Skip to navigation Skip to main content

Deze winter biedt het traditierijke en sneeuwzekere skigebied Zauchensee in de Salzburger Sportwelt veel sportieve hoogtepunten zoals de FIS Ski World Cup van 9 tot 12 januari of de FIS Europacup van 14 tot 17 januari. Bovendien vind je hier 61 km aan pistes, gezellige hutten en fantastische off-piste mogelijkheden. Het skiparadijs Altenmarkt-Zauchensee lokt met twee verschillende skibergen, het sportieve Zauchensee/Flachauwinkl en het gezinsvriendelijk Radstadt/Altenmarkt. Iedere wintersporter voelt zich hier thuis!

FIS Ski World Cup in Zauchensee

Van 9 t/m 12 januari vindt na twee jaar afwezigheid op de Gamskogel in Zauchensee weer de FIS Ski World Cup plaats. De meer dan drie kilometer lange piste met ongeveer 800 hoogtemeters geldt als één van de meest uitdagende afdalingen van het skicircus. Met maximaal 130 kilometer per uur jagen de vrouwelijke afdalingspecialisten van het spectaculaire startpunt op de Gamskogel tot aan de finish in het dal. Van de chicane via de 'Hot Air' tot aan de 'Jägersprung', daarna een verre sprong van 30 tot 40 meter en dan met meer dan 100 kilometer per uur over de 'Schmalzleiten' naar de finishsprong.

Hoogste skigebied van de Salzburger Sportwelt

Het gebied Zauchensee/Flachauwinkl met de drie skibergen Gamskogel, Rosskopf en Tauernkar beschikt over 44 pistekilometers en is door de hoge ligging sneeuwzeker. Op de pistes van het trainingscentrum Kogelalm liggen de twee trainingspistes 'Rodeodrive' en 'Larkpipe', ook kun je je racekwaliteiten aanspreken op het permanente racetraject 'The Wave'. Het gebruik van de trainingstrajecten is gratis. Op steenworp afstand van de skiliften vind je naast tal van eetgelegenheden diverse sportwinkels met skiverhuur. Ook de jonge gasten worden niet vergeten in Zauchensee. Het Kinderland biedt veel plezier en hier kunnen de kids spelenderwijs leren skiën. Misschien zijn er ook een aantal top skiërs van morgen bij! Hier in de thuisregio van voormalig wereldkampioen Michael Walchhofer zou dat geen verrassing zijn!

Eenvoudig bereikbaar

Een belangrijk voordeel van Zauchensee/Flachauwinkl is de goede bereikbaarheid. Vanuit München is het slechts twee uur rijden met de auto en vanuit Salzburg slechts 45 minuten. Direct aan de Tauernautobahn A10, afrit Flachauwinkl, brengen de moderne kabelbaan Highliner I en de 6-persoons stoeltjeslift Highliner II je in een paar minuten in het skigebied. Geen gedoe met sneeuwkettingen of moeilijk begaanbare bergpassen maar direct aan de snelweg.

Familieskigebied Radstadt/Altenmarkt

De tweede skiberg van de regio ligt in Radstadt/Altenmarkt en is een paradijs voor niet al te veeleisende skiërs en gezinnen. De nieuwe 10-persoons kabelbaan brengt je in slechts zeven minuten naar het bergstation op 1561 meter hoogte. Het skigebied beschikt over 17 pistekilometers die veelal breed en eenvoudig van karakter zijn. Aan sfeer geen gebrek in de diverse gemoedelijke, traditionele berghutten Ouders houden van Radstadt/Altenmarkt, omdat ze weten dat hun kinderen op overzichtelijke pistes op pad zijn. Daarnaast is er het pretpark Fichtelland, dat de afgelopen winters flink heeft uitgebreid.

Klik hier voor meer informatie over wintersporten in de Salzburger Sportwelt >>

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.