Skip to navigation Skip to main content

Authentieke hotels in de Alpen

Hotel Chalets de Tradition is een Franse organisatie waarbij tal van authentieke hotels zijn aangesloten. Wie zich onder wil dompelen in de wintersportcultuur van Frankrijk en wil overnachten in traditionele sferen voelt zich hier helemaal thuis. De hotels liggen in populaire wintersportplaatsen in Frankrijk, Zwitserland en Italië en beschikken ondanks de uitstraling over alle voorzieningen van vandaag de dag. Zo doe je geen concessies op het gebied van comfort en luxe maar heb je wel de sfeer waar je tijdens je wintersport naar op zoek bent.

Hotels in diverse topbestemmingen

De hotels van Hotel Chalets de Tradition liggen in diverse topbestemmingen in de Alpen. In de Franse regio Haute Savoie kun je onder andere afreizen naar Chamonix, Châtel en Les Gets. Te midden van een imposant berglandschap en de mooiste skigebieden liggen tal van prachtige hotels. Een andere regio in Frankrijk waarin HCT hotels liggen is de Savoie, hier kun je onder meer afreizen naar Tignes, Val Thorens en La Rosière. In het Italiaanse Val d’Aosta zijn Cogne en Courmayeur de plekken waar je op een authentieke manier kunt overnachten. Zwitserland heeft in Adelboden een hotel die onder deze organisatie valt.

Download de brochure van Hotel Chalet de Tradition >>

Wintersport, wellness en lekker eten

De hotels beschikken over alle voorzieningen waar je tijdens je wintersport naar op zoek bent. Zwembaden met uitzicht op de bergen, wellness behandelingen, het is eerder regel dan uitzondering. Op het gebied van lekker eten weten ze bij Hotel Chalets de Tradition ook hoe ze gasten moeten verwennen. Uiteraard komt de traditionele (Franse) keuken veelvuldig voorbij maar van een uitstapje naar de hedendaagse culinaire wereld draaien ze ook hun hand niet om. Wintersport komt natuurlijk op de eerste plaats. De hotels liggen vlakbij de piste en soms kun je zelfs tot de voordeur skiën.

Vijf gouden regels

Het doel van de hoteleigenaren is om je tijdens je wintersport thuis te laten voelen. Hotel Chalets de Tradition hanteert daar bij vijf regels. De eerste is een warm, familiair welkom waarbij je direct alle vragen kunt stellen over je verblijf. Authenticiteit en traditie speelt natuurlijk ook een belangrijke rol bij deze organisatie. De smaken van de regio proeven is de derde van de vijf gouden regels. Natuurlijk moet het hele gezin zich thuis voelen tijdens de vakantie daardoor krijgen kids hier ook de aandacht die ze verdienen. Daarnaast willen ze het comfort en de service bieden waar je tijdens je wintersport naar verlangt.

Maak kennis met de HCT hotels

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.