, een van de mooiste plekken van Oostenrijk. Een andere aanrader is de route over de Erlerberg naar Spitzstein.

#10. Serfaus-Fiss-Ladis: een echte familiebestemming

Als de kinderen mochten kiezen, zouden ze naar Serfaus-Fiss-Ladis gaan. De drie kindvriendelijke dorpen liggen op een zonnige hoogplateau tussen de 1200 en 1400 meter. Het skigebied met zo’n 214 km pistes heeft zich op de kaart als dé familiebestemming van de Alpen. Fun area’s, winterspeeltuinen, belevenisafdalingen, kinderrestaurants, het is hier allemaal aanwezig.

Winter voor iedereen in Oostenrijk. Ontdek meer >

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.