Skip to navigation Skip to main content

Wie niet op zoek is naar honderden kilometers piste, uitbundige après-ski en de modernste voorzieningen zit goed in het Großes Walsertal/Fontanella-Faschina. Dit kleine, authentieke skigebied bestaat uit meerdere dorpen die liggen in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg. Vanuit België eenvoudig en snel bereikbaar dus! Bovendien is deze regio door de natuurlijke ligging behoorlijk sneeuwzeker. Vanwege de kleinschaligheid trekken veel gezinnen naar het Großes Walsertal. Winterwandelaars en toerskiërs vinden hier ook een aanbod om van te dromen.

Rust en respect voor de natuur

Het Großes Walsertal is zowel een ideale bestemming voor gezinnen als voor meer ervaren skiërs en snowboaders. Wie houdt van lange dagen maken op de pistes zit hier helemaal goed. Wintersportplezier komt in de deelgebieden Sonntag-Stein, Raggal-Marul en het grotere Damüls – Mellau – Faschina Schneereich op plaats één. De dorpjes zijn klein en authentiek dus na de wintersportdag hoef je niet te rekenen op al te veel vertier. Hier vind je nog rust, stilte en respect voor de natuur wat garant staat voor een ontspannen vakantie.

Overzichtelijke skigebieden

In totaal beschikt het Großes Walsertal over meer dan 120 kilometer aan pistes. Het grootste gedeelte hiervan komt voor rekening van het skigebied Mellau Damüls. Enkele jaren geleden zijn de skigebieden van beide dorpen met elkaar verbonden waardoor een skigebied met meer dan 100 kilometer aan pistes is ontstaan. Ondanks de verbinding hebben beide gebieden hun identiteit weten te behouden en is het nog altijd een uitstekende bestemming voor gezinnen. Wanneer de kinderen op les zijn heb jij alleen meer mogelijkheden voor het maken van een mooie dagtocht! De skigebieden van Raggal-Marul en Sonntag-Buchboden completeren het Großes Walsertal. Hier zijn de pistes heerlijk rustig en kun je onbezorgd genieten van het landschap.

Prachtige wandel- en toerskiregio

Naast skiën en snowboarden zijn winterwandelen en toerskiën populaire wintersportactiviteiten in het Großes Walsertal. Op ongeveer 60 km aan winterwandelpaden kun je de ongerepte natuur in trekken. Het aanbod is groot, van wandelingen in het dal tot op 2.000 m hoogte, van één tot meerdere uren, stijl of vlak. Toerskiërs vinden in het Großes Walsertal alle soorten tochten. Je ontdekt de mooiste afdalingen wanneer je op pad gaat met een gids die het gebied als z'n broekzak kent. Hoewel deze regio niet te boek staat als uitgesproken toerski-bestemming lenen de bergen zich hier uitstekend voor.

UNESCO Biosphärenpark

Sinds enkele jaren draagt het Großes Walsertal/Fontanella-Faschina in Vorarlberg de bijzondere naam 'UNESCO Biosphärenpark'. Het Biosphärenpark bestaat uit zogeheten testregio's. In deze regio's wordt gestreefd naar een duurzame en evenwichtige ontwikkeling en verhouding tussen de bescherming van de natuur en de behoeften van de mens. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in de proosdij van St. Gerold. Dit klooster beschikt over een milieukenmerk en biedt plaats aan 60 gasten. De proosdij is een ontmoetingsplek waar contact met mens, dier en natuur centraal staat. Zoek niet naar een televisie of draadloos internet want dat ga je hier niet vinden. In het nabijgelegen Marul is ook een belangrijke omslag gemaakt, dit is het eerste Oostenrijkse dorp waar alle boeren zijn overgestapt op biologische landbouw.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.