20 augustus 2019 door Thijs in Nieuws

Skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is klaar voor wintersportseizoen 2019/2020. Het skigebied met 270 kilometer aan pistes en 70 liften heeft weer tal van nieuwe dingen te bieden. Zo is de Zwölferkogelbahn in Hinterglemm vernieuwd, is de aansluiting op de pistes van Zell am See een feit en kun je voor de nieuwe Ski ALPIN CARD kiezen. 

Nieuwe 10-persoons Zwölferkogelbahn in Hinterglemm

Afgelopen zomer is de Zwölferkogelbahn in Hinterglemm vernieuwd. De oude Zwölferkogelbahn uit 1993 heeft plaatsgemaakt voor een moderne 10-persoons gondel die 3500 wintersporters per uur kan vervoeren. Het dalstation bevindt zich aan de oostelijke rand van het dorp op een hoogte van 1060 meter. Wie de wandeling naar de lift niet wil maken, kan hiervoor gebruik maken van de 10-persoons gondel 12er Express, die in het centrum van het dorp vertrekt. De Zwölferkogelbahn gaat naar een hoogte van 1984 meter en ontsluit onder andere de Wereldbekerafdaling.

Impressie dalstation 12er Kogel
(Foto: © Tourismusverband Saalbach Hinterglemm)

 

Ski ALPIN CARD: één skipas voor drie skigebieden

Één skipas, die toegang biedt tot drie skigebieden. De Ski ALPIN CARD is nieuw deze winter en bundelt de skigebieden Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Schmittenhöhe in Zell am See en de Kitzsteinhorn in Kaprun in één skipas. Hierdoor heb je maar liefst 408 kilometer aan pistes tot je beschikking die ontsloten worden door 121 liften. Deze nieuwe skipas is ontstaan door de voltooing van de zellamseeXpress in Viehhofen, wat de oversteek tussen de twee skiregio's mogelijk maakt. 

Ski ALPIN CARD
(Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

zellamseeXpress: verbinding met Schmittenhöhe - Zell am See

De zellamseeXpress maakt het vanaf komende winter mogelijk om op de Schmittenhöhe boven Zell am See te skiën. Om het dalstation van deze lift te bereiken, kun je vanaf het bergstation van de Polten 8er, piste 68 nemen. Voor de terugweg dien je gebruik te maken van bus 680 richting de Schönleitenbahn in Vorderglemm. Er wordt al gefluisterd over de aanleg van een nieuwe skilift, die een ritje in de skibus tot de verleden tijd moet laten behoren. 

Kandidaat voor de Wereldkampioenschappen alpineskiën 2025

De organisatie van de WK alpineskiën 2023 is helaas aan Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn voorbijgegaan. Courchevel ging met het prestigieuze toernooi aan de haal. Voor 2025 wil het skigebied nog een poging wagen, ditmaal met Crans-Montana en Garmisch-Partenkirchen als concurrentie. In december 2018 werd, na een afwezigheid van enkele jaren, weer een World Cup skiën georganiseerd in Saalbach - Hinterglemm. Hiermee bewees het Glemmtal nog altijd een toplocatie te zijn voor internationale wedstrijden.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen