Skip to navigation Skip to main content

In het westen van Oostenrijk, in de vierlandenregio van de Bodensee, ligt Vorarlberg. Terwijl veel wintersporters in volle vaart doorrijden naar onder meer Tirol vind je hier al diverse prachtige skigebieden voor zowel beginners als gevorderden. Een veelzijdige regio waar ook wandelaars, langlaufers en liefhebbers van culinaire hoogtepunten zich thuis voelen. Laat je verassen door de gemoedelijke sfeer en de moderne architectuur in combinatie met authentieke elementen. Vorarlberg is een wintersportregio die niets onder doet voor andere gebieden in Oostenrijk.

Veelzijdige wintersportregio

Voor de eerste maal een eigen spoor in de tiefsneeuw trekken? Deelnemen aan een skisafari? Op sneeuwschoenen en met een fakkel een avondwandeling maken? Kennis maken met de lokale cultuur en geschiedenis? Vorarlberg is een veelzijdige wintersportregio met een geheel eigen identiteit. De Vorarlberger houtarchitectuur staat zeer hoog aangeschreven en de skigebieden zijn modern en voor alle type skiërs begaanbaar. Hier heb je de mogelijkheid om je wintersport nét dat beetje extra te geven. De gastvrije bevolking spreekt iedere mogelijkheid aan om het jou volledig naar de zin te maken. Ander voordeel van Vorarlberg is dat de regio vanuit België eenvoudig en snel bereikbaar is.

Altijd een skigebied dat bij jou past

Skiërs en snowboarders vinden in Vorarlberg optimale mogelijkheden. Ieder type wintersporter vindt hier een geschikt skigebied. Ervaren skiërs gaan op pad met een berggids en zoeken de mooiste off-piste afdalingen op. Voor beginners zijn er tal van glooiende afdalingen die uitstekend zijn geschikt voor het leren van de techniek. Families trekken naar compacte skigebieden waar alle voorzieningen aanwezig zijn om kinderen een onvergetelijke wintersport te laten beleven.

Ongerepte natuur

Liefhebbers van rust en natuur kunnen ook met een gerust hart afreizen naar Vorarlberg. De regio ligt bezaaid met prachtige langlaufloipes en wandelroutes. Snuif de gezonde berglucht op en doe nieuwe energie op te midden van de besneeuwde omgeving. Hier doe je nieuwe energie op voor het dagelijkse bestaan. Even helemaal ontspannen doe je in een van de vele wellnesscentra. In het warme water krijgen de spieren de rust die ze verdienen na een lange dag in de buitenlucht.

Culinaire hoogtepunten

Tijdens je verblijf in Vorarlberg ontkom je niet aan het proeven van de lokale smaken. In schilderachtige berghutten en sfeervolle restaurants doe je je tegoed aan onder andere de klassieke Vorarlberger Kässpätzle. Laat je verrassen door verfijnde gerechten met een creatieve twist. De chef-koks en bakkers zijn trots op hun afkomst en laten je met alle liefde proeven van hun gerechten die soms neigen naar kunst. Vanzelfsprekend wordt er gekookt met lokale producten. Ook dat is wintersporten in Vorarlberg...

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.