Skip to navigation Skip to main content

Het wintersportseizoen gaat bijna van start!

Nu we de zomer definitief achter ons hebben gelaten kan het vizier weer op de winter. De eerste sneeuw van het nieuwe seizoen is inmiddels gevallen en de komende tijd beginnen in de eerste (gletsjer-)skigebieden de liften alweer te draaien. Hoogste tijd om in de wintersportstemming te komen! In dit weblog vind je onder meer waar je de komende tijd al kunt skiën, actuele sneeuwhoogtes en heerlijke wintersportbeelden. Laat de winter maar komen! Hopelijk wordt het weer een wintersportseizoen met veel sneeuw! Naar welk bestemming(en) reis jij deze winter af?

Waar ga jij dit seizoen naartoe?

De allerbelangrijkste vraag voor aanvang van het nieuwe wintersportseizoen is waar de reis naartoe gaat. Momenteel profiteer je nog van hoge vroegboekkortingen en is het aanbod nog erg ruim. Je kunt er echter ook voor kiezen om pas vlak voor vertrek te boeken zodat je weet waar de sneeuwcondities optimaal zijn. Wie vast zit aan de schoolvakanties heeft hier helaas geen boodschap aan, deze groep kan het beste zo snel mogelijk boeken.

Webcams en sneeuw

Informatie over sneeuwhoogtes is onmisbaar voor wintersporters. Afgelopen week liet Koning Winter voor het eerst van zich horen en gingen de toppen gehuld onder een verse laag sneeuw. Laten we hopen dat dit een mooie voorbode is van een sneeuwzeker wintersportseizoen. Op de webcam van de Hintertuxer Gletsjer wordt al druk geskied en het kan ook nooit lang meer duren voor de pistes van de Stubaier Gletsjer openen. In Ischgl zal nog flink wat sneeuw moeten vallen voor hier op 30 november de pistes geopend kunnen worden.

Bekijk diverse webcams in de Alpen >>
Bekijk de actuele sneeuwhoogtes in de skigebieden >>

Waar kun je skiën in de herfst?

Kun je echt niet meer wachten om de ski's aan te klikken en wil jij in de herfst al in de sneeuw staan? Er zijn tal van skigebieden die in de herfst hun liften alweer laten draaien. Door de hoge ligging van deze skigebieden ligt hier vroeg in het seizoen al voldoende sneeuw om onbezorgd te skiën. Wij hebben de wintersportgebieden die in de herfst al openen voor je op een rijtje gezet.

  • Hintertuxer Gletsjer: 365 dagen per jaar geopend, 59 pistekilometers, 3259 meter hoog
  • Mölltaler Gletsjer: hele jaar geopend, 17 pistekilometers, 3122 meter
  • Pitztaler Gletsjer: geplande opening 14 september (onzeker), 37 pistekilomters, 3440 meter hoog
  • Stubaier Gletsjer: direct open bij voldoende sneeuw, 88 pistekilometers, 3210 meter hoog
  • Sölden: opening 12 oktober, 33 pistekilometers, 3309 meter
  • Kaprun: opening eind oktober, 41 pistekilometers, 3029 meter
  • Engelberg: geplande opening 5 oktober, 5 pistekilometers, 3028 meter


Andere skigebieden die hun pistes reeds geopend hebben zijn: Zermatt, Saas-Fee en het skigebied Sulden am Ortler.

Wintersportbeelden om bij weg te dromen

Waar kom je nou beter mee in de wintersportstemming dan met de mooiste beelden! Bij het zien van die enorme hoeveelheden sneeuw in deze video reis je het liefst direct af naar de Alpen om een paar afdalingen te maken.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.