Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe gondel maakt Arosa-Lenzerheide tot een van de grootste skigebieden van Zwitserland

Door de komst van een nieuwe gondel worden de skigebieden van de Zwitserse wintersportplaatsen Arosa en Lenzerheide met elkaar verbonden. Naar verwachting zal de verbinding december 2013 geopend worden, waardoor je voortaan toegang hebt tot 225 km skipistes met één liftpas.

Hörnli-Parpaner Schwarzhorn

De nieuwe gondel, genaamd de Oost-West-Verbinding, zal de in Arosa gelegen Hörnli verbinden met de Parpaner Schwarzhorn in Lenzerheide. De oorspronkelijke plannen om meer stoeltjesliften te plaatsen in het skigebied moesten worden gewijzigd, omdat natuurorganisaties beargumenteerden dat deze te schadelijk zouden zijn voor het natuurgebied. Uiteindelijk is het door middel van de gondel toch gelukt om via een andere weg het skigebied uit te breiden.

Werk aan de winkel

Het gevolg van de Oost-West-Verbinding zal zijn dat Arosa-Lenzerheide vanaf volgend jaar tot de grootste skigebieden van Zwitserland zal behoren. Het skigebied is op dit moment druk bezig de plannen te verwezenlijken, zodat de 35 miljoen Zwitserse Franc kostende gondel voor aankomend winterseizoen klaar voor gebruik zal zijn.

De bouw van de gondel is in volle gang

Ga jij volgend jaar het nieuwe skigebied met ruim 225 km skipistes bezoeken? Laat het ons weten!

149 - Winter - Nicky

Over Nicky

Na een paar jaar op de ski’s stapte Nicky over op het snowboard, dat vond hij veel cooler. Voor hem is de berg één grote speeltuin. Hij heeft dan ook enorm genoten van een heel seizoen in de bergen.