Skip to navigation Skip to main content

Skigebieden met (gratis) kinderopvang op de piste

50989 - Skigebieden met (gratis) kinderopvang op de piste (7)

Op wintersport met je kinderen die nog niet kunnen skiën. Het blijft dan toch altijd even zoeken naar de beste oplossing. Neem je opa of oma mee op wintersport, ga je om de beurt skiën of kies je voor een hotel met kinderopvang? Er zijn verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. In sommige skigebieden kun je je kind meenemen in de gondellift naar boven waar je hem of haar vervolgens achterlaat bij een opvang. Sommige opvangen bevinden zich bij het dalstation. Zo kun je tijdens het skiën toch altijd nog eventjes kijken of alles goed gaat. In dit blog een artikel met een lijstje met skigebieden waar op de piste een kinderopvang geregeld is.

Mellau

In Mellau hebben ze het goed voor elkaar met de kinderopvang. Op de doordeweekse dagen kunnen kinderen tussen de 1 en 6 jaar hier gratis worden opgevangen. In het weekend kost de opvang dan wel geld. Dan moet er €7,50 betaald worden voor een hele dag opvang en €5 voor een halve dag. De kinderopvang is te vinden bij het bergstation van dalgondel in Mellau. Het skigebied deelt Mellau samen met het sneeuwrijkste dorp ter wereld: Damüls en het telt ruim 100 km aan pistes.

Golm

Het compacte familieskigebied Golm ligt in het dal van Montafon. Het gebied heeft in totaal zo'n 40 km aan blauwe en rode skipistes. Voor de niet skiërs tussen 3 en 6 jaar is kinderopvang Golmi Kindergarten de oplossing. De opvang ligt bij het bergstation van de gondelbanen. De kinderen kunnen hier op zondag tot en met vrijdag gratis gebracht worden. De lunch is niet inbegrepen. Wanneer je wil dat je kind lunch krijgt, dan zijn de kosten €11.

Fieberbrunn

Bij het dalstation van de gondellift in Fieberbrunn vind je Kinderland, hier krijgen de kleinsten skiles. Direct daarnaast vind je de Krabbelstube, dit is een indoor speeltuin voor kinderen vanaf 5 maanden. Zij kunnen hier spelen met andere leeftijdsgenoten, een dutje doen of kijken hoe hun grote broer of zus skiles krijgt. De kinderopvang is van zondag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 15.00 uur geopend. Je kunt hier per uur voor een oppas betalen. De prijzen voor een oppas inclusief lunch zijn vanaf €10,45 per uur. De ouders en de kinderen die wel kunnen skiën kunnen zich vermaken met de 35 km piste die het gebied rijk is. Daarnaast is Fieberbrunn ook aangesloten bij het skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm leogang Fieberbrunn. Hier heb je keuze uit 270 km piste.

50989 -  (21)
Bij Kinderland krijgen de kleinsten les in Fieberbrunn (Foto: © Snowplaza.nl)

Alta Badia

In het mooie Italië ligt Alta Badia. Kinderen vanaf 6 maanden kunnen hier van zondag tot en met vrijdag terecht bij de Asilo in neve. Hier worden zij liefdevol en goed verzorgd. Het is hier uiteraard ook weer mogelijk om per uur te betalen. De kosten van een oppas zijn €10 per uur en €59 per dag. In de middag worden de kinderen voorzien, indien zij 'vast' voedsel eten, van een heerlijke Italiaanse pasta. Alta Badia is gelegen in het skigebied Dolomiti Superski en heeft ruim 500 km aan piste.

