7 september 2019 door Thijs in Nieuws

Les Gets maakt onderdeel uit van Les Portes du Soleil en is een bestemming waar jong en oud zich thuis voelt. Je kunt hier niet alleen geweldig (leren) skiën, maar ook naast de pistes valt er van alles te beleven. Er worden tal van activiteiten aangeboden en in het dorp hangt een gezellige sfeer. Deze winter heeft Les Gets weer veel nieuwe dingen te bieden. In dit weblog een overzicht van het wintersportnieuws 19/20 uit Les Gets.

Kunstsneeuw op 50% van de pistes

Nadat vorig jaar nog 35% van de pistes van kunstsneeuw kon worden voorzien, stijgt dat percentage dit seizoen naar 50%. Dankzij de aanleg van het La Renardière reservoir, met een inhoud van 76000m3, kan er maar liefst 150000m3 extra sneeuw geproduceerd worden. Kosten voor dit project bedragen 7 miljoen euro. Maar hiermee is 'The Snow Project' nog niet voltooid in Les Gets. Komende jaren wordt er onder andere gewerkt aan het Le Pré des Chavannes reservoir, waardoor uiteindelijk 75% van de pistes van kunstsneeuw kan worden voorzien.

Skigebied Les Gets
(Foto: © Office de Tourisme des Gets / N. Joly)

 

Nieuwe blauwe piste bij Les Perrières

Een nieuwe blauwe piste moet het makkelijker maken om het dalstation van de Perrières Express stoeltjeslift te bereiken. Dit gedeelte van het skigebied is zeer populair, vanwege de ligging aan de rand van het dorp bij de gratis parkeerplaatsen. Om de doorstroming te verbeteren is de bijbehorende piste aangepakt. 
Voor toerskiërs is er een nieuwe route die start bij de Chamois piste, naast de Mont Chéry gondel. Met een lengte van 3 kilometer en 665 hoogtemeters kan hier een mooie klim gemaakt worden. De toerski-route is te herkennen aan de gele en oranje borden, de afdaling loopt via de geprepareerde piste.

La Bankids: nieuw kinderland in het centrum van Les Gets

Het 'Famille Plus' label van Les Gets is onlangs met drie jaar verlengd, maar dit betekent niet dat men achterover leunt. Voor kinderen van 2 tot 6 jaar is er een 'mini Noordpool' gecreëerd achter het gemeentehuis, naast de oefenweide van de skischool. In deze winterspeeltuin valt met onder andere iglo's, ijsgrotten en tal van obstakels van alles te beleven.

Kinderland La Bankids in Les Gets
(Foto: © Office de Tourisme des Gets)

Uitkijkplatform op de top van Le Ranfoilly

Bij het bergstation van de Le Ranfoilly lift kun je voor je aan je volgende afdaling begint, eerst van het uitzicht vanaf het nieuwe platform genieten. Op het uitzichtplatform, met een oppervlakte van 27m2, kun je gratis en automatisch een foto laten nemen. Je hebt hier onder andere zicht op het meer van de Joux Plane en het bergmassief van de Mont Blanc.

Hondensleetochten voor kinderen 

Samen met zijn 7 husky's organiseert Didier hondensleetochten voor kinderen van 2 tot 12 jaar (max. 70 kg). De tocht gaat van het Balcons du Chéry naar Mont Caly, een dorpje dat in de winter niet bereikbaar is per auto. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de Mont Blanc en de omringende bergen. De tocht duurt 25 minuten en zal een onvergetelijke belevenis zijn voor de kinderen. 

Meer informatie over Les Gets

Dorp Les Gets
(Foto: © Office de Tourisme des Gets / JM.Baud)


Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen