Skip to navigation Skip to main content

Drie skigebied verbindingen in Zwitserland

Het nieuwe winterseizoen in Zwitserland begint wel heel spectaculair. In december 2013 worden op maar liefst drie locaties skigebieden met elkaar verbonden. De opvallendste is die van Arosa en Lenzerheide in Graubünden, waardoor er een aaneengesloten skigebied ontstaat met 225 kilometer pistes. Maar ook in het Wallis worden skigebieden verbonden aan elkaar: het authentieke Grimentz en het freeride-walhalla boven Zinal, alsmede het bekende Verbier en het bescheiden gebied van Bruson.



Doe mee aan de prijsvraag en win een wintersport in Wallis >>

Skiverbinding Arosa – Lenzerheide

De skigebieden van Arosa en Lenzerheide worden aan elkaar gekoppeld door middel van 3 nieuwe liftinstallaties. Een pendelbaan tussen Hörnli bij Arosa en Urdenfüggli bij Lenzerheide, zonder liftmasten. Binnen 3 minuten worden wintersporters van het ene gebied naar het andere vervoerd. Twee snelle 6-persoonsstoeltjesliften met overkapping aan de kant van Lenzerheide zorgen voor de aansluiting op de pendelbaan. Deze installaties vervangen een oudere stoeltjeslift en een sleeplift.

Meer mogelijkheden in het Val d’Anniviers

Een nieuwe pendelbaan, die vanuit het authentieke dorp Grimentz vertrekt, verbindt de skigebieden van Grimentz en Zinal met elkaar. Door deze nieuwe lift is een volledig aaneengesloten skigebied ontstaan met 115 kilometer aan pistes, nog afgezien van het omvangrijke aanbod voor freeriders. Met een skipas voor het gehele Val d’Anniviers, waartoe ook de bestemmingen St-Luc, Chandolin en Vercorin behoren, kunnen wintersporters genieten van een skidomein van 220 kilometer.

Nieuwe impuls voor Les 4 Vallées

Door de nieuwe 8-persoonsgondelbaan van Le Châble naar Les Mayens de Bruson kunnen wintersporters het deelgebied ‘Bruson’ in Les 4 Vallées nu ook per skilift bereiken, waardoor de rit per skibus overbodig is geworden. Het dalstation ligt naast het treinstation van Le Châble en het dalstation van de gondelbaan naar Verbier.

Win een wintersport in Wallis

De vakantiebestemmingen Riederalp, Bettmeralp en Fiesch behoren tot de Aletsch Arena, een prachtige wintersportregio waar ieder type skier zich thuis voelt. De Grote Aletschgletsjer behoort tot het UNESCO-werelderfgoed en is een lust voor het oog. 104 uitstekend geprepareerde pistes, 35 moderne liften en 70 kilometer wandelpaden wachten op je komst. Beantwoord de prijsvraag en wie weet sta jij hier deze winter zelf wel op deze pistes!

Doe mee aan de prijsvraag en win een wintersport in Wallis >>

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.