Grächen

In Zwitserland is het kindvriendelijke dorp Grächen te vinden. Wanneer je in het bezit bent van een skipas, kan je 2 uur lang gratis gebruik maken van de opvang Kinderhort SiSu Spiel- und Schlafnest. Deze kinderopvang vind je op de Hannigalp. Wanneer je kind tussen de 2 en 6 jaar is, kan hij of zij hier worden gebracht. Mocht je willen dat je kind langer dan 2 uur blijft, dan moet je CHF 20,- per uur betalen. De lunchkosten komen hier apart bij en zijn CHF 15,-. Bij de prijs voor de lunch is drinken inbegrepen. Wanneer het kindje bij de kinderopvang is, kunnen de ouders zich vermaken op ruim 40 km pistes.

Fulpmes

Dit kindvriendelijke dorp ligt middenin Stubaital, het grootste gletsjergebied van Oostenrijk. Fulpmes beschikt over een eigen skigebied genaamd Schlick 2000. Dit skigebied bevindt zich direct boven het dorp en heeft 26 km piste. Bij het middenstation van de gondel Froneben zijn een groot kinderland en de BIG Ron's Spiel- und Aufwärmstube te vinden. Kinderen vanaf 3 maanden hebben hier de mogelijkheid om te spelen, te lunchen en te slapen. De kinderopvang is geopend van zondag tot en met vrijdag van 09.30 tot 15.30 uur.  Hier heb je uiteraard ook weer de keuze of je je kind een hele of een halve dag brengt. Een hele dag kost €32 en een halve dag kost €22.

50989 -  (23)
Skilessen voor de kinderen in Fulpmes (Foto: © Snowplaza.nl)

Kronplatz

Voor kinderen is er zat te doen in het Italiaanse Kronplatz. Vlakbij het dalstation van de gondellift in Reisschach is het vrije nieuwe kinderland Croniworld te vinden. Croniworld beschikt over een klimwand, een trampoline en heel veel speelgoed. Kinderen tussen de 6 maanden en 11 jaar hoeven zich dus niet te vervelen tijdens hun opvang. Ze zijn heel de week geopend van 10.00 tot 15.30 uur. Zaterdag gaan ze iets eerder dicht, namelijk om 14 uur. De kosten voor kinderen tussen de 6 maanden en 2 jaar zijn €15 per uur. Kinderen die ouder zijn dan 2 betalen €12 per uur. De lunch voor de kinderen is bij te boeken voor €20. Kronplatz heeft ruim 115 km aan pistes.

Fiss

Serfaus-Fiss-Ladis (214 km piste) staat bekend om de kindvriendelijkheid. Via de Sonnenbahn bij Fiss of Serfaus kom je bij het middenstation waar Berta's Kinderland is gevestigd. Dit is gegarandeerd een van de leukste plekken waar je kinderen het skiën onder de knie kunnen krijgen. Kunnen je kinderen nog niet op skiles? Bij Berta's Kinderland zijn de kleinsten vanaf 3 maanden ook van harte welkom. Bij mooi weer kunnen zij zelfs buitenspelen in Berta's miniland. De opvang is geopend van zondag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur. Je bent voor een hele dag €62 kwijt, en voor een halve dag €40. De lunch van €17 zit niet bij de prijs inbegrepen.

50989 -  (25)
Mascotte in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis (Foto: © Snowplaza.nl)

Scheffau

Centraal in het populaire SkiWelt Kaiser - Brixental ligt het dorp Scheffau. Kinderopvang Schneepiraten KidsClub is op 1650 meter hoogte te vinden bij de Brandsadlbahn. Hier kunnen kinderen tussen de 0 en 4 jaar gebracht worden. Deze crèche is geopend van zondag tot en met vrijdag en je betaalt hier per uur. De kosten zijn €9,50 per uur en het middageten kost €5. Je kunt er ook voor kiezen om voor een hele dag te betalen inclusief de lunch. Hiervoor betaal je €52 (met Gästekarte €46,50). Toch liever gelijk afrekenen voor heel de week? Dan is het €260 zonder Gästekarte en €220 met Gästekarte.

1221 - Winter - Mandy

Over Mandy

Mandy is sinds een jaar of 5 geleden hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.